'Jotadé', Santiago Díaz'ın Indira Ramos'tan devralan çingene polisi

Adanali

Global Mod
Global Mod
31 Mart 2025, 00:03 Pazartesi

'Jotadé' en iyi siyah romanın tüm bileşenlerine sahiptir: işlevsiz bir kahraman, baş döndürücü ve vissera ritmi, birçok visera. Indira Ramos Üçlemesi'nin yazarı olan Santiago Díaz'ın yeni kitabı Alfaguara tarafından yayınlanan, şehirlerin alçak fonlarını, okuyucunun Juan de Dios Cortes'in elinden, bu türden bir kanepenin sonucunu araştırması gereken bir yoldan soruşturma yolunu araştıran bir yolda yayınlanan bir yol, yazarın iradesine girer. Komiser.

«Çingene polisi uyumsuz bir karakter, küratördeki kara koyun, bir polislik olduğu için topluluğunda çingene ve kara koyun olduğu için kara koyun. Kimse ona güvenmiyor, ”diyor Díaz, her zaman yasadışılık sınırlayan, ancak” empati üreten “ve tuhaflığını getiren ve konuşma tarzı hakkında birçok konu var.“ Onların büyük çoğunluğu, çok çalışkan ve dürüst insanlardır, ancak dünyaya gittiğinizi görürsünüz, ancak eğer dünyaya gittiğinizi görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bu, eğer dünyaya gittiğinizi görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bu, eğer dünyaya gittiğinizi görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsünüz, eğer bu, eğer dünyaya gittiğinizi görürsünüz, eğer bir şeyleri görürsüyse, Dikkat, ”diyor Díaz.

'Jotadé'nin ilk sahnesi Meksika veya Kolombiya kartellerinin şiddetinden ilham alıyor ve Santiago Díaz'ın gerçekliğin bir kısmını romanlarına aktarma zevkini gösteriyor. «Siyah roman, görmediğimiz durumları göstermenize izin verir, ancak daha fazlasını bilmek istiyoruz. Başka bir örnek hapishane. Bir kitapta, okuyucu bir hapishaneye girebilir ve kendisinde hayatta kalıp kalamayacağını sorabilir ”diyor, 2019 edebiyatında prömiyeri olan 'Talión' yazarı, tuhaf müfettişin üçlemesi 'Dokuz Krallık' OKB'si.

'Soprano' gibi diziler ve eski gazetelerin olaylarının olayları ona Díaz'dan ilham kaynağı. «Bir kez 50'li yılların bir günlüğünde, elimde bir kafa ile Gran Vía de Madrid'de yürüyen bir adamın hikayesini buldum. Bir romanla başlamak kalabalık olduğu için, gerçeklik size başlangıç noktasını verebilir, ancak o zaman romana hayat solumak zorundasınız, ”diyor daha önce 'burada yaşayan kimse yok', 'Ben Bea', 'Puente Viejo'nun Sırrı' veya 'Malaka' gibi 25 yıllık seri olan bu yazar.

Ancak bu bagajla, ekrana uyum sağlamaya cazip olmamıştır. «Kitaplarımın hakları satıldı ve belki de bir dizi yapıldı, ancak senaryo yazarı olmak benim için zor. Zaten denedim ve başka bir senaryo yazarının vizyonunun daha iyi olduğunu fark ettim çünkü bir yazar olarak, bir seri gerektiren roman hakkında kendi fikrim var. Buna ek olarak, bütçeler gibi birçok türden oluşan sınırlamalara sahiptir, ancak romanda yaratıcı özgürlük daha büyüktür ”diyor Jorge Díaz'ın kardeşi Santiago Díaz, Carmen Mola, son yıllarda İspanya'da siyah romanın büyük fenomeni altında gizlenen üç yazardan biri olan üç yazardan biri. Onlara 'Çingene Gelini' ile barbarlık sattığını söyleyemedi.

Kitapçılara ulaşamayacak José Breton kitabının 'Nefret' tartışmasıyla ilgili olarak Santiago Díaz'ın kesin bir görüşü yok. «Bir annenin acısını mükemmel bir şekilde anlıyorum ve bu (Breton tarafından) zarar verdiğini, ancak diğer taraftan, gerçek olaylara dayanarak günlük gördüğümüz tüm gerçek suçla fark nedir? En azından romanda her şeyin yalan olduğunu biliyoruz ».

Yorum

Bir Hata Bildir