Savaşta bir ilk! Rus askere ömür uzunluğu mahpus cezası

celikci

New member
Rusya’nın Ukrayna’da akınları devam ederken, 28 Şubat’ta Ukrayna’nın Sumi kentinde Ukraynalı bir sivili öldüren 21 yaşındaki Rus askeri Vadim Shishimarin hakkında karar verildi. Rus askeri 62 yaşındaki Ukraynalı Aleksandr Shelipov’u öldürmekten hatalı bulunarak ömür uzunluğu mahpusa mahkum edildi.

Rus askerin devlet tarafınca atanan avukatı, Shishimarin’in kendisiyle hiç bağlantıya geçmediğini söylerken, Kremlin Sözcüsü Peskov, Kremlin’in bu davaya ait bir bilgisi olmadığını belirtti.

SUÇUNU KABUL ETMİŞTİ

Shishimarin mahkemede kabahatini kabul ederek, “Bu yaşananları, kabul edilemez ve cezalandırılması gereken bir durum olarak görüyorum. Kabahatimi inkar etmiyorum. Birinci buyruğu Makeev isimli teğmen verdi. Birinci anda onun buyruğunu yerine getirmeyi reddettim. Yüksek sesle ve tehditkar sözlerle bana buyruğunu yenidenladı. Gerilimli bir durum vardı. Ukraynalı Aleksandr Shelipov daima bağırıyordu. Teğmenin buyruğunu yerine getirdim. Bu hadiseden daha sonra hayatta kalmak istedim. Savaşmak istemediğim için teslim olmaya karar verdim” demişti.