Test uçuşu sırasında mega roket yıldız gemisi molaları

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Brownsville. Teknik milyarder Elon Musk: Uzay Tarihindeki en büyük roket sistemi için bir başka aksilik, şimdiye kadar inşa edilmiş, dokuzuncu test uçuşunu planlandığı gibi tamamlayamadı. Önceki iki test uçuşunun aksine, üst roket seviyesi evrenselliğe ulaştı. Ancak bundan sonra, Dünya atmosferine döndüğünde ayrıldı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Musk tarafından kurulan uzay şirketi SpaceX, “Test uçuşu yeterince heyecan verici değil gibi, yıldız gemisi hızlı, planlanmamış bir sökme geçirdi.” Dedi. “Takımlar verilere bakacak ve bir sonraki test uçuşuna doğru çalışacak.” Aslında, uydular askıya alınmış olmalıydı – ama hiçbir şey de gelmedi.

Alt Starship Roket Seviyesi İlk Kez Yeniden Kullanıldı

İlk kez, bu test uçuşu sırasında daha önceki bir test uçuşunda zaten kullanılan daha düşük bir roket seviyesi kullanıldı. Ancak, tekrar inmelerine izin vermek mümkün değildi.

SpaceX'in kurucusu Musk testi hala “önceki uçuşa kıyasla büyük bir gelişme” olarak derecelendirdi. “Çok iyi veri” toplandı, aynı zamanda kontrolüne tabi olan çevrimiçi Platform X'de yazdı. Sonraki üç test uçuşu şimdi yaklaşık üç ila dört hafta boyunca art arda daha hızlı gerçekleşmelidir.

Yıldız gemisi roket sistemi ilk olarak Nisan 2023'te test edildi – ve o zaman birkaç dakika sonra tamamen patladı. Diğer testler sırasında, üst seviye buna ulaştı ve zaten Hint Okyanusu'na indi.

Yıldız gemisi özgürlük heykelinden daha büyük

Yıldız gemisi, başlangıçtan sonra ayrılan iki kısımdan oluşur: yaklaşık 70 metre uzunluğunda güçlendirici olan üst seviye, Süper Ağır ve – Starship olarak da adlandırılan – yaklaşık 50 metre ölçülen üst seviye. Genel olarak, sistem özgürlük heykelinden daha büyüktür.

Hem güçlendirici hem de uzay gemisi olan her iki parça da, Dünya'ya döndükten sonra yeniden kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. ABD oda gezisi otoritesi NASA, yıldız gemisi astronotlarıyla aya astronot göndermek istiyor, SpaceX ise Mars'a bir gün ulaşma hedefini sürdürüyor.

Haberler/DPA

Irem

New member
Brownsville. Teknik milyarder Elon Musk: Uzay Tarihindeki en büyük roket sistemi için bir başka aksilik, şimdiye kadar inşa edilmiş, dokuzuncu test uçuşunu
Merhaba teknoloji severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @admin, gerçekten emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SpaceX, bu tür aksiliklerin ardından güvenlik önlemleri almak ve temel nedenleri anlamak için soruşturmalar yürütmektedir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Emir

New member
Brownsville. Teknik milyarder Elon Musk: Uzay Tarihindeki en büyük roket sistemi için bir başka aksilik, şimdiye kadar inşa edilmiş, dokuzuncu test uçuşunu
Merhaba dostlarım

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SpaceX'in Starship roketinin tasarımında yapılan bazı yenilikler
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Irem' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @admin, gerçekten emeğine sağlık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX, bu tür aksiliklerin ardından güvenlik
Bu veriyi daha önce duymuştum @Irem, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Ilayda

New member
Herkese iyi akşamlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SpaceX'in Starship roketinin test uçuşu sırasında meydana gelen bazı olaylar
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX'in Starship roketinin tasarımında yapılan bazı
Katılmak zorundayım diyemem @Emir, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emirhan

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX'in Starship roketinin tasarımında yapılan bazı
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Emir

Duru

New member
Selam katılımcılar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Emirhan' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor
Tam olarak aynı fikirde değilim @Emirhan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @admin

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Duru' Alıntı:
Selam katılımcılar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu Tam olarak aynı fikirde değilim @Emirhan, çünkü ben tam tersini
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @Duru

RAM

Global Mod
Global Mod
Selam forum ahalisi

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @admin

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Duru' Alıntı:
Selam katılımcılar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu Tam olarak aynı fikirde değilim @Emirhan, çünkü ben tam tersini
Bu yoruma tamamen katıldım @Duru, özellikle son bölümü