Komedyen José Mota: “Kendimi kimseyi sebepsiz yere gücendiren biri olarak tanımlamadım”

Adanali

Global Mod
Global Mod
29 Aralık 2024 Pazar 00:06

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

Komedyen José Mota (59 yaşında, Montiel, Ciudad Real), izleyicilerle yıllık özel randevusuyla 2024'e veda etmek için bir Yeni Yıl Arifesini daha La 1'e geri getiriyor. Bu yılki özel etkinliğin başlığı, yapay zekanın İspanyol politikacıları ayırıp onları komedyen olmaya zorladığı 'AI IA Oh Operasyonu'. Güncel olaylar ve 'The Revolt' gibi diğer programların parodilerinin yanı sıra diğer popüler karakterlerle yapılan işbirlikleri de eksik olmayacak.

– Çeyrek asırlık yılbaşı gecesi spesiyalleri. Rakam baş döndürücü değil mi?

-Hayır, çok iyi. Coşkumuz devam ettiği sürece ve her yıl orada olduğumuz sürece bu hayatta olduğumuzun işaretidir. Bu bir sorumluluk ama aynı zamanda çok heyecan verici.

-Genellikle 31 Aralık özel programını ailenizle birlikte mi izliyorsunuz?

-Soru şu: 'Onu rahatlamış görüyor musun? Gerçek şu ki hayır ve bu kaydediliyor ve hiçbir şey olmayacak. Özel programın İspanya genelinde yayınlandığının ve bunun bir sorumluluk taşıdığının farkındayım.

-Mükemmeliyetçi misin?

-İşime oldukça takıntılıyım ve bu aracı iyi kullanmaya çalışıyorum. Aşırı takıntılıysanız bir döngüye girip çekimi defalarca tekrarlarsınız, bu da tazeliğini kaybeder. İlk seferde yapılan kusurlu olan en havalı olanıdır. Bu, güvensizliğinizi kaybettiğinizde zamanla öğrendiğim bir şey. Harika olan, kayıt sırasında ilk tekliflerin adrenalinidir.

-Siyasetle mizah yapıyor. Bu kadar gergin bir ortamda bu yılın nasıl karşılanacağını düşünüyorsunuz?

-Komedi siyasetin ötesine geçtiğinde siyaset daha keyifli, daha yönetilebilir ve daha az gergin bir yer haline gelir. Yani kendinizi kötü hissetmeniz için hiçbir neden yok. Kendimi kimseyi sebepsiz yere rahatsız eden bir adam olarak tanımlamadım. Komedi, konuşmacının belirli şeyleri sorgulamasını ve bunlara mizahla yaklaşmasını sağlar. Toplum hakkında veya bizi sosyal veya politik düzeyde etkileyen şeyler hakkında mizah yapan herhangi bir komedyen, önemli bir sosyal hizmet yapıyor demektir.

-Broncano'ya özel bölümde onu taklit edeceğinizi söylediniz mi?

-Onunla hâlâ tanışamadım. Bu, sanırım dört kez katıldığım programlarına katıldığım zamanlara bir övgüdür. Her zaman çok eğlendim ve çok güldüm.

-'İsyan'ın TVE'de yayınlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bunu seviyorum çünkü taze mizah yapıyorlar, canlı televizyon yapıyorlar ve bunun gibi riskli tekliflerin kabul edilmesinin komedi açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu harika bir haber ve Broncano ve ekibi adına mutluyum.

-David Broncano'nun TVE'ye imza atmasının siyasallaştığını anladınız mı?

-Siyasallaştığında komedi kaybeder. Çok fazla yeteneğe sahip olan Broncano için durum böyle değil. Bu saçmalığın üstesinden gelmeyi başardı.

-'La revuelta' ve 'El hormiguero' arasındaki düelloyu nasıl yaşıyorsunuz?

-Bu her zaman vardı, rekabetin bir parçası. Ama ikisini de seviyorum. İkisiyle de yüzleşecek kişi ben olmayacağım. İyi olmalarına sevindim. Bu iki programda komedinin öne çıkması bana haber gibi geliyor.

Salı ve 13'ü

-Martes y 13'ten Josema Yuste ve Millán Salcedo da özel programda yer alıyor. Bu yıl ikili arasındaki çatışma yeniden başladı.

-Bence bu hikayelere çok fazla abartı yapılıyor. Millán'la birlikte tiyatroda onu izliyordum ve o sahnede Josema hakkında harika bir şekilde konuştu. Çatıya çıkardı ve büyütülen o haberden bahsetti. Onlar iyi arkadaşlardır. Millán'ın yanı sıra Josema'yı da çok takdir ediyorum. Onlar İspanya'da mizahın iki harikası. Yaptıkları çalışma bu işin çok üstünde.

-RTVE'de açılan yeni sahneyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

-TVE harika bir iş çıkarıyor ve kendimi çok rahat hissediyorum. Burası benim evim. 1989'da başladım ve TVE'nin başına gelen her şey, önemli ve olumlu şeyler bana harika geliyor. Mutlu hissediyorum.

-Bu Noel'i nasıl planlıyorsun?

-Çok sakin. Ayrıca TVE için 'José Mota'dan haber yok' adını verebileceğim yeni bir program hazırlıyorum. Patricia Conde, Florentino Fernández ve Santiago Segura'ya sahip olacağımı söyleyebilirim.

Yorum

Hata bildir