celikci
New member
Elazığ Jeoloji Mühendisleri Odası Lideri Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, zelzeleler niçiniyle Türkiye’nin her yıl Yunanistan’a 20-30 santim yaklaştığını söylerken, Yunanistan Jeoloji Derneği Müdürü Athanasios Ganas, haber sitesi Proto Thema’ya “Jeodezik referans istasyonlarının (GNSS) ölçümlerinden elde edilen uydu bilgilerine nazaran, Türkiye ile Yunanistan içindeki uzaklık yılda 12 milimetre artıyor” dedi. Ganas ayrıyeten, Türkiye’nin bulunduğu Anadolu levhasının Yunanistan’a hakikat kayma suratı artmakla bir arada, Ege levhasının da daha büyük bir süratle (yılda 1.5 santim) güneybatıya hakikat kaydığını belirtti.
YÜZBİNLERCE YIL
Burhan Daş, Arap levhasının hareketliliğinden dolayı Türkiye’nin bulunduğu Anadolu levhasını sıkıştırdığını ve yılda 20 ila 30 santim içinde batıya, Yunanistan’a gerçek kaydırdığını söylemiş oldu. Daş, “Bu, yüz binlerce yıl daha sonra İzmir, Muğla ve o bölgede bulunan vilayetlerimiz, Yunanistan ile kara komşusu olacak manasına geliyor” dedi.
YÜZBİNLERCE YIL
Burhan Daş, Arap levhasının hareketliliğinden dolayı Türkiye’nin bulunduğu Anadolu levhasını sıkıştırdığını ve yılda 20 ila 30 santim içinde batıya, Yunanistan’a gerçek kaydırdığını söylemiş oldu. Daş, “Bu, yüz binlerce yıl daha sonra İzmir, Muğla ve o bölgede bulunan vilayetlerimiz, Yunanistan ile kara komşusu olacak manasına geliyor” dedi.