Satılan milyon kitabın yazarı Joana Marcús: “Gençlik edebiyatı yazmayı seviyorum”

Adanali

Global Mod
Global Mod
8 Aralık 2024 Pazar, 12:16

| 12:38'de güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

Joana Marcús bir milyondan fazla kitap sattı, binlerce takipçisi bir kopyayı imzalatmak için 15 saate kadar kuyrukta bekleyebiliyor ve Meksika'daki Guadalajara Uluslararası Kitap Fuarı'na yeni katıldı; bu üç gerçek boyutu gösteriyor 2000 yılında Mallorca'da doğan bu yazara ulaşıldı. Ancak yine de sahtekârlık sendromuna karşı hâlâ mücadele ettiğini itiraf ediyor. Başarıyı yönetmek için Psikoloji okuduğunu söyleyen Marcús, “Benim gibi internet üzerinden başlayan ve çok yetenekli olan diğer yazarlarla iletişimim var ve neden sıranın onların değil de bana geldiğini merak ediyorum” diye açıklıyor. Terapiye katılıyor, her zamanki arkadaşlarına ve evcil hayvanına sığınıyor ve her zaman ebeveynlerinin sözünü dinliyor. “Annem bana çok yükselirsem beni aşağı indirmek için orada olacağını söyledi” diye şaka yapıyor.

Marcús, henüz 24 yaşında olmasına rağmen, önceki kitaplarına kıyasla bir adım daha ileri gittiği ve aynı zamanda fantezinin sınırlarını zorladığı romantik bir gerilim filmi olan sekizinci romanı 'Etéreo'yu (Montena) yakın zamanda yayımladı. Halen üzerinde baskı kuran önyargılara rağmen sahip çıktığı İspanyolca yeni gençlik edebiyatının en büyük temsilcilerinden biri. «Gençlik edebiyatı yazmayı seviyorum ve oradan çıkmanın benim için zor olacağını düşünüyorum. Aslında bunu diğer kitap türlerine doğru bir adım olarak görmüyorum. Bir tarihi roman yazarına 'gerilim'e geçip geçmeyeceği sorulmaz, bunun yerine bizim durumumuzda bu, kariyerimizin bir noktasında yapmamız gereken bir şey gibi görünüyor” diye düşünüyor.

Marcús 11 yaşında yazmaya başladı ve ilk öykülerini 13 yaşında 90 milyon okuyucuyu bir araya getiren internet platformu Wattpad'de yayınladı. İlk çalışması büyük bir başarı olmasa da, orada giderek genişleyen bir topluluk topladı. “Küçük bir yayınevinde basılmıştı ve ben yalnızca 18 kopya sattım” diye anımsıyor. Ancak onun edebiyat sevgisinin olumsuz yanları da vardı. “Lisedeydim ve biliyorsunuz, bir şey için öne çıktığınızda hedef haline gelirsiniz. “Bana zorbalık yapmaya başladılar, ben de yazmayı bıraktım” diye anımsıyor ve şunu ekliyor: “Bana en çok saldıranlar artık öğretmenler.”

Ancak bir öğretmenin desteği ona Wattpad'de yazmaya devam etmesi için gerekli cesareti verdi ve buradan şu romanları ortaya çıktı: Duman Şehirleri, Kül Şehirleri ve Ateş Şehirleri üçlemesi ve daha sonra 'Aylar' destanıyla kesin atılımı 'Aralık Öncesi', 'Aralık Sonrası', 'Üç Ay' ve 'Şubat Işıkları' dahil.

Marcús, romanlarının başarılı olmasının nedeninin “her şeyin siyah beyaz olduğu, iyilerin çok iyi, kötülerin ise çok kötü olduğu öğretici kitaplar olmaması” değil, “bir gri ölçeği” ortaya koyması ve buna çok iyi uyması olduğuna inanıyor. gençlerin zihniyeti. “Ne olduğunuzu bilmiyorsunuz ama yine de yetişkin yaşamına hazırlanıyorsunuz” diye vurguluyor. Elbette yazar, kendisinin ve okuyucularının aynı anda büyüdüğünü ve bunun da kitaplarla kalıcı bir bağ kurmaya devam etmelerine olanak tanıdığını açıklıyor. «Ve İspanya'da gençlik edebiyatıyla ilgili klişeler hâlâ devam ettiği için bu pek olmuyor, ancak takipçilerimin yarısının bulunduğu Latin Amerika'da kendimi birçok çocuk ve romanlarımı beğenen birçok yetişkinle kitap imza günlerinde buluyorum. », diye vurguluyor.

Yorum

Hata bildir