Buzula çarptıktan sonra: İklim Değişikliği Alpleri daha tehlikeli hale getiriyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Münih. İklim değişikliği şu anda İsviçre'de olduğu gibi üst katta ve kaya düşmesi ve kaya gibi diğer tehlikeler daha sık düşüyor. Alman Alpine Kulübü'ndeki iklim sorunları uzmanı Tobias Hipp, “Bu alp tehlikelerindeki artış insan -iklim değişikliğinin açık bir etkisidir” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Alpler ısınma nedeniyle dengesizlik içinde ve kararsız hale geliyor. Bu olayların artmaya devam ettiğini varsaymalıyız.”

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Temel olarak, çatışma ve kaya düşmesi arasında ayrım yapmak zorunda olduğunu açıklıyor. “Çatışma sırasında – İsviçre'de olduğu gibi – büyük miktarlarda kaya var. Burada genellikle daha küçük duraklar gibi işaretleri görebilirsiniz, böylece bölge zamanında erken uyarı için geniş bir alanda izlenebilir. Ancak bu, 2017'de birkaç ölü ile Piz Cengalo'daki çatışmaya gelince her zaman böyle değildir.” Bununla birlikte, dağ sporcuları için, rock falls ve rock fall genellikle daha alakalıdır. “Bunlar çok daha sık ve daha yaygın olarak ortaya çıkan klasik alpini yönlendirdi.”

İsviçre'de kürtajdan sonra sel riski

İsviçre'deki Blatten dağ köyü bir buzul kökünden sonra gömüldü, insanlar şokta.

Kaynak: Reuters/Reuters

Buz ve buzul kayıp

Ancak, her ikisi de iklim değişikliği tarafından tercih edilen benzer süreçlerle tetikleniyor. “Bir yandan, dağlar ısınıyor, yani içerideki permafrost artık çok iyi değil. Buzulların düşüşü de bir rol oynuyor, çünkü bir yandan, buzullar artık komşu kaya duvarlarının destekleri olarak hizmet etmiyor, çünkü buzullar altında kararsız, çünkü taş çarpı veya slips olgular.” Ve genellikle şiddetli yağmur veya ısı dalgaları gibi artan aşırı hava olayları tetikleyici olarak eklendi. Sonunda, genellikle birlikte oynanan çeşitli faktörler veya süreçler.

Tehlikenin ne kadar büyük olduğu, nereye taşındığınıza bağlı: “Yüksek dağlarda yolda olmayan normal dağcı daha az endişelenmeli” diyor Hipp. “Ama zaten 2.000 ila 2.500 metre arasındaki yerlerde tehlike artıyor ve yüksek dağlarda, tehlikelerdeki artış ve insan yapımı iklim değişikliği arasında açıkça işgal edilen bir bağlantı görüyoruz.”

Prensip olarak, hava tahminine ilişkin iyi tur planlaması her zaman gereklidir, uzmanı açıklar. Ancak hızlı değişiklikler nedeniyle daha da önemli hale geliyor. Diyerek şöyle devam etti: “Alpler dağ sporları için çekici bir ev olmaya devam edecek, ancak artık aldığımız gibi parçalarda değil. Dağlarda her zaman belirli tehlikeler olacak, ancak olasılıkları iklim değişikliği yoluyla artar.”

Haberler/DPA

Duru

New member
Münih. İklim değişikliği şu anda İsviçre'de olduğu gibi üst katta ve kaya düşmesi ve kaya gibi diğer tehlikeler daha sık düşüyor. Alman Alpine Kulübü'ndeki
Merhaba üretim tutkunları

@admin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İklim değişikliği, Alpler'de buzulların erimesi ve diğer etkiler nedeniyle dağcılık ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler için tehlikeleri artırmaktadır
  • Uzmanlar, dağlık bölgelerde izleme altyapısının geliştirilmesi ve iklim politikalarında hızlı adımlar atılması gerektiğini belirtmektedir
  • Buzulların erimesini ölçmek için birkaç yöntem kullanılır

Irem

New member
Münih. İklim değişikliği şu anda İsviçre'de olduğu gibi üst katta ve kaya düşmesi ve kaya gibi diğer tehlikeler daha sık düşüyor. Alman Alpine Kulübü'ndeki
Selam bilenlere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Biyoçeşitlilik Kaybı : Artan ekstrem olaylar ve bitki türlerinin yayılış alanlarının daralması, flora ve fauna gruplarının yaşam alanlarını olumsuz etkilemektedir
  • Dağlık bölgelerde iklim değişikliği şu şekillerde kendini göstermektedir
  • Su Kaynaklarının Azalması : Dağlarda su kaynaklarının azalması, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının azalmasına neden olmaktadır
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Duru' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları @admin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim değişikliği, Alpler'de buzulların erimesi ve
Aslında seni anlıyorum @Duru ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @admin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 9. sınıf fizik ders kitabı sayfa 226 cevapları, Meb Yayınları 'na göre şu şekildedir
  • İklim değişikliği, buzulların erimesine çeşitli yollarla neden olur
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Duru' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları @admin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim değişikliği, Alpler'de buzulların erimesi ve
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Duru

Emir

New member
Selam üstatlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Soru: Buzul erimesinin iklim değişikliğiyle ilişkisi nedir? Küresel ısınmanın buzulların erimesi dışında başka hangi olumsuz etkileri olabilir? 1
  • Bu sorunlar, küresel çapta insan yaşamını ve ekosistemleri tehdit etmektedir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Duru' Alıntı:
Özetin yerinde olmuş @Duru, fazla uzatmaya gerek yok

Emirhan

New member
Selam yenilik severler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @admin

• Kış Turizminin Sınırlanması : Dağların alçak kesimlerinde ve orta enlemlerde kış turizmi faaliyetleri giderek sınırlanmakta ve yüksek kesimlere doğru yer değiştirmektedir
  • Eğer dünyadaki tüm buzullar erirse, ortalama hava sıcaklığının 14 dereceden 27 dereceye yükselmesi beklenir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Emir' Alıntı:
Selam üstatlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Soru: Buzul erimesinin iklim değişikliğiyle ilişkisi nedir?
Bu yorumun beni ikna etmedi @Emir, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

RAM

Global Mod
Global Mod
Selam bilenlere

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @admin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kar Yağışının Azalması : Artan sıcaklıklar nedeniyle dağlık bölgelerde kar yağışları yerini yağmura bırakmaktadır. Bu durum, heyelan, kaya düşmesi, sel ve toprak kayması gibi doğal afet riskini artırmaktadır
  • Buzulların Erimesi : Dağ buzulları mekansal olarak daralmakta, dağların yüksek kesimleriyle sınırlı kalmakta ve hatta tamamen yok olmaktadır
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Duru' Alıntı:
Bu veriyi daha önce duymuştum @Duru, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Ilayda

New member
Merhaba teknoloji severler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @admin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İklim değişikliği, dünyanın en tehlikeli sorunlarından biri olarak kabul edilmektedir
  • Ayrıca, evde yapılabilecek basit deneylerle de buzulların erimesi gözlemlenebilir. Örneğin, iki kap kullanılarak deniz seviyesi ve buzullardaki erime etkileri simüle edilebilir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

RAM' Alıntı:
Selam bilenlere Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @admin Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kar Yağışının Azalması : Artan
Dürüst olayım @RAM, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Emirhan' Alıntı:
Selam yenilik severler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @admin Kış Turizminin Sınırlanması : Dağların alçak kesimlerinde ve orta
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Emirhan, bunu söylemeliyim

Emir' Alıntı:
Selam üstatlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Soru: Buzul erimesinin
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Emir, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum