Online eğitime karşı! Taliban, PUBG’yi yasakladı

Beykozlu

New member
Geçtiğimiz yılın ağustos ayında ABD’nin resmi olarak tüm askerlerini Afganistan’dan çekmesinin akabinde Taliban (Kendilerine Afganistan İslam Buyrukluğu diyorlar) tüm ülkenin idaresini ele geçirdi. Bunun akabinde ülkedeki yasalar ve yaşama formu de büyük ölçüde değişti. Artık ise şaşırtan yasak getirdi.

Taliban’dan Afgan halkına PUBG yasağı!

Taliban’ın idaresini ele geçirdiği Afganistan hükümeti, dünyanın en tanınan oyunlarından PUBG için insanların vaktini boşa harcamak, ahlaksızlık ve gençleri yanıltma cürümlerinden karar vererek tüm ülke genelinde yasakladığını duyurdu.

Yetkililer tarafınca yapılan açıklamaya göre oyun şiddeti teşvik ediyor ve gençleri yanlış yönlendiriyor. Ayrıyeten açık bir biçimde söylenmese de karakterlerin kıyafetlerini değiştirirken iç çamaşırı ile görülebildiği için de büyük reaksiyon topladığı söyleniyor.

İlgili sonucun aralık ayından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. ötürüsıyla Afganistan’da aktif olarak iş yürüten telekomünikasyon şirketlerinin 3 ay içerisinde yasağı uygulaması gerekiyor. Aksi taktirde Şeriat kanun uygulayıcılarından olan Telekomünikasyon Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde cezai süreç uygulanacağı belirtiliyor.

Tabii Taliban tarafınca alınan en şaşırtan karar olmasa da 100 binden çok Afgan oyuncunun etkin olarak oynadığı PUBG, ülkenin internet trafiğinin değerli bir kısmını oluşturuyor. Bir öbür yüksek trafiğe sahip uygulama olan TikTok’un da kapatılması için 1 ay müddetlerinin kaldığı belirtiliyor.

PUBG asgarî sistem gereksinimleri

• İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • İşlemci: Intel i5-4430 / AMD FX-6300
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB / AMD Radeon R7 370 2GB
  • Direct: 11.0
PUBG önerilen sistem gereksinimleri

• İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • İşlemci: Intel i5-6600K / AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580 4GB
  • Direct X: 11.0
PUBG kaç GB?

PUBG oyununun yüklenmesi için istenilen depolama alanı 33 GB. Ek olarak, SSD’ye heyetim yapılması tavsiye ediliyor.

Okumaya devam et...