Leire Martínez, şarkıcı: “Hiçbir şeyi yeniden adlandırmıyorum, şu anda kim olduğumla gurur duyuyorum”

Adanali

Global Mod
Global Mod
11 Nisan 2025, 01:06 Cuma

Leire Martínez'in Van Gogh'un kulağının geri kalanından ayrılması, 2008'de AMAIA Montero'nun yürüyüşünden sonra kendisine eşlik eden bir tür kehanet gerçekleştirdi. Şimdi, rüptüre çok doğrudan imaları olan ve hesapların büyük bir güç ve ayarlama görüntüsünü (“Kendinizi beni değiştiren bir başkasını bulun”) sunan ilk single single'ı 'Mi Name'i sunuyor, ancak aynı zamanda empati ve kızgınlık eksikliği.

Bu yeni solo teklif için, her zaman aynı çiftle olan ve flört etmeyi öğrenmek zorunda olan insanlar gibi büyük bir zihniyet değişikliği var.

Gerçekten …

Solo sanatçı olarak ne yapmayı öğrenmek zorunda kaldınız?

Hiçbir zaman ön plana çıkmadığım doğrudur. Benim için bu arka planda yaşıyorum, benim için çok iyiyim, bu yüzden şimdi hepsi bu, öğrenmek zorundayım ve ne kadar ve nasıl ve tüm bu şeyleri düşünmeliyim ve biraz içinde olduğumu düşünmeliyim. Öte yandan, olan her şeyin tadını çıkarmayı önerdim. Hoş geldiniz olan her şeydir. Bazen kendimizi doğrulamak ve şunu söylemeliyiz: Neden olmasın? Ve ne olacağını görün.

Geçen hafta Leiva bize ticaretinin hikayeler anlatmak olduğunu söyledi. Van Gogh'un kulağında nispeten az bestelediniz, bu yüzden size olan yeni şeylerden bir diğeri, kendi malzemenizi yazacağınız ve sunacağınız, hikayelerinizi anlatmanızdır.

Bakın, kulakla benim parçamın görülmediği doğrudur. Ama yazma her zaman sevdim ve çok yazdım … benim için. O zaman meydan okuma çok fazla değildi, ama müzikalize. Bu kısım çok endişe yarattı, ancak bu bölümde bana yardımcı olan inanılmaz bir yeteneğe sahip harika insanlara sahip olacak kadar şanslıydım. Benim için süper tatmin edici oldu, özellikle müzikal bölümde sahip olduğum güvensizlik alanından ayrıldım ve aynı zamanda melodiler yapabildiğimi öğrendim, bu konuda çok geniş bir dünya keşfettim. Çok keyif alıyorum.

Van Gogh'un kulağının geri kalanından ayrılmanızın tüm bu sorununun telenovelesk bir bileşeni var ve bunu 'burada domates var' haline getirmek isteyen daha fazla insan mı yoksa medya mı olduğunu bilmiyorum. Ve 'My Adı' çok savaşçı bir şarkı olsa da, bu röportajlarda çok fazla sağduyu ile düzeltmekten sorumlusunuz. Ayrıca size bu yeniliği sormak istedim: projenizin ana sözcüsü kadar medyaya sahip deneyim. Sizi ne arıyor, bu maruz kalma ve bu ilgi aniden ve bu belirli tartışma arayışından nasıl?

Bence insanlar ve medya arasında çok fazla fark yok. Hepimiz, machismler ve diğerleri gibi birçok davranışsal özelliğin olduğu çok özel bir sisteme sabitlenmiş değerlerle bir toplumun bir parçasıyız. Ne yazık ki, içimizde kök salmış ve bu beni çok üzen sistematik bir şiddet var. Beğenmiyorum ve paylaşmamaya çalışıyorum, benim yapmamaya çalışıyorum. Oradan, açıkçası gazeteciler, toplumun bir parçası olarak, bazen maalesef bu perspektiflerden yükseltiyorlar: benimle ya da bana karşı, kazan ve kaybet, iyi ve kötü. Kendimle tutarlı olmaya çalışıyorum ve her zaman yapmaya çalıştım. Bir grubun parçası olduğunda, her birinin bireysel değil, grubun felsefesi olduğunu anladım, anladım, kabul ettim ve saygı duydum. Artık bu çerçevede olmadığım için, çünkü şimdi konuşuyorum. Bunu yapmak özgür olmadığı için eşit derecede özgürdü. Ama önce grup adına konuşmak zorunda kaldık. Ve şimdi Leire adına konuşuyorum.

