Parti imgeleri sızan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kendisini bu biçimde savundu: Yalnızca eğlendim

celikci

New member
Sosyal Medya daha Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’i konuşuyor…

Katıldığı şenlik ve giydiği kıyafetler ile ülke gündemine oturan 36 yaşındaki başbakanın katıldığı bir partiye ilişkin imgeler toplumsal medyaya yansıdı.

Kısa müddette viral olan imgeler kısa müddette tenkitlerin gayesi oldu. Muhalif partiler Marin’e reaksiyon gösterirken, bir muhalif önder başbakanın uyuşturucu testi yaptırmasını talep etmişti.

MARIN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

36 yaşındaki başbakan ise uyuşturucu kullandığı argümanlarını reddetti, yalnızca alkol aldığını ve ‘taşkın bir biçimde’ eğlendiğini savundu.

Marin, gelen yansıların akabinde uyuşturucu testi yapmaktan çekinmeyeceğini söylemiş oldu.

Başbakan, ‘Dans ettim, müzik söylemiş oldum. Bunlar büsbütün yasal şeyler. Asla uyuşturucu kullanılan bir ortamda olmadım’ dedi.

Marin gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Bir aile hayatım var, bir iş hayatı var ve arkadaşlarımla geçirdiğim boş vakit içinderım var. Benim yaşlarımdaki herkes gibi’ dedi.

TEMASLIYKEN GECE KULÜBÜNE GİTMİŞTİ

Marin’in daha evvel temaslı bulunmasına karşın gece kulübüne gittiği ortaya çıkmıştı.

Başbakan dışişleri bakanının Covid testinin olumlu olduğunun anlaşılmasından birkaç saat daha sonra Helsinki’de bir kulübe gitmişti.

Kısa müddette tenkit oklarının maksadı olan Marin evvel kendisini savunmuş sonrasındasında özür dilemişti.

Marin toplumsal medya hesabından yayınladığı iletide ‘böyle davranmam gerektiğini düşünemediğim için epeyce özür diliyorum’ demişti.