Serrat harf kutusuna giriyor: “Bugün Don Quijote çok kötü gider”

Adanali

Global Mod
Global Mod
10 Nisan 2025, 15:32 Perşembe

Cervantes Enstitüsü kutusu zaten Akdeniz, şiir ve müzik kokuyor. Şarkıcı -Songwriter Joan Manuel Serrat, Caja Del Enstitüsü'nün mirasını Cervantes'in bu Perşembe günü yatırdı. Madrid Editörler Derneği tarafından verilen ödülü aldığı ortak bir törende, müzisyen 1.276 çok sevgili nesnelerde bırakıldı: 1965'te kaydettiği ilk albüm, Miguel Hernndez'in Madrid'de şiirsel bir antolojisi olan 'Akdeniz' şarkısının orijinal puanı, Madrid'de bir şiir antolojisi. Besteci oy verdi çünkü Don Quijote'nin mirası hala hayatta, ancak bugün Cervantes yaratığı yüzyıllar öncesine göre daha fazla aksilik yaşayacak. “Kötü bir içecekten geçiyor, gerçekten kötü bir zaman” dedi. «Ama belki de Cervantes'in yeteneği hala mükemmel bir şekilde canlı ve Cervantes karakterleri bugün de çok yararlı olabilecek bazı şeyler söylemeye devam ediyor. Don Quixote gerçekten çok kötü, orijinal zamanında ortaya çıkanlardan çok daha kötü olurdu ».

Poble Sec'in 'Nou' na, en sevilen şeylerinin, edebiyatın büyüklerinin el yazmaları ile yer paylaşacağını söyleyecekti. Serrat asla gelecek nesilleri düşünmemiş olsa da, Cervantes'te kariyerini çok temsil eden bir dizi mal bırakmak hoş oldu. «Hayatta, herhangi bir miras bırakacağımı düşünerek neredeyse hiçbir şey yapmadım ya da çocuklarım doğduğunda. Onlar çok minnettar olduğum hayatta olan şeyler oldular çünkü beni çok mutlu eden bir ticaret kullanmama izin verdi, kendimi ifade etmeme ve diğerleriyle tanışmama izin verdi ”dedi.

Karısı Candela Tiffon, Cervantes Enstitüsü müdürü Luis García Montero ve Madrid Editörler Birliği Başkanı Manuel González Moreno, şarkıcı, şarkıcı eski bankanın girişinin katı dairesel kapısını aktardı. Besteci tarafından miras kalan tüm nesneler, her zamanki daktilo, çok ağır olan ve onun sırdaş, şiirleri, mektupları ve şarkı şarkı sözlerini yaktığı eser olan bir mola da dahil olmak üzere görkemli bir geçmişten bahsediyor. «Onunla seyahat ediyordu ve yazıyordu. Harika bir şirket oldu. Ağırlığı olan muazzam, ama hayatımı doldurdu ve hayallerin kağıt üzerinde yakalamak istediği saatleri doldurdu ».

“Sevgili Nano, bize ağızdaki ayetlerle yaşamayı öğrettiniz,” dedi García Montero, şarkılarından birini açıklarken, “mirasını almanın bir parti olduğunu” söyledi. Cervantes başkanı, “Bu, sürgün, hafıza ve geleceğin hayal gücü ile konuşan İspanyolların duygusal eğitimini kutlamanın bir yoludur.” Dedi.

Hayatla uzlaştı

Honoree, hayatla rahat hissediyor ve sahneden çekilmesine rağmen başka bir albüm almayı dışlamaz. Evet, müzik endüstrisinin bozulması ve şimdi platformları müzisyenlere dağıtan kötü yaşam koşullarından pişman oluyor. Yine de hayatı kutlayın. «Her gün uyanıyorum harika hissediyorum. Pişmanlıklara rağmen hayatın harika bir eylem olduğunu düşünüyorum. Haber zamanını geciktirmeye ve belirli şeyleri bulmak için TV'yi açmaya çalışıyorum. Ve etrafa baktığımda hayat hala bir hediye ».

Madrid editörleri tarafından verilen XXIX Antonio de Sancha ödülünü almadan önce Serrat, “Bana bu kadar iyi ölüler arasında hayatta bırakmak olan haraç verdiğin için teşekkür ederim.”

Serrat bugün, mektup ve arkadaş insanlar arasındaydı. Ve her şeyden önce, kitap severlerle. «Okuyucu dışında ben bir kitap istismarı. Mancho, Los Tacho, altını çiziyorum. Kütüphanemi miras alanlar hayatımın izini takip edebilecekler, ”diyor Serrat, İspanyol ve Latin Amerika edebiyatının en güzel ayetlerine müzik koyduğunda şiir örneklerinin satışını büyütmekten gurur duyuyor.

Yorum

Bir Hata Bildir