Leire Martínez, 'Mi Name' tanıtım röportajı sırasında.

Virginia Carrasco

Size 'Benim Adı', yeni şarkı olan “Bu yere her zaman hoş karşılanacaksınız” ifadesine ne kadar önem verdiğinizi sormak istedim ve ayrıca 2008'de aldığınız ilk vuruşta 'The Last Waltz'. Bunu bilerek yaptığınızı hayal ediyorum.

Evet elbette. Çünkü benim için yaşamın her aşamasının hak ettiği onurlardan vazgeçmek önemlidir. Yaşadığım hiçbir şeyi asla inkar etmeyeceğim çünkü her şey beni bugün olduğum şey yapıyor. Ve şu anda kim olduğumla gurur duyuyorum. Benim için 'benim adım' bir duyguyu doğrulamanın bir yolu oldu. Daha önce hissettiğimi doğrulamadıysam başka şeyler hakkında konuşmak benim için zordu. Bu açık anda, öfkeli olduğu ve öfkesi olduğu açıktır ve bu şeyler hakkında konuşmanın yanlış olduğu görülüyor, her zaman doğru ve nazik olmalısınız. Bu duyguya yol açmam gerekmiyordu ve bunu doğrulamam gerekiyordu. Ve oradan bu şarkı doğdu. Bununla birlikte, bu duyguyu gösterdiğim, başkası olmadığı anlamına gelmez. Her şey bir arada var olabilir. Seninle aynı fikirde olmadığımı ya da sana kızdığımı, seni sevmeyi bırakmam gerektiği anlamına gelmiyor. Bu yüzden üzgünüm ve bunu ifade etmek istediğim buydu.

Birkaç röportaj okudum ve yeni albümü herhangi bir noktada gördüm.

Haklısın ve görünce tüm bu röportajlarda cevap verdiğimi görüyorum, ama … bak, albüm bitmedi, size%85 olduğumuzu söyleyebilirim. Şarkıların çoğu sahte bir versiyonda, hala kaydetmeniz, üretmeniz vb. Vb. Ve hala biraz daha enerjik, bazıları daha enerjik ve Bask'ta bir sorun istiyorum. Albümü kapatmak için kalacağım şey bu.

Leire Martínez'in yeni video klibi, 'Benim Adım'.

Sony Music İspanya

Video klipte daha sert, daha fazla rocker ve hatta ağır bir estetik var. Stilistik, müzikal düzeyde, Van Gogh'un kulağında yaptığınız şey konusunda güçlü bir değişiklik olup olmadığını bilmiyorum.

Güçlü bir değişiklik olmayacak. Hiç önyargılarım olmadı ve müzik tüketme şeklim çok rastgele, çok eklektik. Birçok kaynaktan içiyorum ve müziğimi aynı şekilde yapmaya çalıştım. Pop albümü olmaya devam edecek, ancak Pop çok geniş. Kulağa güncel gelecek, daha fazla rockçı, bazıları elektronik dokunuşla veya isterseniz ayrılacak şarkılar olacak ve diğerleri daha samimi, daha fazla yazar şarkısı olacak. Her şeyden biraz olacak, ancak oldukça tanınabilir bir çerçeve içinde.

