“Vergilerinin neye benzediğini göremeyenler, halka başvurmak zorunda kalmadıkları için”

Adanali

Global Mod
Global Mod
Óscar Díaz'ın (Madrid, 52 yaşında) bu sırra katlanmak zorunda kaldığı üç hafta vardı: 'Pasapalabra' büyük ikramiyesini kazandı. Antena 3'te 3,2 milyondan fazla izleyici ve %30,1 izleyici payı ile takip edilen bir televizyon düellosunda Moisés Laguardia'yı yenerek 1,8 milyon avrodan fazla para kazandı. Artık hayatının biraz daha rahat hale geldiğini kabul etse de iş yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecek.

-'Pasapalabra' ikramiyesini kazandıktan sonra akşamdan kalma halin nasıl?

-Komik çünkü akşamdan kalmalık sonrası iki kez yaşandı. İlki kaydedildiği zamandı, ki bu daha yavaştı çünkü pek çok kişi bunu bilmiyordu ve bilemezdi. Kayıttan sonra programda görüldüğü gibi annem ve eşim beni aradı ve Antena 3'ten çıktıktan sonra kız kardeşlerim ve yeğenlerim de beni bekliyorlardı. Bu çok güzeldi; Beni ağlatan bir sürpriz oldu. Bana verdikleri andan itibaren yayınlanana kadar geçen üç hafta içinde bunu bilen tek kişi onlardı. Sessiz bir ilk akşamdan kalmaydı. Eşim Patricia ve ben evde birbirimize baktık ve gülümsedik (gülüyor). Daha program yayınlandığında acımasız bir sevgi dalgası hissettim. Ve evet, hem beden hem de form olarak akşamdan kalmalık yaşadım. Aslında bunu kabul edecek zamanım olmasına rağmen hiç uyumadım ama çok yakın insanların sevgisini görmek çok duygulandırıcı ve sevindirici.

-Parayı ipoteğe ayırıp aile yastığını rahatlatacağını söyledi. Herhangi bir kişisel ikramın tadını çıkaracak mısınız? İş yükümlülüklerinizden vazgeçecek misiniz?

-Şu an için değil. Bu önemli bir para enjeksiyonu ve aslında ben de finans sihirbazı değilim. Belki yatırım konusunda derin bir bilgim olsaydı, o zaman nasıl daha da yayılacağını mutlaka görürdüm ama bu konuda oldukça yeşilim. Kendimi dünyadan silmek istemiyorum. Özellikle bu yıl için halihazırda vermiş olduğum iş taahhütlerini yerine getireceğim. Birkaç ay içinde uzun yıllardır üzerinde çalıştığım bir golf turnuvası olan Estrella Damm NA Andalucía Masters üzerinde çalışmaya başlayacağım. Ve orada devam edeceğim. O halde artık konumumun daha rahat olduğu doğru, bunu inkar edemem. Bazı şeyleri biraz daha sakin bir şekilde seçmemi sağlayacak.

Ödül

“Bu büyük bir para enjeksiyonu ama iş taahhütlerimi yerine getirmeye devam edeceğim”

-Ne kadar okudun?

-Kişisel ve her şeyden önce iş yükümlülüklerine bağlıdır. Hiçbir şey öğrenemediğim zamanlar oldu. Eylül ayında yarışmaya başladığım 'Pasapalabra' için beni çağırdıklarında, hem işin gerektirdiği her şeyle yeni çıkmıştım hem de neredeyse her yıl düzenlenen o turnuva için bir çalışma fırtınasının ortasındaydım. Ekimde. Dolayısıyla, hiçbir şey çalışamadığım haftalar oldu ve eşime amacımın artık bir programı kazanmak olmadığını, mavi sandalyeden elenmemek ve daha net bir sonuç elde edildiğinde devam edebilmek olduğunu söyledim. Zamanı geldiğinde daha iyisini yapabilirim. Ama tabii ki yarışma için saatlerce vakit ayırdım: Sabah 6:00'da kalktım ve eğer işim yoksa yemek yedim ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ettim. Yoğundur, son derece konsantre bir iştir. Bazen bilgisayardan, cep telefonundan veya hazırlanmak için kullandığımız araçlardan bakmamak zordur. Kayıt günlerinde stüdyoya fazla zaman ayıramadım çünkü neredeyse tüm günü Antena 3'te geçirdik.

Daha adil bir toplum

-Hazinenin artık paranızın büyük bir kısmını alması sizce de haksızlık değil mi?

-Bana biraz saf olduğumu söyleyenler de var (gülüyor). Bu biraz ütopik gelebilir ama adil bir toplumun temelidir. Sistemin kusurlu olduğu ve şüphesiz ki bazı açılardan adaletsiz olduğu gerçeğini temel alırsak; ya da uymayı başaramayan ve katkıda bulunmaları gereken şeye katkıda bulunmamak için hileler arayan insanlar var; ya da israf edilen para var diyorsak temel bir adaletsizliği sürdürüyoruz. Bu düşünce tarzını değiştirmemiz gerekiyor. Çoğu insan bunu iyi yapıyor. Devletin genel olarak bize birçok avantaj ve alternatif sunduğuna inanıyorum. Belki kamu sağlık hizmetlerine başvurmak zorunda kalmadıkları için vergi ödemenin kendilerine nasıl göründüğünü göremeyen insanlar vardır. Benim durumumda maalesef gitmek zorunda kaldık ve bize davranışlarından memnunuz. Sağlığa yapılan kamu harcamaları sayesinde pek çok tehlikeli durumu atlattık. Ailem hastaneye gitmeseydi ben de aynısını düşünürdüm. Vergi ödemek benim için sorun değil.

-Yirmi yıldan fazla bir süre önce Silvia Jato'nun ilk 'Pasapalabra'sında yer almıştı. Sonra 'Bil ve Kazan' ve 'Boom!'da. Televizyon yarışmalarına katılmak bir hobi midir?

-Bu formatların pek çok hayranı var. Biz her zaman evden seyirci olduk. Ve bir noktada denemeye karar verdim. İnsanların bir yarışmaya hazırlanmayı veya sadece para için yarışmayı düşündüklerini sanmıyorum. Yarışmacıların büyük çoğunluğunun bu tür formatlara meraklı olduğunu ve katılmayı sevdiğini düşünüyorum. Ve sonra ek faydaların olduğunu görüyorsunuz. Yarışmaları çok severdim ve bir gün merakım beni öldürdü. Katılmak için oyuncu seçimine başladım ve bu durumda prömiyerim 2000'li yılların 'Pasapalabra'sıydı.