Kamu televizyonunda Telebasura?

Adanali

Global Mod
Global Mod
12 Nisan 2025 Cumartesi 00:15

| Güncellendi 01: 18H.

Bethlehem, çantaya nereye gidiyorsun? Bu evde kimse çalmıyor ». “Pek çok insanla kocamı kaybettim ve onu kimin bıraktığını bilmiyordum, cep telefonumu ve tüm şeyleri taşıdığımı …” Belén Esteban, TVE'nin birkaç gün önce 'TV ailesi' için yeni bahsi olan tiyatro sahnesine tırmandı. Ancak Ruperta ve Cadı'ya nostaljik göz kırpmasıyla basın toplantısı, Telecinco'da 14 yıl boyunca gördüğümüz şeye çok benziyordu: María Patiño, deforme olmuş bir yüzle yükseldiği için orada mucize olduğunu söyledi (bir gün önce dişçiye gitmişti), ancak Bethlehem'in neyi bilmediğini ve büyük olmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Esteban'ın kendisi “güçlü bir cesaret” getirmek zorunda kaldı, çünkü 'insanların prensesi' olana kadar prömiyerlerde gerginleşene kadar (“Hepsi gizli, işe yaramaya ne zaman girdiğimi bile bilmiyorum”), “onun chelo” (García cortés), “kalçası artık acıtıyor!” Ancak Kiko Matamoros, Sarao kırmızı halıdan hastaneye gitti, acilen itiraf etti. “Tamam, elbette süper.” Tıbbi kısım, ortağı Marta López Álamo modeli tarafından Instagram'da selfie via verildi. Bu, senaryo olmadan.

TVE'nin yeni “aile” öğleden sonralarını tanıtmak için sürdüğü durum için, sunum yapanların (Inés Hernand, María Patiño ve Aitor Albizua), ortak çalışanları (Belén Esteban, Lydia Lozano, Víctor Sonvover, bir bilim adamı, bir evcil hayvan antrenörü, bir bahçe, bir doktor … ve ideologlar. TVE Direktörü Sergio Calderón, bu programla “çok ulusal bir geleneği kurtarmak istediklerini” açıkladı. Ama çikolata ile ekmek yok, “deliryum, umut ve pop gerçeküstücülüğü.” Aynı çizgiler boyunca yapımcılar “çılgın, çılgın, cesur, ücretsiz bir program” sözü verdiler. Daha fazla sıfat için zaman yoktu çünkü meclis üyesi onlara jestlerle bir şeyler anlattı. Inés Hernand'ın ne olduğunu bilmiyordum: “Birinin kedi mi görünüyordu?” Hayır, meclis üyesi mikrofonu Bethlehem olarak değiştirmelerini istedi …

TVE'den “22 Nisan'da beklenti ile bekleyen programın prömiyerinin

Bu 'meze' gördüm ve hatta 22 Nisan Salı günü tam menüyü biliyor, sadece beklemek ve spekülasyon yapmak, tahminler yapmak. Ve sorular. Birincisi, eski bir televizyon ağına eski 'tasarruf' neye uygun nedir? “Bu tuhaflığa neden oldu, evet, çünkü 'kurtaramamış o' TV ailesi 'etrafındaki her şeyin” çok gizli “olduğunu, tüm detayların üçünü bileceğini” garanti etmiyor, ancak bir garanti veriyor: “Herkes hemen ona benzerlik almaya çalışacak olsa da' beni kurtar 'gibi görünmeyecek.”

– Belén Esteban ve Company'nin gelişi için TVE'de endişe var mı?

– Beklenti var, ama ne yoğun endişe ya da muhalefet yok. Atmosfer Media Isınıyor olsa da, burada sadece beklentiyiz. Bu programın TeleBasura boyaları olsaydı, bize karşı çıkacağız, işçiler silahla yükseleceklerdi çünkü kamu hizmetinin savunmasında çok bilinçli insanlar.