Kendimizi ne kadar kandırmak istediğimiz önemli değil, birkaç kez konuştunuz, bu bir iş, açıkçası. Aynı zamanda peçe ve katmanları koyan bir iştir, böylece ne zaman olmasa da görünebilir, ancak açıkça. Van Gogh'un kulağında zaten çok şey taşıyan biraz duygu olup olmadığını veya zaten tam bir rutin olsaydı ve şimdi bu yeni macera ile daha fazla risk varsa, kendinizi mesleğinizin güzel kısmından yeniden doldurabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Ne olduğunu biliyor musun? İşler beyaz veya siyah değil. Bunun bir işletme olması, sanatsal mantıklı veya sanatsal irade yapmayı bıraktığı anlamına gelmez. Neyse ki, benim gibi insanların kendimizi buna adamış olmalarına izin veriyor ve duyguların olduğu, yansımaların olduğu, çok ilginç şeylerin olduğu hikayeler anlatmaya devam edebiliriz. Bu nedenle, işte ve hala orada yaşayabileceğinizi düşünüyorum.

Eurovision'a Leire?

Jo, ne saygı … bak, profesyonel ve hayati deneyim seviyesinde onu çok isterdim. Ama süper riskli görünüyor, çok saygı duyuyor ve bana öyle geliyor ki, giden insanlar süper cesur. Melody'nin kazanıp kazanamayacağını bilmiyorum, umarım zaten birçok faktör var, ama bence İspanya'nın sahip olabileceği en iyi temsilcilerden biri. Ben çok net var.

Virginia Carrasco

İnsanların sevgisini fark ediyor musunuz? Benim için çok elverişli görünüyor, sosyal ağlarda büyük bir “leir” hareketi var, ancak bu konuda çok konuştuğunuzu duymadım ve ısrar etmek istiyorum. Biraz genç bir arkadaşım bana komşular için evinin balkonunda konserler yaptığını, hepsi Leire sahnesinden şarkılarla bile söyledi. Duygusal eğitiminizin bir parçasıdır.

Bazen bakış açıları içeriden kaybolur. Dikkat, grupta 17 yıl oldum ve sahnemde doğmuş ve çok fazla kulağı duyan etkili bir şekilde insanlar olduğunu anlamak benim için zordu. Demek istediğim, Amaia'nın kulağın içindeki önemi ile beni bile benden çıkardığım doğru, değil mi? Bu bazen içeriden olur, kendi gerçekliğiniz çarpıtılmıştır ve neler olduğunu tam olarak bilmiyorsunuzdur. Ve bu sona erdiğinde, aniden insanların benim için tepkisinin inanılmaz olduğu ve bunu beklemediği doğrudur, gerçekten size söylüyorum. Ve bu anlamda çok minnettarım, her şeyin kaybolmadığını, insanların bir tıklamanın ötesinde görebildiğini gördüğüm için minnettarım. Bir single yok ama. Sizden yoksun olduğunu, cevaplarımda algılamadığınız bir şey olduğunu söylediniz, bence her şeyden önce kendimi hiçbir şeyin kurbanı olarak görmediğim elden gelen.

Ve bu sevgi belirtilerinden bazıları dolaşıyor.

Evet. Ve sevmediğim ve size söylediğim için, kazanan, kaybeden, iyi ya da kötü bu perspektifi paylaşmamam, bu sevgiye teşekkür etmek istemediğim için değil, takdir ediyorum, her şeyi takdir ediyorum. Ama bu minnettarlığa verilen yaklaşımı her zaman sevmiyorum.

Gerçek şu ki, çoğu oraya gidiyor. Bir tweet okudum: «Leire ne yaptı? Bir bayan ol. Ne yapardım? Mato ».

[Risas] Beni çok komik yapan birçok harika tweet okudum. Sevdiğim şey komplo, her hareketin nedenini analiz etmeye çalışıyor. Bulduğum son kişi: “Leire'nin taşıdığı ceketin 'ñ' mektubu ne olacak?” Yemin ederim. Çok eğlenceli görünüyor, her şeyi çok komik buluyorum, ama gerçekte … her şey çok daha basit. Bazen bir ceket sadece sevdiğim bir ceket ve giydim.

Yorum

Bir Hata Bildir