Mediaset'in eski yöneticisi Sergio Calderon, TVE'nin yeni direktörü olacak

Adanali

Global Mod
Global Mod
Sergio Calderon, Mediaset'te yönetici olduğu dönemden bir fotoğrafta.
Mediaset'in eski yöneticisi Sergio Calderon, TVE'nin yeni direktörü olacak

Fuencarral grubundaki yönetim değişikliği sonrasında 'Ni que fuerámos Shhh'in yapım şirketi Fabricantes Studio'ya katılan gazeteci, kamu kuruluşunun başkanı José Pablo López'in yanında 2 numara olacak.

Iker Cortes

5 Aralık 2024 Perşembe, 11:53

| 13:37'de güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

RTVE başkanı José Pablo López, kimin iki numarası olacağına çoktan karar verdi. Bu, evin dışından ama televizyon perde arkasında uzun bir kariyere sahip biri olan Sergio Calderon olacak. Fuencarral iletişim grubundaki yönetim değişikliğinin ardından 'Ni que fuerámos Shhh'in arkasındaki yapım şirketi Fabricantes Studio'ya katılan Mediaset'in eski yöneticisi, TVE'nin yeni yöneticisi olacak. Bu karar, Temsilciler Kongresi'nde ikinci turda 178 lehte oyla seçildikten sonra birkaç gün önce RTVE'nin başkanı olarak göreve başlayan José Pablo López tarafından kararlaştırıldı.

Madrid Complutense Üniversitesi'nden Gazetecilik diplomasına ve Pazarlama ve Ticari Yönetim (ESIC) alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Sergio Calderon, kariyerine 2003 yılında Telecinco'da başladı. İki yıl sonra Cuatro'ya geçiş yaptı ve burada şirketin bir parçası oldu. Zincirde kurduğu ekip, 2007 yılındaki birleşme anlaşması sonrasında zincirin Mediaset çatısı altında faaliyet gösterdiği 2011 yılına kadar İzleyici Araştırmaları Başkanlığı görevini yürüttü.

2011 yılında Calderon, kendisinin yönetmeye başlayacağı DTT temalı bir kanal olan Divinity'nin tasarımını ve markasını yaratmaya devam edecekti. Başarısı o kadar büyüktü ki 2014'te Energy'nin, 2016'da ise BeMad'in sorumluluğunu üstlendi. Onun komutası altında, üç kadranın sonuçlarını artırmayı başardı ve onları kendi pazarlarında temaların başına yerleştirdi; ancak aynı yılın Mart ayında, tesadüfen José Pablo López'in kovulmasından birkaç gün sonra Mediaset'ten kovuldu. RTVE'den. Geçtiğimiz Haziran ayında, 'Sálvame'in manevi halefi olan 'Ni que fuerámos Shhh' şirketinin arkasındaki şirket olan Fabricantes Studio'ya İçerik, İnovasyon, Pazarlama ve İletişim direktörü olarak katıldı.

Yorum

Hata bildir