Paquita, Machismo'ya karşı ağlayan öfkeli Meksikalı şarkıcı olan mahalleye ölür

Adanali

Global Mod
Global Mod
Pazartesi, 17 Şubat 2025, 19:31

Paquita'nın Mahalle'nin yankılanan, öfkeli, açık, skorlama ve haklı sesi sonsuza dek söndürüldü. Efsanevi Meksikalı şarkıcının gerçek adı olan Francisca Viveros Barradas, Pazartesi günü 77 yaşında istenmeyen nedenlerle öldü. Hayat tarafından önemli, kocası ve erkekleri tarafından, 'iki ayaklı sıçan' veya 'beni dinlemez misin, işe yaramaz mı?' Tekil, tekrarlanamayan, güçlü ve popüler sanatçı, “onunla tanışan ve müziğinin tadını çıkaran herkesin kalbinde silinmez bir ayak izi bırakacak” dedi ailesi veda eder.

“Derin acı ve üzüntü ile, sevgili Paquita La del Barrio'nun Veracruz'daki evlerinde ölümünü doğruluyoruz,” dedi aile, en sevilen Meksikalı şarkıcılardan birinin ölümünün nedenlerini detaylandırmadan bir açıklamada, Son yıllarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştı.

Tercüman efsanevi şarkıların mirasını bırakır. 'Üç kez seni aldattım', 'iki bacak sıçanı', 'kadınlar gönder', 'boş kontrol', 'şeytan beni alıyor', 'kötü adam', 'eski yeşil kuyruk' ve 'konsey', onlar kapsamlı repertuarlarının haklı temalarından bazılarıdır. Onları 'IVitate Me To Sin', 'Taco Platero', 'Yüz yüze', 'Sert ve onlara karşı', 'Piérde Me Saygı', 'Puro Değil' gibi albümlerde topladı. işe yaramaz mı?

2 Nisan 1947'de çok mütevazı bir Veracruz ailesinde doğdu, yoksulluk, istismar ve istismar arasında büyüdü. Çocukluğundan itibaren müziğe olan ilgisini dile getirdi. İlköğretim öğretmenleri yeteneğini teşvik ederek onu okul festivallerinde şarkı söylemeye davet etti. Çiftçi ailesine yardım etmek zorunda kaldı, 16 yaşına kadar ilk okulu bitiremedi.

Yetişkin hayatı, keskin şarkılarına yansıttığı kötü aşk ilişkilerindeki eksikliklerin, acı ve şiddetin bir başka art arda biriydi. Yıllarca süren can sıkıntılarından ve kötü muameleden muzdarip olduktan sonra dayanmayı reddeden hipermaan erkekleri acımasız kınamalarıyla ünlü olacak mektuplar.

16 yıl ile ilk kocası Miguel Gerardo ile ondan otuz yaş büyük belediye yetkilisi ile tanıştı. Paquita başka bir ailesi olduğunu keşfettiğinde ilişkisi Aurora'nın tespihi gibi sona erdi. Bu sert darbe, şarkıcı olma hayalini yerine getirmeye çalışmak için onu ayırmaya zorladı.

İki çocuğunu büyükannesi ile Veracruz'da bıraktı. La Fogata Norteña restoranında bir iş buldu. Orada, vurduğu ve tecavüz ettiği şarkıcı için yine acı bir içecek olan ikinci ve son kocası Alfonso Martínez ile tanıştı. Yine de, 1997'de ölümüne kadar yanında kaldı.

Şarkıcı ayrıca, zamanla uzlaşmalarına rağmen, yutkunmalar ikilisini oluşturduğu kız kardeşi Viola ile savaştı. “Sana bu hayatta en iyisini dilemek istiyorum, Tanrı sizi kutsasın, biliyorsunuz, Tanrı'nın daha özel bir şey hazırladığını biliyorsunuz,” son performanslarından birinde Paquita'ya Viola'nın sözleri idi.

'Pure Pain' (2007), 'Sen Sahte' (2010) ve 'Romeo ve Torunu' (2013) albümleri tarafından birkaç Billboard Ödülü ve Grammy'de Ranchera Müzik Kategorisinde aday gösterildi. Birkaç film ve pembe opera rol aldı. 2006 yılında mali sahtekarlık iddiasıyla tutuklandı, bu yüzden bir tahvil ödedi ve 2021'de Veracruz'da muhalefet partisi Vatandaş Hareketi (MC) için bir dükkân için adaydı.

Paquita, 2023'te Texcoco'daki Uluslararası At Fuarı'nda çekildiğini açıklamıştı, ancak sanatsal kariyeri ile hareketliliğini etkileyen siyatik siniri ile ilgili sorunlardan dolayı rahatsızlıkla mücadele etmeye devam etti.

Şarkıcının aile ifadesine, “Bu büyük acı anında, en saygılı bir şekilde, tüm medya ve kamuoyuna, ailelerinin düelloyu gizlilik içinde yaşayabilmesi için bize yer ve anlayış sağlayan soruyoruz.” .

Yorum

Bir Hata Bildir