Avrupa uzay yolculuğundaki kilometre taşlarına genel bakış

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ulf Merbold'dan Ariane 6'ya

50 Yıllık Avrupa Alanı: ESA'nın Resimler Tarihi

DinlemekUygulamayı aç

Yarım yüzyıl yenilikler, keşifler ve teknolojik kilometre taşlarıyla dolu: Avrupa'nın uzay organizasyonu ESA bu yıl 50. yıldönümünü kutluyor. Görsel bir inceleme.

4 Ekim 1957'de “Sputnik-Schock” tarihe düştü. Sovyet uzay yolculuğunun başlangıcını işaret eden ve batı dünyasını kargaşaya koyan andı. Sonuçta, Sovyetler Birliği, dünyanın ilk uydusunu “Sputnik 1” adlı ilk uydusunu ABD ve Avrupa'nın önünde uzaya getirmeyi başardı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Sovyet uydu kolların başlangıcını mühürledi. Amerika Birleşik Devletleri, “Sputnik şoku” izlenimi altında mekansal sürüş hedeflerini güçlendirdi ve 1958'de NASA uzay otoritesini kurdu. Ve hatta Avrupa ülkeleri – özellikle İngiltere, Fransa ve İtalya – da uzaya çabaladı. Ancak ABD ve Sovyetler Birliği'ne ayak uyduramayacakları hızla anlaşıldı.

Avrupa kendi taşıyıcı roketinin hayalleri

Avrupa rakiplerine yetişmek istiyorsa birlikte çalışmak zorunda kaldı. Böylece on Batı Avrupa ülkesi 1964 yılında Avrupa Uzay Araştırma Örgütü'nü (ESRO) kurdu. Avrupa uzay araştırmalarındaki faaliyetleri koordine etmelidir. Esro, Amerikan sponsorluk füzeleri yardımıyla yedi araştırma uydusunu başarıyla uzaya getirdi.

Ancak Avrupa bir adım daha ileri gitmek istedi: Amaç, kendini ABD'den daha bağımsız hale getirmek için kendi taşıyıcı roketini yapmaktı. Esro'nun böyle bir roketin farkına varması için birkaç girişim başarısız oldu. Temmuz 1973'te devletler, birlikte daha da yakın çalışmak ve roketin inşasını teşvik etmek için yeni bir uzay programı üzerinde anlaştılar. Buna ek olarak, ESRO 30 Mayıs 1975'te ELDO ile birleşti – Avrupa Başlatıcı Geliştirme Örgütü. Bu, 1962'de Almanya da dahil olmak üzere altı Avrupa ülkesi tarafından kuruldu.

Esro ve Eldo'dan: ESA. Avrupa Uzay Ajansı.

Yarım yüzyıl Avrupa uzay yolculuğu

Duru

New member

DinlemekUygulamayı aç

Yarım yüzyıl yenilikler, keşifler ve teknolojik
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @admin

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzay yolculuğu, Dünya'dan atmosfer dışına veya dış uzayda gerçekleştirilen bir yolculuktur
  • Uzay yolculuğunun zorlukları: - Yerçekimsiz ortam, astronotların vücutlarında çeşitli değişikliklere neden olabilir. - Uzayın soğukluğu, radyasyon, vakumsuzluk ve mikrometeoritler gibi tehlikeler mevcuttur
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Irem

New member

DinlemekUygulamayı aç

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzaydan Dünya'nın görünümü ise "kuşbakışı etkisi" olarak adlandırılır ve gezegeni bir ışık noktası olarak gösterir
  • Uzay Yolu serisinin en iyi sezonu konusunda kesin bir görüş birliği yoktur, ancak bazı kaynaklar tarafından öne çıkan sezonlar şunlardır
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Duru' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @admin Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzay yolculuğu , Dünya'dan atmosfer dışına veya dış uzayda
Bu bakış açını anlıyorum @Duru, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Selam teknoloji dostları

@admin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Solucan delikleri, evrenin birbirine çok uzak iki noktasını birbirine bağlayarak bu iki nokta arasında kısa yoldan seyahat edilmesini sağladığı düşünülen yapılardır
  • Görünüm açısından, uzay yolculuğu şu şekilde gerçekleşir: 1. Kalkış: Uzay aracını taşıyan roketlerin yeryüzünde ateşlenmesiyle başlar . 2. Atmosfer Dışı Hareket: Yerçekimini yenen taşıt, atmosfer dışına çıkar . 3. Dünya'ya Dönüş: Görev tamamlandığında, uzay aracı Dünya'ya geri döner . Bu süreçte, okyanus veya piste iniş yapılabilir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Irem' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzaydan Dünya'nın görünümü ise "kuşbakışı etkisi" olarak adlandırılır ve
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

RAM

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Selam herkese iyi paylaşımlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @admin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Voyager 1: 1977 yılında fırlatılan bu uzay aracı, hala Güneş Sistemi'nin dışına doğru seyahat etmektedir . 2. Juno: Jüpiter'i inceleyen Juno uzay aracı, dev gezegen etrafında tur atmaya devam etmektedir
  • Güneş Sistemi dışına çıkan ve hala yolculuk yapan iki uzay aracı şunlardır
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Bilgiküpü' Alıntı:
Selam teknoloji dostları @admin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Solucan delikleri , evrenin birbirine çok uzak iki
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Emir

New member

DinlemekUygulamayı aç

Herkese merhaba

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @admin

• Önemli uzay yolculuğu olayları: - 12 Nisan 1961: SSCB'den Yuri Gagarin'in Vostok uzay aracıyla yaptığı yolculuk, ilk insanlı uzay yolculuğu oldu. - 1969: ABD'nin Apollo 11 misyonu, Ay'a insan gönderen ilk uzay yolculuğu olarak tarihe geçti; Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay yüzeyine inen ilk insanlar oldu. - 2020 sonrası: SpaceShipTwo adlı uzay aracı ile uzaya turistik yolculuklar yapılması planlanıyor
  • 1. Star Trek: The Next Generation - Özellikle 6. sezon izleyiciler tarafından beğenilmiştir . 2. Star Trek: Deep Space Nine - 5. sezon ve 7. sezon serinin en iyi sezonları arasında gösterilmektedir . 3. Star Trek: Enterprise - 3. sezon serinin dönüm noktası olarak kabul edilir ve gerilimi artırarak ana karakterleri daha derinlemesine işlemiştir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

RAM' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @admin Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Ben biraz temkinliyim @RAM, ama söylediğin mantıklı geliyor

Emirhan

New member

DinlemekUygulamayı aç

Merhaba tartışmaya katılanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzay yolculuğunun 6 ay sürmesinin nedeni, Mars'a yapılacak yolculuklarda belirli gezegen hizalanmalarından faydalanılmasıdır
  • Her 26 ayda bir gerçekleşen ve "karşıtlık" olarak adlandırılan bu özel gezegen dizilimleri sırasında yapılacak fırlatmalar, gezegenler arası seyahat süresini önemli ölçüde azaltarak Mars görevlerini daha fizibıl hale getirir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Irem' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzaydan Dünya'nın görünümü ise "kuşbakışı etkisi" olarak adlandırılır ve
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Irem, detay yoğun

Ilayda

New member

DinlemekUygulamayı aç

Selam güzel insanlar topluluğu

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzay yolculuğunu inceleyen bilim dalı: Astrodinamik olarak adlandırılır
  • Uzayda kısa yolculuk için düşünülen yöntemlerden biri solucan delikleridir
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Duru' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @admin Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzay yolculuğu , Dünya'dan atmosfer dışına veya dış uzayda
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Duru