Leiva, şarkıcı: “Bu albümde, girmem çok zor göründüğüm köşelere kelimeler koydum”

Adanali

Global Mod
Global Mod
4 Nisan 2025 Cuma, 00:40

Vallecas'taki Monte Lost Street, renkle çok ilgisi var. Her yaz bir Cumartesi, deniz savaşı alayı doymuş mayoları, su tabancaları ve süpürücüleri ile onu işgal ediyor. Ancak yılın geri kalanı, dünyadaki müdahalelerinde renk ihraç eden kentsel sanatçı grubu Boa Mistura Workshop'dur. Orada onları yüzyıllardır tanıyan Leiva ile tanışıyoruz. Müzisyen, yeni albümü olan 'Giant'ı sunuyor. Mithical Sonic Ranch çalışmasında Madrid, Mexico City ve Teksas arasında kaydetti. On dört şarkısı arasında, Robe Iniesta ile harika bir işbirliği.

Sanatçıların sosyal rolü hakkında yeni bir düşüncem var. Mecazi ve biraz basit bir şekilde, sanki toplum onlara gerisini vermeyen bir şey vermiş gibi: zaman, sunmak için aşağıdakileri düşünme zamanı. Leiva, 'dev' çimlenmesi için ne besledi?

Zamanın verildiğini düşünmediğime dikkat edin. Bence bunu yapmanın bir karar olduğunu ve şu anda insanların çok az zaman aldığını düşünüyorum, çünkü benim açımdan, kaybolursanız sizi unuttukları için yanlış yankılanan gerçek var. Birinci sırada zamana ihtiyacım var çünkü zaman almadan iyi albümler yapmak benim için çok zor görünüyor ve ikinci sırada, çünkü size her şeyin başınıza gelme olasılığını veriyor. Eğer işler başınıza gelmezse, şarkı yok. Ve hayatımın turlar sırasında daha fazla hareketi, daha fazla frenetizma ve daha fazla vertigo var, bu yüzden şarkıları buluyorum: Turları bitirdiğimde genellikle çalışıyordum ve bir albüm buluyorum. Ancak, sahada orada olduğum bir evde tekrar yaşadığımda … hiçbir şey çok flipant değil. Şarkıların tohumu yoldaki yaşamın frenetizmasından geliyor.

Endişe deneyiminiz hakkında çok konuştunuz. Onunla yüzleşmenin bin yolu var ve elbette bizden çok daha fazlasını bilen uzmanlar. Bir keresinde bunun “derin bir başarısızlığın beklentisi” olduğunu okudum ve bununla birlikte kaldım, ancak en azından size ne olduğunu anlamanıza hizmet eden büyük bir gerçeğe ulaşıp ulaşmadığınızı bilmiyorum. Bununla ilgili tavsiyelerde bulunmak çok çirkin olsa da.

Sana söyleyeceğim çok haydut. Arka planda şarkılardaki kaygı hakkında daha az konuşmak istiyorum. Önceden yapmıyorum, ancak albümleri bitirdiğimde hala mevcut olduğunu belirliyorum. Ama hayır, bununla bir plaka olmak istemiyorum, aslında zihinsel sağlık ve her şeyden biraz sıkıcıyım ve ana akım, o kadar çok şey kayboluyor, değil mi? Benim durumumda, kendi kendini gözlemleme ile ilgisi olan süper tanımladım. Şu anda dışarı çıkıp başka bir şeye dikkat ediyorum, ayrılıyor. Bir noktada, sarhoş olduktan sonra çoğalan bu korkunç panik ataklara başladım. Birkaç hafta içmeyi bıraktım, ama gelişmediler. Ve yine de onlara sahip olduğumda ve bir bira aldığımda beni geçtiler ve bira için olmalıyım, ama kendimi düşünmeyi bıraktım. Bu yüzden benim durumumda, kendini gözlemlemeye geldim, boktan bana neden oluyor. Bilime hiçbir şey katkıda bulunmadığımı biliyorum, ama benim için bu bilgi çok önemliydi.

Leiva ve 'ücretsiz sonbahar' video klipinde çalın.

Sony Music İspanya

Ayrıca, vokal dizelerinde bir sorunun olduğunu, gittikçe daha hassas olduğunu söylediniz. En az üç şarkının sözleri ('Leivinha', 'Mi Barrio' ve 'Nevermind') geçmişinize tekrar bakın. Hepimiz aniden aile tarihi, çocukluk, gençken aynı şeyler sıkıcı görünüyordu. Bu kırılganlığın geçmişe geri dönüşle ilgisi olup olmadığını bilmiyorum.