“Veto etmek zorunda değilsin”

Görsel -işitsel gazeteci ve döküm uzmanı olan Diego de la Viuda gibi televizyon karakterleriyle kamu hizmeti kavramının nasıl olduğunu soruyoruz. «Halk nedir? Bu programın bilgisi olacağından, şirket olacak ve yakındaki bir ürün olacak. Akademisyenlerin kültürel boyalarla bir program isteyeceğini anlıyorum, ancak RTVE zaten geniş bir kültürel teklifi var. Bir kamu zinciri de eğlendirmelidir. İsteksizliği anlamıyorum ».

Evet, onları kısmen Malaga Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Profesörü Juan Francisco Lozano anlıyor. «Endişelenen, içeriğin TVE çerçeve görevine göre ayarlanmasıdır. Günlük ve güncel bir program olarak bilgileri ele almak zorunda kalacaklar ve bu yaklaşımda daha büyük tehlike olabileceği yerdir. Bu bir risk taahhüdü, ama korkmam, sadece önleme. Ve çok daha az, programı önceden veto ederdim ».

“Bethlehem ve şirketin belirtildiği doğrudur, ancak Telebasura yapmadılar, bu bir kullanım terimidir»

Juan Francisco Lozano

Malaga Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Profesörü

Ayrıca ICMedia'dan (medya kalitesi için dernekler federasyonu) değiller. «Birincisi, TVE'nin sahip olduğu kamu hizmeti karakteri nedeniyle, bu insanların daha önce televizyonda yaptıklarını dikkate alarak dantelli görünmediği doğrudur. Ancak değerlendirmelere girmeden önce prömiyeri beklemek istiyoruz ”diyor platformun genel müdürü Marta Pellico.

– Bethlehem Esteban'ın 'Kurtar beni' daki başka bir şey yaptığını hayal etmek zor.

Juan Francisco Lozano: Çok belirgin oldukları doğrudur, ancak Telebasura açısından 'kurtar' hakkında konuşmak gerçek değil, zaten kullanılmayan bir terim. 'Mars Chronicles'ın son aşamasının bazı içeriği veya etik ve çoğulluğun Telebasura ile ilgisi olduğu bazı güncel toplantılar. Saf eğlence için saçmalıkları 'kurtar beni' yaptıkları gibi, Telebasura değil. Olayların ve pembelerin tedavisinde sansasyonalizmi suçlayabilirler, ancak televizyon dili açısından birçok klişe kırdıkları da kabul edildi. Dördüncü duvarı atlamak, halka rahat bir şekilde konuşan, vitesleri gösteren … bu icat ettikleri ve diğer programların kopyalandığı bir anlatıdır.

Belén Esteban'ın öğleden sonra programı ile neyin kişisel olarak cepleneceğini bilmiyoruz (ne de bilmeyeceğiz), ancak TVE, 'TV ailesi' (üç ay yayın, bahar kampanyası) 65 emisyonu için 5.310.414 Euro ödedi, bu yüzden her gün 81,692 Euro için çıkacak (beşten sekiz ve yarımtan yayınlanacak). Küçük, küçük? Kamu parası. “İçerik hakkında maliyetten daha fazla endişe var,” diye tanıyorlar. Ve diğer uzmanlar “bu fahiş bir miktar değil”, “bu piyasa standartlarında” dan danıştı. «Tertullian'ları aralarında almaya koyarsanız ve hiçbir şeye katkıda bulunmazsanız, bu açıkçası bir atıktır, ancak spor, bahçecilik, beslenme, konuk bölümleri vardır … Abartılı para değildir. RTVE web sitesinde yayınlanan sayılara göre, 'MasterChef' gibi bir barbarlığa mal olan programlar -teslimat başına 700.000 Euro'dan fazla.

