Alejandra Andrade, 'Dünyanın Işığı' mezhepinin adımlarından sonra: “İspanyol şehirlerinde tapınakları var”

Adanali

Global Mod
Global Mod
12 Nisan 2025 Cumartesi 00:40

| Güncellendi 11: 04h.

Bu yeni programdaki mezhep raporunun ikinci bölümünde bu Pazartesi (saat 22:50) 'de yayınlandı (Madrid, 46 yıl), yirmi yılı aşkın bir süredir örgütün örgütüne ait olan Héctor Vera'ya eşlik ediyor. Format,% 6,8 ekran payı ve 629.000 seyirci ile sezonun en iyi kitlesini işaretledi.

-Pazartesi sayısı, 'Dünyanın Işığı' tarikatının ikinci kısmı ve Avrupa'daki genişlemesi de İspanya'da.

-İlk bölümde, bu iddia edilen dini örgütün, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve daha büyük bir tutkunun olduğu Guadalajara'da (Meksika) dibini açıklamaya odaklanıyoruz. Orada başladık çünkü organizasyonun başkanlarından biriyle konuşmayı başardık ve daha sonra şaşırtıcı olan 'Dünyanın Işığı' uygulamasını görmek için Avrupa ve İspanya'ya uçtuk. Gerçekten çok zor olan iki İspanyol kurbanın ifadesiyle, işlenen cinsel istismara odaklanıyoruz. Ama aynı zamanda ekonomik kısmı da araştıracağız: parayı nereden alırlar, 'Joaquines'in lüks hayatı, bu da kendiliğinden tarafından ilan edilen elçileri dedikleri gibi. İşledikleri para seviyesi çok canavardı.

-İspanya'da mezhebin kaç kurbanını ölçebildiniz?

-Bir çok tapınak var, etkilendim. En büyük tapınakların Madrid ve Barselona'da olduğu doğrudur, ancak daha sonra Alcantarilla (Murcia), Valencia, Cuenca'da olan daha küçük tapınakları vardır … Pratik olarak İspanya'daki tüm önemli şehirlerde 'Dünyanın Işığı' merkezi vardır. Temel olarak, 'Evangelize' i gönderdiler ve sadıkların parasıyla tapınaklar aldılar. Önemli bir para yatırımıydı.

-2025'te hala bir mezhepin çok fazla penetrasyonu olması şaşırtıcı mı?

-Başka bir yüzyılda olmak gibiydi, özellikle fanatizm için. Bu durumda, lider cinsel istismar cezasına uymaktadır ve kişilerde kara para aklama, gasp ve kaçakçılık için soruşturulmaktadır. Bir yargıç bunu kurban ifadeleriyle gösterdi, ancak sadık olanı onu savunmaya devam ediyor. İsa Mesih gibi olduğuna inanıyorlar. Dışarıdan hiçbir bilgiye sahip olmadıkları bir mezheptir. Guadalajara'da onlar için, örneğin televizyonun bulunduğu bir şehir yarattılar. Ve dikkatimi çeken şey, gençler, ama doğdu ve mezhep tarafından yaratılan o şehri terk etmiyorlar. Kiliseye giderler ve içeride kendi okulları ve üniversiteleri vardır.

-Kayıttan korkuyor musun?

-Bir bana Meksikalı bir kartelle olan bağlantıları söylediklerinde bana verdiğimden ne korkuyorum. Jalisco'da da çok fazla siyasi gücü var. Aslında, şimdi savaşıyorlar çünkü orada yargıda bulunan 'Dünyanın Işığı' nın birkaç üyesi var. Her zaman gücü vardı. Ama çok tehlikeli bir kartelle olan bağlantılarını öğrendiğimde korktum. Geri kalanı için sakindim. Kendimi isimlerim ve soyadlarımla tanıttım ve ilerideki gerçeği ile gittim.

Kapıdaki bavul

-Raporlarınız için dünyayı sürekli seyahat ediyor. Evde ne kadar zaman harcıyor?

-Sorunların belirleyicileri, ama gerçek şu ki, oldukça iyi organize ediyorum. Sezonun yarısını uluslararası temalar ve diğer ulusal yarısı ile yapmaya çalışıyoruz. Kaydederken Madrid'e varıyorum, biniyorum ve tekrar gidiyorum. Bavulum her zaman kapıda. Gerçek şu ki, her zaman daha iyi organize ettiğimde, çok daha yorgun olmadan ve çocuklar tarafından daha fazla gün boyunca evden uzakta olmamaya çalışıyorum.

-Raporların gazeteciliğin iyi kitle verilerine sahip olduğunu görmek tatmin edici mi?

-Seyirci korkunç. Korkunç bir rekabet. Prensip olarak, 'Annem' dedi, çünkü çok fazla işten, pahalı gezilerden ve çok fazla zamandan sonra, halkın ödülünü istiyoruz, ancak TV böyle. 'Kapsamın dışındaki' yükseliş eğilimini gördüğümde mutluydum. Raporları ve belgeselleri görmek isteyen insanlar var. Bu aynı zamanda televizyonda Open'da da çalışır.

-Bekleyen herhangi bir tema var mı?

-Onlar üzerinde çalışmaya başlayan ve hapishanelere gittiğim en zor olanı size izin vermeyen birçok kişi var. Bekleyen bir sorunum var, ama bunu söylemeyeceğim çünkü bence alacağım.

-Programın karşılaştığı bu ikinci aşama nasıl? Daha fazla öğrenme notu?

-Çok daha olgun bir şekilde öğrendim. 'Prime Time' ve genel bir zincirde rapor verme ayrıcalığının farkındayım. Çok değer veriyorum çünkü kolay olmadığını biliyorum. Bu tür gazeteciliği seven birçok meslektaşı var ve televizyonda çok fazla delik yok. Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.

Yorum

Bir Hata Bildir