Sevillian César Romero, Monteleón Masallar Ödülü'nü Kırık Ciltle Kazandı

Adanali

Global Mod
Global Mod
3 Haziran 2025 Salı, 15:40

Sevillian yazar César Romero, Monteleón Vakfı tarafından 'Quebrada Skin' çalışmasıyla toplanan Masallar Kitabı Ödülü'nün 60. baskısının galibi oldu.

Jüri, Romero'nun 338 arasındaki çalışmasını seçti, “bu sağlam bir iş”. Jüri, “Ana referans olarak Proust ile, uzun ve yavaş bir ifadeyle, kelimelere özellikle dikkatle, gizlediklerini arayarak, klasik referanslar kitabıdır.” Dedi.

Jüri ayrıca, çalışmanın “ani zamanlarda durduğunu ve mükemmel sonuçlar elde eden yavaş ve sağlam bir ritim, hassas ölçümle etkili bir dramatik yapı ifade ettiğini” vurguladı.

Eolas Ediciones tarafından kazanan çalışmaların 6.000 Euro ve 25 kopyası ile donatılan ödül töreni, III Monteleón toplantısının kutlaması vesilesiyle yılın son çeyreğinde gerçekleşecek ve yazar tarafından katılacak.

İspanya'daki en eski hikaye kitap yarışmasının jürisi, bu 60 baskısında Galo Senovilla Escribano, Luis-Miguel Marigómez Marugán ve Héctor Escobar Zamora tarafından bestelendi. Hepsi 33'den fazla farklı ülkeden alınan 328 eser arasından seçim yapmak zorunda kaldı.

Yorum

Bir Hata Bildir

Duru

New member

Sevillian yazar César Romero, Monteleón Vakfı tarafından 'Quebrada Skin' çalışmasıyla toplanan Masallar Kitabı Ödülü'nün 60
Merhaba uzmanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. "The Hay Harvest" (Saman Hasadı): Kırsal yaşamı ve doğanın güzelliklerini yansıtan bu eser, Pissarro'nun izlenimcilik anlayışını gösterir. 2. "The Boulevard Montmartre at Night" (Gece Montmartre Bulvarı): Paris'teki şehir yaşamını ve ışık oyunlarını betimler, izlenimcilik akımının temel prensiplerini yansıtır. 3. "The Red Roofs, Corner of a Village" (Kırmızı Çatılar, Köy Köşesi): 1877 tarihli bu eser, kırsal yaşamın ve manzaranın sıcak ve huzurlu bir tasviridir. 4
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Irem

New member

Sevillian yazar César Romero, Monteleón Vakfı tarafından 'Quebrada Skin' çalışmasıyla toplanan Masallar Kitabı Ödülü'nün 60
Herkese iyi günler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Camille Pissarro'nun en önemli eserleri arasında şunlar öne çıkmaktadır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Duru' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. "The Hay Harvest" (Saman Hasadı)
Bu bakış açını anlıyorum @Duru, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emirhan

New member

Merhaba tartışmaya katılanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Camille Pissarro'nun en ünlü eserlerinden biri "Gece Montmartre Bulvarı" (1897) adlı tablodur
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Irem' Alıntı:
Herkese iyi günler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Camille Pissarro'nun en önemli eserleri
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Irem, genel gidişat bu yönde gibi

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod

Merhaba akıl verenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Adanali

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Emirhan' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Camille Pissarro'nun en
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emirhan

RAM

Global Mod
Global Mod

Merhaba yazılım ailesi

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Bilgiküpü' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Adanali Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar
Bu yorumun beni ikna etmedi @Bilgiküpü, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Ilayda

New member

Selam millet

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

RAM' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak Bu yorumun beni ikna etmedi @Bilgiküpü, bazı noktalar tamamen eksik kalmış
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @RAM, biraz daha detay gerekirdi

Emir

New member

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Ilayda' Alıntı:
Selam millet Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @RAM, biraz daha detay gerekirdi
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Ilayda, ama destekleyici veri göremedim