Rusya’dan Ruble hamlesi! Ukrayna kentinde uygulamaya geçiliyor

celikci

New member
Rusya’nın denetimi ele geçirdiği Ukrayna’nın Herson bölgesinde Moskova tarafınca atanan mahallî idarenin Lider Yardımcısı Kirill Stremousov, kentte 1 Mayıs’tan itibaren Rus para ünitesi ruble kullanmasına geçileceğini deklare etti.

Rusya, Ukrayna’ya başlatmış olduğu ataklarda Nisan ayı başlarında denetimi ele geçirdiği Herson’da kendi ekonomik ve toplumsal hayat sistemine geçişi başlattı. Daha evvel bankacılık süreçlerinin başladığı, toplumsal yardımların ve ticari merkezlerin çalışmaya başladığı bölgede bu defa Rus para ünitesine geçiş için sürecin başlatıldığı açıklandı.

Herson’daki Rus işgalini protesto eden Ukraynalılar

Rusya tarafınca Herson bölgesine atanan lokal idarenin lider yardımcısı Kirill Stremousov, Rus medyasına yaptığı açıklamada bölgede artık Ukrayna para ünitesi grivna yerine Rus rublesinin etkin bir biçimde kullanılacağını söz etti.

Stremousov, “1 Mayıs’tan itibaren ruble bölgesine geçiyoruz. Şu an ruble ve grivna dolanımda olacak. Bu geçiş süreci 4 aya kadar tamamlanacak. bu biçimde büsbütün ruble cinsinden ödeme sistemine geçeceğiz” dedi.

RUSLAR HERSON’DA 15 MART’TA TAM DENETİM SAĞLADI

Rusya’nın Ukrayna’ya ataklarında birinci maksatlarından biri olan Herson, ağır bombardımana maruz kaldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafınca 15 Mart’ta yapılan açıklamada, Rus silahlı kuvvetlerin Herson kenti ve Herson bölgesinde tam denetim sağladığı bildirilmişti.

Herson, Rusya için Kırım yarımadası ile Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı bölgeler içindeki kara temasının bir kısmını sağladığı için stratejik ehemmiyete sahip.

Bölgede artık yalnızca Ruble kullanılacak
ZELENSKİ UYARMIŞTI

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, Rusya’nın güneyde işgal ettiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde tıpkı 2014’te Kırım’da yaptığı üzere yasa dışı referandum yapmaya hazırlandığı ikazını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı görüntü bildirisinde “Şahsi kimlik ayrıntılarınızı işgalcilere vermeyin” diyen Zelenski, “Rusya, Herson ve Zaporijya bölgesini geçersiz Referandum düzenleyerek ilhakı yasallaştırmak istiyor” demişti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Merkez Bölge Kumandanı General Rustam Minnekayev, amacın Ukrayna’yı Karadeniz’den ayırmak olduğunu deklare etti. Minnekayev, “Donbass ile Kırım içinde kara kontağı sağlanacak. Ayrıyeten Ukrayna’nın tüm güneyi (Moldova’daki) Transdinyester bölgesindeki Rus azınlığına kadar kara irtibatı kurulacak” açıklamasını yaptı.

Herson’da Rus tankları…
KARADENİZ VE AZOV’UN BAĞI HERSON

Ukrayna’nın Karadeniz ve Azov Denizi ile irtibatını koparmak için Rusya’nın ağır taarruzlara maruz bıraktığı kent Rusların ele geçirdiği birinci büyük kent olarak kayıtlara geçmişti.