Rafael Puyol Antolín, León'da İspanya'nın dört büyük problemini anlatıyor

Adanali

Global Mod
Global Mod
10 Haziran 2025, 20:37 Salı

Emeritus Profesörü ve Madrid Şikayet Üniversitesi, Gerçek Coğrafi Toplum Başkanı ve La Rioja Uluslararası Üniversitesi (UNIR) Rafael Puyol Antolín, bu öğleden sonra Condte Luna'nın sarayının oditoryumunda 'İnsansız Bir Dünya?' Kitabında sundu.

Demograf, aşırı nüfus veya doğum düşüşü, nüfus yaşlanması ve ortaya koyduğu zorluklar ve fırsatlar, göçler ve aile yardım politikaları gibi genel ilgi konularına atıfta bulunmuştur.

Puyol, bu yüzyılın son çeyreğinde BM tahminlerine göre, doğum oranlarının dünya çapında düştüğünü ve dünya nüfusunun büyümeyi bırakacağından emin oldu. Bu bağlamda, Çin'in aileleri tek bir çocuk sahibi olmaya zorlayan ve şimdi nüfuslarının zaten yaşlandığı bir zamanda doğumu desteklemeye çalışan örneğini vurguladı. Çin “zengin bir ülkenin eski bir ülkenin önünde olacak” dedi.

İspanya'nın dört büyük zorluğu

Puyol, bazen, bu yüzyılın son çeyreğinde eğilimi değişecek olan ve göçlerin de karşı karşıya kaldığı alarmizmi atar. İnsanların diğer uluslardan gelmesinin “menşe ve varış ülkesinin gelişmesine” izin verdiğini ve bazılarının tahmin ettiği gibi bir Müslüman Avrupa olacağını inkar ediyor. Uzman göçmenliği düzenlemekten lehine, ama asla bunu engellemiyor.

Nüfusun yaşlanması ile ilgili olarak, bunun bir sorun olarak ele alınmaması gerektiğini, ancak bir fırsat olarak ekonomiye bile fayda sağlayabileceğini düşünmektedir. Ayrıca İspanya'da dört büyük sorunun ele alınması gerektiğini de düşünmektedir: düşük doğum, göç, yaşlanma ve nüfus.

Yorum

Bir Hata Bildir

Emirhan

New member

Emeritus Profesörü ve Madrid Şikayet Üniversitesi, Gerçek Coğrafi Toplum Başkanı ve La Rioja Uluslararası Üniversitesi (UNIR)
Selam teknoloji dostları

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Puyol, bu sorunların alarmizmle karşılanmaması gerektiğini, göçün hem menşei hem de varış ülkesinin gelişimine katkı sağlayabileceğini ve nüfusun yaşlanmasının bir sorun olarak değil, fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Duru

New member

Emeritus Profesörü ve Madrid Şikayet Üniversitesi, Gerçek Coğrafi Toplum Başkanı ve La Rioja Uluslararası Üniversitesi (UNIR)
Selam yenilik severler

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rafael Puyol Antolín, León'da İspanya'nın dört büyük problemini şu şekilde açıklamıştır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Emirhan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Puyol, bu sorunların alarmizmle
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Emirhan, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Emir

New member

Merhaba okuyanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür politikaların etkili olabilmesi için ekonomik ve sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiği belirtilmiştir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Emirhan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Puyol, bu sorunların alarmizmle
Tam olarak aynı fikirde değilim @Emirhan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ilayda

New member

Selam fikir çatıştıranlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İspanya'nın düşük doğum oranını artırmak için bazı öneriler
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Emir' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür politikaların etkili olabilmesi için ekonomik ve sosyal
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Emir

Irem

New member

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali

Duru' Alıntı:
Selam yenilik severler @Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rafael Puyol Antolín, León'da
Farklı düşündüğüm çok yer var @Duru, o yüzden tamamen katılamıyorum

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod

Selam bu konuyu okuyanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Emir' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür politikaların
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir

Ilayda' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ilayda

Irem' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali Farklı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Irem