O zaman ve ne zaman önemlidir – tüm bilgiler

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
“Siebenläfer Sonne'de şiddetli, yedi haftalık zevk var.” Bu, 27 Haziran'daki Dormouse Günü için en ünlü köylü kurallarından biridir. Öte yandan, gün yağmurla perili olursa, önümüzdeki birkaç hafta ıslanmakla tehdit eder.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Köylü yılda böyle birkaç hava durumu bilgeliği var. Ancak Dormouse Günü gibi köylü kuralları gerçekten ne kadar güvenilir? Ve isim nereden geliyor?

Dormouse Günü adını nereden alıyor?

Eğlenceli bir fikir olsa bile: Dormouse Günü aynı adı taşıyan kemirgenle ilgisi yoktur. Fare benzeri hayvan muhtemelen adını yedi veya daha fazla ay boyunca kış uykusunu tutması gerçeğine borçludur.

Dormouse Günü ise, Efes'in yedi uyuyanının Heilijen efsanesine geri döner. Bunların üçüncü yüzyılda İmparator Decius tarafından Hıristiyanlara zulüm sırasında yaşadıkları söyleniyor.

Efsaneye göre, yedi genç Hıristiyan bir mağarada saklandı ve burada Tanrı'nın yardımıyla 195 yıllık bir uykuya daldılar. İmparator onu orada izlediğinde, mağara girişini kapattı, inananlar canlı gömüldü.

Sadece 27 Haziran 446'da, travers mağaradan kurtuldu ve uyandırdı, bu da dirilişteki Hıristiyan inancını doğruladı. Onları anmak için Dormouse Günü başlatıldı.

Bu arada: Bugün geçerli olan 27 Haziran, aslında 7 veya 8 Temmuz'da gerçekleşen Dormouse Günü'nin orijinal tarihi değil. Vardiyanın nedeni 1582 Gregoryen takvim reformudur.

Ve efsanenin Dormouse Günü'ndeki hava tahmini ile ne ilgisi var?

Dormouse Günü için Hava Tahmini ve Köylü Kuralları

Dormouse Günü çevresinde çok sayıda meteorolojik tekillik var. Bu, belirli bölümlerde bir yıl içinde yüksek bir olasılıkla meydana gelen ve mevsim için tipik olan havalardan farklı olan tekrar eden büyük hava durumlarını ifade eder.

Bu tür hava olayları Mayıs ayında buz azizinde Orta Avrupa'da veya 4 ve 20 Haziran tarihleri arasında soğuk soğuk algınlığı sırasında gerçekleşir.

Heilijen efsanesinden inananların uzun ve istikrarlı uykusu, Dormouse Günü için mevcut olan çeşitli köylü kurallarının temelini oluşturur. Bunun bazı örnekleri:

• Dormous ıslaksa, ihmal edilmeden yağmur yağar.
  • Dormouse Günü'nde hava nasıl olabilir.
  • Dormouse üzerindeki hava nasıl davranıyor, yedi hafta sipariş ediliyor.
  • Güneş denizciye parlıyorsa, yedi haftalık zevk vardır.
Siebenläfer Günü: Köylü kuralı ne kadar güvenilir?

Aslında, hava koşulları, özellikle Temmuz ayının ilk haftasından sonra nispeten sabittir. Yüksek ve düşük basınçlı alanların etkileşimine bağlı olarak, iyi ya da kötü hava, Dormouse Günü'nde birkaç haftalık bir süre boyunca uzanabilir.

Bununla birlikte, köylü kuralı bölgesel olarak kullanılmaktadır: özellikle Güney Almanya ve Güney Orta Avrupa için yüzde 50'nin üzerinde olasılıkla güvenilir tahminler yapılabilir.

Buna karşılık, Dormouse Günü için hava tahminleri kuzeyde ve kıyı yakınında yararlı değildir.

Özellikle meteorolojik hava tahminleri olmadığında, köylü kuralları belirli tarım işlerinin ne zaman yapılması gerektiğine karar vermek için önemli bir kaynaktı. Kafiye formları ve kilise yılının aziz takvimine olan bağlantı nedeniyle, hatırlanmaları da kolaydı.

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod
"Siebenläfer Sonne'de şiddetli, yedi haftalık zevk var." Bu, 27 Haziran'daki Dormouse Günü için en ünlü köylü kurallarından biridir. Öte yandan, gün
Herkese merhaba

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @admin

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Zaman , insanlık için büyük bir nimettir ve yerine konması, geri döndürülmesi mümkün olmayan bir kaynaktır. Zamanın önemi şu açılardan ele alınabilir
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Duru

New member
"Siebenläfer Sonne'de şiddetli, yedi haftalık zevk var." Bu, 27 Haziran'daki Dormouse Günü için en ünlü köylü kurallarından biridir. Öte yandan, gün
Merhaba teknoloji severler

@admin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kur'an'da zamanı ifade etmek için kullanılan bazı kavramlar şunlardır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Bilgiküpü' Alıntı:
Herkese merhaba Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @admin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Zaman , insanlık için büyük bir nimettir ve yerine konması
Evet kısmen haklısın @Bilgiküpü, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Irem

New member
Selam iyi insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @admin, gerçekten emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ne zaman ifadesiyle ilgili bilgi bulunamamıştır
Duru' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler @admin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kur'an'da zamanı ifade etmek için
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Duru, ama şimdilik kalsın

RAM

Global Mod
Global Mod
Merhaba soru sahipleri

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @admin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kur'an'da zaman kavramı çeşitli şekillerde ele alınır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Duru' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler @admin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kur'an'da zamanı ifade etmek için
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Duru, detay yoğun

Emir

New member
Merhaba üretim tutkunları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Duru' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Duru

Ilayda

New member
Selam herkese iyi sohbetler

@admin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

RAM' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @admin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kur'an'da zaman kavramı çeşitli
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @RAM, biraz daha detay gerekirdi

Emirhan

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Emir' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Biraz daha sakin
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir

Ilayda' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @admin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Son
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Ilayda, bazı yerler eksik

RAM' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @admin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @RAM, özellikle pratik tarafı çok farklı