Cervantes bir 'Vargas Llosa Sözlüğü' yayınlayacak

Adanali

Global Mod
Global Mod
14 Nisan 2025, 13:25 Pazartesi

«Bir okuyucu olarak, romanlarının kalitesi ve makalelerinin edebi berraklığını için Mario Vargas Llosa'ya teşekkür ediyorum. Cervantes Enstitüsü Direktörü olarak, cömert yardımınızı ve bağlılığınızı takdir ediyorum. Bir arkadaş olarak ona her zaman teşekkür ettim, siyasi görüşlerdeki farkın düşmanlık için bir neden olmadığı ». Böylece, Cervantes Enstitüsü müdürü, İspanyol -Peruvian yazar ve akademik ve Nobel Edebiyat Ödülü olan Luis García Montero, “örnek bir kariyer” kahramanı.

Bir sonraki İspanyol dil Kongresi'nin Vargas Llosa'nın isteği üzerine bu sonbaharda Arequipa'da yapılacağını hatırlattı. Cervantes, Kongre'de, 'Vargas Llosa Sözlüğü' nin yayınlanmasıyla bir haraç hazırlıyor, bu da onu tanımlayan bir kelime soruldu. Buna ek olarak, Faset'teki Peru yazarında, White City'nin Mario Vargas Llosa Kütüphanesinde gerçekleşecek bir artikülist olarak bir gün olacak.

«Mario Vargas Llosa'nın kariyeri boyunca örnek olan şey çifte bilinç. Bir yandan, edebi yenilenmeye olan bağlılığı, diğer yandan, kaliteyi azaltmak için sürekli gözetim. Son dönemi, kapasiteyi kaybettiğini anladığında ve son bir roman yazdığında 'Sessizliğimi adadım' yazdığında örnek oldu, ”García Montero.

“Makalelerini yayınlamayı bırakma kararı da örnekti, çünkü o zaman en iyisinin sessizliği olduğunu anladı,” Garcia Montero, onu referans yazar 'Chivo Party' veya 'Katedralde Konuşma' yapan 'Şehir ve Köpekler' gibi çalışmalara teşekkür etti.

Cervantes ile bağlantılı

Vargas Llosa, 1992'den beri Cervantes'in himayesinin bir parçasıydı ve her zaman bu kuruma bağlandı. 2010 Nobel Edebiyat Ödülü verildiğinde, Hispanik -Peruvian yazar, haberleri bildikten sonra New York'taki kurumun merkezinde bir basın toplantısı sundu. Nobel'in “sadece bir yazarı değil, aynı zamanda etrafında da ödüllendirdiğini” söyledi.

Vargas Llosa, Ekim 2020'de Madrid'deki Cervantes Enstitüsü'nde on yıl Nobel imtiyazının yerine getirildiğinde büyük bir haraç aldı. Daha sonra oğlu, yazar ve gazeteci Álvaro Vargas Llosa ve arkadaşları, meslektaşları ve kültür dünyasının kişilikleri ile bir konuşma yaptı. 11 Nisan 2023'te, Cervantes'in merkezindeki halka açık bir etkinliğe son katılımı gerçekleşti, kitaplarından biri olan 'Hayal Gücü'nün Ateşi' başlıklı ve Sergio Ramírez veya Carlos Granés gibi çağdaş yazarlarla onurlandırıldı.

Yorum

Bir Hata Bildir