'Paylaşın'% 10'u

Euro'daki hesapları 'kareler', şimdi diğer rakamları, izleyicilerin figürlerini kare yapmak zorundalar. Ve bu konuda TVE üzerindeki hırs adil. “Başlamak% 10 iyi bir gerçek olabilir,” diye kamu zincirinden tanıyorlar. Barlovento Communication tarafından sağlanan verilere göre, bugün 1'de yaptıkları şey budur, bu da ortalama% 10.3 ve 860.000 seyirciyi koruyor. Öğleden sonra Andena 3'te (840.000 takipçi) ve Jorge Javier Vázquez'de Sonsoles Onega'yı öğleden sonra Telecinco'da (731.000) görevlendirmeye devam eden Jorge Javier Vázquez'i yendi. 22 Nisan itibariyle, eski öğrencileriyle karşılaşacak ve ekstra bir beklenti dozu ekleyecek.

Göze bir hesaplama yaparak, onu yenmek için yerleri var, çünkü en iyi 'kurtar beni' iki milyon izleyiciye dokundu. 2011 oldu ve bugünkü mektuba bir teklif yoktu, ancak gerçek şu ki, programın iki yıl önce iptal ettiği programın ulaştığı başarıya atıfta bulunuyor. Mediaset'ten ayrıldılar, ancak bu sefer Bethlehem ve ailesi yaptıklarını yapmaya devam ettiler. Birincisi, Netflix'teki bir belge ve birkaç gün öncesine kadar, günlük alanlarıyla ne de onda yayınlanan 'shhh olduğumuz', her öğleden sonra% 2 ve 163.000 seyirci ile ulaşan küçük bir açık zincir. Lozano, “Bu daha dostça, daha az çılgın bir toplantı '' Kurtarım'dan daha az çılgın bir toplandı, bu yüzden zaten küçük bir geçiş yaptılar, yumuşatıldılar” diyor Lozano.

65
Programlar

TVE'yi görevlendirdi. Her biri 81.000 Euro'ya mal olacak

TVE'de görmesi beklenenlerle daha uyumlu bir çizgi. Ancak 1 değil, “burada büyüteçle bakacaklar” diyor Diego de la Viuda, onları halka “iyi bir gelecek” tahmin ediyor. «On dört yıl boyunca TV'ye hayatlarını söylediler, teslim ettiler. Çok fazla sevgi biriktirdiler ve Telecinco'dan ayrıldıklarından beri onlara nasıl ulaşılacağını bilmeyen birçok insanı yaptılar. Şimdi yeniden bir araya gelmesi muhtemeldir ».

Her ne kadar tam olarak halka kazanmak istedikleri profil olmasa da. “60 yaşından büyük bir seyircimiz var, ama 35'lik fethetmeyi arzuluyoruz, ızgarayı gençleştirmek istiyoruz.” Ve en genç? “Zaten Broncano ile kazandık.” Şu anda olana benzer bir beklenti vardı, ama Broncano ile işe yaradı, o zaman neden Bethlehem olmasın? “İnsanlar dedi ki: 'Ah, Broncano uymayacak.' Ve eğlenmenin yanı sıra, 'TV ailesine' benzer bir şey olabileceği için bilim, dayanışma veya sakatlık sorunları.

“Sıcak değildi, çok düşünceli”

Önümüzdeki 22 Nisan'da suçlanmanız (veya madalya koymanız) çok dağıtılmış bir şey olacaksa. «Bu program fikri birkaç cephede verilmiştir. Kimsenin sıcaklığı değil, çok düşünceli ve çok ayrıntılı bir şey. TVE'deki işler ne gibi görünür hakkında daha fazla düşünülüyor ”diyor kamu varlığının bir kaynağı. Sadece düşünülüyor değil,” yüzünü ilk koyan ve projeyi ilk alan RTVE Başkanı tarafından desteklendi. “Şimdi” cesaret “ödüllendirilmesine gerek yok:” 1 öğleden sonra kalp hakkında bilgi olacak mı? Evet. Ancak 'kurtar beni' de yaptıkları gibi yapılamayacağı açıktır ». Çünkü başka bir yerdeler. Görünüşe göre yeni 'kiracılar' zaten evi yapmışlar. “Evde olduğu gibi, hiçbir yerde!” Sonra merak ettiler: “Bize eşkenar dörtgen mi verecekler?”

Yorum

Bir Hata Bildir