Sabina, düşüşünden üç yıl sonra “lanet”i bozar: “Sonunda kahretsin!”

Adanali

Global Mod
Global Mod
Sabina, üç yıldan uzun bir süre önce, arkadaşı Joan Manuel Serrat ile Wizink Center’a giderek binlerce Madridliye, Katalan ozanı ile görgü kurallarını tehdit eden bir yüz yüze etkili bir şekilde dönüşümlü olarak katıldığı bir konser sunmak için gitti. ‘efsanevi’. Kötü bir şekilde desteklenen bir ayak, Jaén’li şarkıcı-söz yazarının sahneden düşmesine ve hastanede birkaç hafta geçirmesine neden olana kadar, her şey bu tür bir şovun ne olması gerektiğine dair kanonun içine giriyor gibiydi.

Bu nedenle Sabina’nın kariyerinin sonunu riske atan aynı senaryoya dönüşünde duygusal bir şeyler vardı. Kuşkusuz bu, atmosferin üzerinde uçuşan bir artıydı ve Wizink Center’a katılanlar arasında, bu Salı akşamı önce normal erişim hatlarıyla ve ardından bu konserlerde de olağan olan hafif bir gecikmeyle sabırla bekledikleri kabul edildi. moloz ve dizelerin tanınabilir eşliklerini serbest bırakmaya başlamak.

Saat 21:10’da ışıklar söndü, neredeyse tamamen dolu bir salonda sessizlik oldu, merkez kortta koltukları olan 12.000 seyirci arasında, Sabina’nın bu harika anları için nostaljik ve çok farklı yaş aralıklarından bir seyirci vardı. O zaman Úbeda’nın dehasının figürü ortaya çıktı.

Sabina, ünlü şapkası eşliğinde, çizgili ceketi ve siyah tişörtüyle zevkli bir şekilde seyirciyi selamladı ve sesini zor duyduğu birkaç bara başladı. Sonrasında her şey normale döndü ve hayranları o ilk şarkıyı çılgınca alkışladı. “Biraz zor yıllar oldu, kendimizi kandıracağız ki, buradan sedyeyle ayrıldığım geceden sonra ameliyatlar ve covid” ilk sözleri oldu. Önlerinde, açıklayıcı da olsa kısa bir ünlem vardı: “Nihayet, kahretsin!”

Müzisyen, “Bir süredir kuruydum ve bugün için forma girmeyi düşünerek hareket etmeye başlayabildiğimde tura başladım … Ve bugün buradayım,” dedi. Bunu, resitalinin geri kalanında olduğu gibi, neredeyse sahnenin ortasındaki bir sandalyeye oturarak yaptı.

Üstteki resimde, gitarını çalan neredeyse coşkulu bir Sabina; aşağıda müzisyen şapkasıyla karakteristik bir hareket yapıyor; ve son olarak, Jaén’den şarkıcı-söz yazarı halkı selamlıyor.

EP ve Efe

İkincil resim 1 - Üstteki resimde, gitarını çalan neredeyse coşkulu bir Sabina;  aşağıda müzisyen şapkasıyla karakteristik bir hareket yapıyor;  ve son olarak, Jaén'den şarkıcı-söz yazarı halkı selamlıyor.

İkincil resim 2 - Üstteki resimde, gitarını çalan neredeyse coşkulu bir Sabina;  aşağıda müzisyen şapkasıyla karakteristik bir hareket yapıyor;  ve son olarak, Jaén'den şarkıcı-söz yazarı halkı selamlıyor.

Turnenin önceki konserlerinde olduğu gibi koşulsuz müzisyenlerden oluşan ekibi tarafından desteklenen -ve hayır, elbette Pancho Varona orada değildi- Sabina, birçok kez Wizink Center’daki etkinliğin ağır bir darbe olduğunu kabul etti ve Belli bir şekilde, buraya geri gelmek zordu. «Laneti bozmayı ve burada şarkı söylemeyi başardık. Bugün kimse için değişmiyorum” diyerek çok alkışlanan bir konuşma yaptı.

göz kırpma turu

Gece, Úbeda’dan en son Londra’ya kadar devam eden bu turun başlangıcında çalan bir şarkı olan bir amaç beyanıyla açıldı. ‘Daha gençken’ başlangıç işaretiydi, bu da ‘Her şeye rağmen’ alaycı başlığını taşıyan bir turneye bir başka selam niteliğinde.

Daha sonra, başlıklarına göre analiz edilen, izleyiciyi gülümsetmeyi bırakmayan başka şarkılar düştü. “Çok üzgünüm”, “Her şeyi inkar ediyorum”, “Beyaz yalanlar” veya “Mermer gözyaşları”, hepsi Sabina’nın kariyeri boyunca inşa ettiği haklı “alçak” portresini yalnızca doğrulayan sözlerle. Düşüşüne bir kez daha selam veren bu dizelerden bazıları dahil.

Sabina’nın “sevgili ve hayran olduğu” Leiva’ya bir hatırlatma yapacak zamanı da vardı. Müzisyenin Wizink’te olduğu yeri işaret ederek, “Suç ortaklığı ve bilgeliği beni o çölü aşıp bu sahneye her zamankinden daha büyük bir coşkuyla dönmeme neden olan birini tanımasaydım mutsuz olurdum,” dedi.

Her halükarda Sabina, tüm konserin “kayınvalidesi ve eski kayınvalidesi” Carmen Delgado’ya ithaf edilmesi gibi bazıları çok önemli olan “halkına” sözler ithaf etmekten vazgeçmedi. de Torres, birkaç yıl önce “ölümün esiri oldu”, birkaç gün önce. Chus Visor, Pepa Hernández ve Jorge Drexler de Sabina’dan övgü aldı.

Halk tarafından en çok zikredilen anlar arasında, onun ünlü ‘Por el boulevard de los sueños ruptos’ ve daha az kitlesel olarak söylenen ’19 gün ve 500 gece’ vardı. Toplamda iki saatten fazla süren ‘Düğün Geceleri’ gibi diğer harika klasikler -Chavela Vargas bu ‘anma’ gecesinde çokça yer aldı- ve ünlü ‘Ve onlar bize on puan verdiler’ ile birlikte. saat’. Sabina, bu Perşembe günü tekrarlayacağı ve yıl sonunda turnesini kapatacağı bir Wizink Center için büyülü bir gecede ‘İyi sarhoşların şarkısı’ ile bitirdi.