İşlev, bakım düzeyi, sözleşme – en önemli bilgiler

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Hannover. Siegfried Kerstens genellikle günlük yaşamını tek başına ve oldukça iyi bir şekilde idare ediyor. 85 yaşındaki genç, engelsiz küçük bir dairede yaşıyor. Ayak işlerini yapmak için kendi arabasını kullanıyor ve her gün akıllı telefonu aracılığıyla kızı Tanja'ya bağlanıyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Ancak Kerstens ile Hamburg'daki kızı arasında 400 kilometreden fazla mesafe var. Acil bir durumda orada olmazdı ve yardım edemezdi. Bu nedenle emekli birkaç ay önce evde acil çağrı sistemi kurmaya karar verdi.

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

Ev acil durum numarasını kaç kişi kullanıyor?

Federal Ev Acil Durum Çağrıları Birliği'ne göre Almanya'da 1,2 milyondan fazla kişi bu seçeneği kullanıyor. Her şehirde, öncelikle Caritas, Arbeiter-Samariter-Bund gibi sosyal yardım dernekleri veya doğu Almanya'da Volkssolidarität tarafından sunulan en az iki farklı acil çağrı hizmeti bulunmalıdır. Ancak acil durum çağrı cihazı üreticileri aynı zamanda evde acil çağrı hizmetlerini de yürütmektedir.

Federal birliğe göre, her gün 11.000'e kadar acil durum çağrısı yapılıyor. Ancak evde acil durum çağrı hizmetlerinin herhangi bir özel hakkı yoktur; bu, örneğin yanıp sönen ışıklarla araç kullanmalarına izin verilmediği anlamına gelir. Federal Birliğe göre, hemşirelik acil durumlarında yardımın sahaya ulaşmasının 60 dakikaya kadar sürebilmesinin nedeni budur.

Sistem henüz Siegfried Kerstens'te kullanılmadı. Yine de baba ve kız, her ikisine de güvenlik hissi veren bu hizmeti takdir ediyorlar. Kuzey Ren-Vestfalya Tüketici Merkezi'nde bakım piyasası danışmanı Felizitas Bellendorf, “Evde acil çağrı sistemleri yalnızca evdeki insanları bağımsızlıklarında desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda giderek daha fazla akraba da onlara değer veriyor çünkü acil durumlarda yardım hızlı bir şekilde organize edilebiliyor” diyor. “Bu özellikle artık ebeveynlerinin yanında yaşamayan çocukların üzerindeki yükü hafifletiyor.” Ve bu durum giderek daha sık hale geliyor.

Evde acil durum çağrısı nasıl çalışır?

Bellendorf, “İlke basit ve hızlı bir şekilde açıklanıyor” diyor. “Kolyeye ya da bileğinize alarm düğmesi takıyorsunuz. Acil bir durumda, düğmeye basıyorsunuz ve genellikle eller serbest sistemi aracılığıyla bir acil durum çağrı merkezine bağlanıyorsunuz, bu sistem de hemen yardım organize ediyor.”

Eller serbest sistemi ve acil durum düğmesi temel versiyonun bir parçasıdır. Tüketici danışma merkezine göre tek seferlik bağlantı ücreti bölgeye ve sağlayıcıya bağlı olarak 10 ila 50 avro arasında değişiyor. