Simülasyon, diğer gezegenlerin yerçekimini test eder

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Video Twitter kullanıcılarını şaşırttı

Serbest düşüşteki arabalar: Meraklı simülasyon, Güneş, Jüpiter ve Co’nun farklı yerçekimsel çekimlerini açıklıyor.

Dünya’da araba yok edildi, ancak Ay’da veya Pluto’da serbest düşüşten fazla hasar görmeden hayatta kalabilir.

© Kaynak: floz/Pixabay

Serbest düşüşten sonra iniş sırasında bir arabanın yok olması şaşırtıcı değil. Peki ya dünya, güneş sistemimizdeki diğer gök cisimleriyle aynı yerçekimine sahip olsaydı? Meraklı bir sanal sürüş simülasyonu kullanıcısı şimdi bunu test etti ve güneş ile Plüton arasında galaktik bir fark buldu.

Ben Kendal

Astronotlar uzaydayken, istasyonlarında süzülürler. Çünkü orada kendilerini yerin merkezine doğru çeken yerçekiminin etkilerini hissetmezler. Güneş sisteminde yerçekimi, gök cisimlerinin güneş etrafındaki yörüngelerini belirler. Diğer gezegenlerin ve uyduların da bir çekim kuvveti vardır, ancak bunlar Dünya’nınkinden farklıdır. Bu, örneğin astronotların ayda hafif siklet olmasına yol açar.

Ve eğer insanlar veya nesneler Venüs, Mars ve Co.’ya serbest düşüşte olsaydı, sonuçlar ana gezegenimizden farklı olurdu.

Bu, Twitter’da dolaşan ve milyonlarca kez izlenen bir video ile garip ve aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde gösteriliyor. Güneş sistemindeki gök cisimlerinin farklı yerçekimi kuvvetleriyle bir yol ayırıcıya serbest düşüşle düşen arabaları gösteriyor. Arabalar inanılmaz derecede gerçek görünse de video, “BeamNG.drive” video oyununda oluşturulmuş bir simülasyondur. Alman geliştirici stüdyosu Beam NG’nin sürüş simülasyonu, gerçekçi araç fiziğini simüle etmesiyle tanınır. Sonuç şöyle görünür:

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Yerçekimi: Güneşin çekim kuvveti dünyanın 28 katıdır.

Video şunu gösteriyor: Güneşin yerçekimi çok büyük – eğer Dünya’nınki kadar güçlü olsaydı, araba çarpma anında tamamen yok olurdu. Bunun nedeni, Güneş’in çekim gücünün Dünya’nınkinin yaklaşık 28 katı olmasıdır. Öte yandan Pluto’daki yerçekimi o kadar düşük ki, araba şerit ayırıcıya aşırı yavaş bir hızla büyük bir hasar görmeden inebilir.

Ancak BeamNG.drive, yerçekimi kuvvetinin arabaların serbest düşüşü üzerindeki etkisini nasıl simüle edebilir? Yerçekimi her zaman metre kare saniye (m/s²) cinsinden verilir. Teknolojiden anlayan kullanıcılar, sürüş simülasyonunun ayarlarını değiştirebilir ve dünyanın yerçekimine karşılık gelen varsayılan değeri diğer gök cisimlerininkiyle değiştirebilir. Bunu yapmak için şu değerlerden birini girmelisiniz:

• Toprak: 9,807 m/s²
  • Güneş: 274 m/s²
  • Ay: 1,62 m/s²
  • Jüpiter: 24,79 m/s²
  • Neptün: 11,15 m/s²
  • Satürn: 10,4 m/s²
  • Venüs Ve Uranüs: 8,87 m/s²
  • Mars: 3,721 m/s²
  • Merkür: 3,7 m/s²
  • Plüton: 0,62 m/s²
Bu tür simülasyonlar BeamNG.drive ile popülerdir. Kullanıcıların önceki videoları, arabaların bir rampadan geçerken farklı yerçekimi çekmeleriyle ne kadar uzağa sıçradığını gösteriyordu. Güneşin yerçekimi ile fazla uzağa gidemezler:

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Youtube, makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Simülasyonların sonuçları Twitter ve YouTube kullanıcılarını hayrete düşürdü. “Pluto büyük bir trambolin parkı gibi!” en son simülasyonun bir Twitter kullanıcısı yazdı. Başka bir kullanıcı YouTube videosunda “Güneş simülasyonu oldukça beklenmedikti” yorumunu yaptı.