Süper Denizaltı: “Hayatı kutlamak için buradayız”

Adanali

Global Mod
Global Mod
Cullera'daki (Valencia) Medusa Festivali'nde çaldıktan sonra dönüyorlardı. Şafak vakti Jaén'deki Baeza'ya gitmekten kaçınmak için geceyi bir otelde kalacaklardı ama son günü aileleri ve arkadaşlarıyla geçirmek için kasabalarındaki şenliklere gitmek istiyorlardı. 14 Ağustos 2016'da şafak vakti yola çıktılar ve sabah saat sekiz sularında, sevgili Baeza'larından birkaç kilometre uzakta seyahat ettikleri minivan bir ekmek dağıtım minibüsüne çarptı.

Seat Alhambra hurda metale dönüştü. Kaza o kadar acımasızdı ki herkes ölebilirdi, ancak içindekilerin çok ciddi yaralanmaları, İspanyol indie'sinin en başarılı gruplarından biri olan, hayranlarının gözlerini kamaştıran ve mekanları dolduran grup Supersubmarina'nın meteorik kariyerini yarıda kesti. 'LN Granada' adlı küçük şaheserin akorlarını icat etti ve yıldızları geçerken onlara 'alhambrando' dedi.

Baeza'dan dört kişi ciddi şekilde yaralandı, ancak en kötüsü uyuyan ve bilincini kaybetmiş bir şekilde hastaneye gelen, çok ciddi bir kafa travmasıyla, canlıdan çok ölü olan şarkıcı ve besteci Jose oldu. 31 gün komada kaldı. Uyandığında sadece gözlerini hareket ettirebiliyordu.

Kazayı takip eden dilsizlikten sekiz yıl sonra Jose Marín, Chino; Juan Carlos Gómez, Juanca; Supersubmarina'nın dört üyesi Antonio Cabrera, Pope ve Jaime Gandía, bu perşembe günü yeniden sahneye çıktılar; bu örnekte, Madrid'deki Pavón tiyatrosunun sahnelerinde “hayatı kutlamak” ve “Luz olarak hizmet eden bir şey” kitabını sunmak üzere yeniden sahneye çıktılar. ' (Aguilar), gazeteci Fernando Navarro tarafından yazılmış ve grubun o ölümcül kazadan sonraki tarihini yeniden yazıyor.

Juanca, mekanı dolduran seyircilerin Jaen'den gelenleri karşıladığı iki dakikalık alkışın yarattığı duygudan önce, “Gözyaşı istemiyorum” demek zorunda kaldı. Davulcu “Konser bundan daha kolay” diye şaka yaptı. 47 gün boyunca yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı ve 20'den fazla süre de komada kaldı. Juanca, Jose ve Jaime, kazadan sonraki ilk 72 saatte yaşamla ölüm arasında kalırken, arabayı kullanan Pope kaburgalarını ve sol bacağındaki uyluk kemiğini kırdı ancak emekleyerek nasıl olduğunu gördü. diğerleri? “Benim asıl sonucum arabayı süren kişi olmak,” basçı incindi, birkaç kelime Jaime tarafından kesildi: “Hiçbir şey için suçlu değildin, bu oldu ve işte bu, herkes arabayı kullanabilirdi.”

Müzikle “barıştık”

Jose'nin hâlâ içinde olduğu yavaş bir iyileşmeden sekiz yıl sonra Navarro, Supersubmarina'nın dört üyesiyle 2021'de başlayan röportajlardan grubun “gerçekliğini” anlattığı kitabın sunumu için onları bir araya getirdi. Ebeveynleri, kız arkadaşları, arkadaşları, plak şirketlerinden kişiler ve hatta kazadan sonra onları tedavi eden doktorlar da dahil olmak üzere diğer 60 kişi; örneğin Jose'nin tıbbi geçmişini gördüğünüzde “onun bunu yapabildiğine inanamadığınızı” hatırlayan bir dahiliye uzmanı hayatta olmak”.

Jaime, Europa Press ile yaptığı bir röportajda, bunca yıl süren sessizliğin ardından, arzularını “yeniden kazandıklarını” ve müzikle “barıştıklarını” garanti ettiler ki bu zaten iyi bir başlangıç noktasıdır “çünkü çok zordu” dedi. . . Kaza onlara “o kadar büyük bir şok yaşattı ki, halihazırda acı çektiğimizden daha büyük bir hasara yol açmadan başımıza gerçekte ne geldiğine dair bir açıklama yapabilme olasılığı karşısında kendimizi çok çaresiz hissettik.” Bu durumla karşı karşıya kaldıklarında “kendimizi korumak ve iyileşmemize odaklanmak için” safları sıklaştırmaya karar verdiler. Sonuç: Kamu spotundan sekiz yıl uzakta.

Dört sanatçı “travmayı” farklı şekillerde deneyimledi: Juanca başka bir grupta davullara geri döndü; Supersubmarina'nın müziğinden nefret eden Pope'un işi daha uzun sürdü; Jaime tekrar gitar çalmanın kendisi için zor olduğunu itiraf etti; ancak Jose'nin gitar çalmasını engelleyen sekelleri olmaya devam ediyor. «Geriye kalan sağ kolumun dokunmama izin vermeyen esnekliğini geri kazanmak ama bunu çözüyorum. Grubun başarısını “YouTube videolarından” hatırladığını söyleyerek şaka yaparak EP'ye “Neredeyse hafızamı kaybettim, zamanla kurtardım” diye itiraf etti.

Supersubmarina'nın sahneye dönüp dönmeyeceğine ilişkin büyük soruyla ilgili olarak Chino şu güvenceyi verdi: “Elbette geri döneceğiz. Süper denizaltı hayatımın en önemli parçası. “Onlar benim arkadaşlarım ve tutkum.” Juanca, “Bizim irademiz eksik olmayacak” olmasına rağmen, meslektaşlarının geri kalanı geri dönüşleri için bir tarih belirlememeyi tercih etti. Hatta kaza nedeniyle kaydedilemeyen bazı “çok güçlü” şarkıların da olduğunu ve bunların dönüş konseri için iyi adaylar olabileceğini söylediler.

Şimdilik Navarro'nun “sadece Supersubmarina'nın değil, yoğun bir süreç geçirmiş dört kişinin hikayesi olduğuna ve daha fazla insana ışık tutacağına inandığımız” kitabında yer almanın mutluluğunu yaşıyorlar. davulcuyu ekledi.

Grup ayrıca 12 Nisan'da, ilk yıllarına ait daha önce hiç yayınlanmayan şarkıların yeniden düzenlenmiş hali olan 'La Maqueta' adlı LP'yi yayınlayacak. Bunun, grup olarak büyüdüklerini gören insanlar için olduğu kadar, başlangıçlarını bilmeyenler için de “özel” bir armağan olduğunu savunuyorlar.