Asla dikiz aynasına bakma eğiliminde olmadım, aslında geleceğin çok acısına sahibim, ama geçmişten sıfır nostaljikim. Olan şey, bana hiç zaman geçirmediğim hissini veriyor. Başka krizlerim oldu, ama birkaç yıldır belli bir korku ile yaşıyorum, değil mi? Ayrıca sizi düşündüren bu fiziksel şeyler için. Ve evet zamanında bazı atlamalar yapmak beni üretti … iyi.

Leiva, Vallecas'ta Boa Mistura tarafından yapılan çalışmada.

Leiva, Vallecas'ta Boa Mistura tarafından yapılan çalışmada.

Virginia Carrasco

Birçok insana 'mahallem' haraç.

Özellikle 'Mahallemim' ile evet bir diken, dünyaya bir müzisyen olarak benim için ne kadar önemli olduğunu söyleyecek bir borç vardı [Alameda de Osuna, en Madrid]. Olan şey çok olağanüstü, dinlediğim gruplar ya da arkadaşlarımın grupları. Şimdi bazılarının gelişmiş, çok yetenekli olduğunu ve bana çok şey öğrettiler. İnsanlara şu anda yaşadığım ayrıcalıkların yaşadığım şey sayesinde insanlara açıklamanın bir yolu olduğunu hissediyorum. Diğer zamanları açıklamaya çalıştım ama filtrem geçmedi ve yayınlamadım. Ayrıca ölen iki ya da üç meslektaşından bahsetmeye cesaret ettim. Bu albümde, girmem çok zor göründüğüm şeylere veya köşelere kelimeler koyduğuma inanıyorum. Örneğin, çok çirkin bir kelime olan ve her zaman çok ani göründüğü Tuerto kelimesinden bahsediyorum, bana her zaman bir şarkıya uymadığı görülüyordu. Ve işte dedim, gel, gel. Öngörülen bir şekilde değil, bu bir plan değildi, ama bu itiraf kısmı çok organik çıktı ve bana öyle geliyor ki, çok fazla iddiası olmayan bir yerden yaptığınızda, güzellik ortaya çıkıyor. Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum.

Çocuklukta gözün bu bölümü [lo perdió accidentalmente a los doce años, jugando con su primo y una pistola de perdigones]şimdi çok doğrudan davranırsınız, son ayağı size bir biyopsi yapmayı önermek için verin: böyle bir sahne, şiddetli, dönüştürücü. Eminim er ya da geç gelecek. Size böyle bir şey gibi göründüğünü bilmiyorum ve geçen yıl iki büyük müzikal biyografi olan 'Mavi Yıldız' ve 'İkinci Ödül' gördüyseniz.

Onları gördüm ve ikisini beğendim, lanet gibi ultra ferahlatıcı görünüyorlardı, ne iyi. Ne kadar iyi, iki yönetmenin ne kadar iyi bir görünümü. 'Mavi Yıldız'ı daha çok sevdim, ama Isaki'nin yaptığı güzel. Bununla birlikte, hiç biyografi önermedim ya da düşündüm. Koltuktaki birine oturabilecek bir hikayem olduğunu düşünmenin antipodlarındayım … yarım saatten fazla [Risas].

Bence doğru tutum, heykeli Carabanchel'e koymak istediklerinde Rosendo gibi, lütfen.

Bizim için Rosendo anı büyük özgünlük sloganı gibiydi, değil mi? Mahallemdeki Rosendo “Hostia, ulaşılacak yer” gibiydi.

Dev makro-Videoclip, dört etkili bir yolculuk '.

Sony Music İspanya

Yirmi dakikalık bir “filmde” dört -singles video klipsine katıldınız, ancak sen olmadığını düşünmek istiyorum, ölümden kurtulan, şapkada giyinmeye başlayan, siyah ve beyazın bir aşamasını geçiyor … ve stil bana 'El Topo', 'El Topo', Alejandro Jodorowsky tarafından hatırlattı. Senin için bu karakterin kim olduğunu bilmiyorum, ya da bakarsa, ben Leiva, bu benim video klibim ve hepsi bu.

Hayır hayır. Bak, söylediğin her şey, önce 'El Topo' masanın üzerindeydi. Benim için bu estetik bir referans ve çok çalıştığım şey dışında filmin hayranıyım ve Adam Jodorowsky ile büyük bir arkadaşlığım var [el hijo de Alejandro]. 'Mole' çok şimdiki klipin estetiğindeydi ve karakter de vardı. Benim hakkımda mı konuşuyoruz yoksa bir karakter mi yapıyoruz? Ve bir karakter yapmaya karar verdik. Çok az şeye ihtiyacı olan çok sade, çok özgür bir yaşam hedonisti. Bu nedenle, oraya giden gibi görünmeyi çok isterim, ama çok daha az özgürüm ve beni acı çeken küçük boklara çok daha fazla demirliyorum. Yani, sanırım bu karakter olmak istediğim şey.

Kentsel sanatçıların kolektifi Boa Mistura da 'mahallemden' ayrılıyor. “İyi bir karışım” anlamına gelir ve albümün fiziksel baskısının dikkatli tasarımını diğer zamanlar gibi yapmıştır. Size bugün fiziksel formata verdiğiniz önemi, bir milyon insan almayacakları bir bağlamda sormak istiyorum, çünkü bu çok özel bir teklif [la edición CD, en una preciosa caja de madera, vale 78€].

Bakalım, o zaman arkada [señala los discos sobre la mesa] Hepsi genel olarak problemlerdir. İlk olarak şirketimle, bu fiziksel formatları yapmak için onlara sahibim. O zaman halkla, çünkü şeylere dikkat etmek, herkes için uygun olmayan bir bedeli var. Yani, derinlerde o bir sorun yatağıdır. Ama benim için bu bir güzellik zulmü gibi ve onu satın almak için bir mağazaya giden birkaç romantik için bir dereceye kadar bağlılıkla devam etmek. Ve dürüst olmak gerekirse, süreci seviyorum. Bunu tüm hayatımın mahallesindeki arkadaşlarımla yapıyorum … ama bu sefer en çok anladığım, daha doğrudan bir şekilde Sony'den gelen mesaj. “Hey, bu zaten çok ciddi bir harabe olmaya başlar.” Yani, neredeyse disk üretim departmanı şirkette, binanın kendisinde zaten kayboluyor … ama yine de süreçle heyecanlanıyorum. Ve 12 albümden sonra, hala Triquiñuelas'ı bağlı olmaya ve heyecanlı kalmaya devam etmek için takip ediyorum. Bir sonraki albümde kanatlarımı kesip bana bunun artık buna değmeyeceğini söylersem, çünkü onu finanse edebilirim veya savaşı kaybedebilirim, ama gerçekten yapmayı seviyorum, amca. Başka cevabım yok. Soracak bir şeyiniz var mı?

Evet, biraz kişiselim var, bu da biraz eksik.

Kuyu.

Küçükken ağırdı, çok uzun saçlarım vardı, izcilere gittim ve her zaman gitar üstte vardı.

Ağır ve izci, ha?

Evet, görüyorsun. Bir kız bana “Hey, neden 'Prenseslere Dokunmuyorsun'” dedi 2007 gibiydi, çok inatçıydım ve ona hayır dedim. Bana nedenini sordu ve dedim ki “Çünkü bu bok!” Ve arkadaşlarım her zaman bana hatırlatıyor. Yine böyle bir şey söylemememe rağmen sana söylemeliydim.

Hayır, hayır, ama hey, ben de başka şeylerden de söyledim … [Risas] Amca, o yıllarda kabilinizin alanını korumak için çok büyük bir dürtü vardı. Her şey çok bölümlüydü ve Rock yapanlar başkaları veya rock rap'inkiler hakkında hiçbir şey bilmek istemedi ve biz kendimizi bu konuda yetiştirdik. Ve elbette, önyargıları olan ilk bendim, nasıl anlamayacağım, değil mi?

İnsanları şimdi daha iyi, daha az kabile, daha saygılı görüyor musunuz?

Genel olarak, şimdi çocukların bir çalma listesinde tangana olduğunu ve Vetusta'ya sahip olduklarını hissediyorum, bana sahip olabilecekleri gibi, başka bir quevedo şarkısı olabilir, bilmiyorum. Bana şimdi biraz daha ucuz bir stilistik bir arada var olduğu hissini veriyor. Ama diğerinde, her şeyle oldukça agresif olan bu yenilikte büyüdüm ve çok normalleştirdik. Ve bu zamanların “Ev sahibi, biz biraz kahve olduk” gibi görmemizi sağlıyor, değil mi? Neyse ki, işler değişti. Ama elbette, yıllarında “Ben tembellik terim ediyorum” dedi. Mükemmel anlıyorum.

Yorum

Bir Hata Bildir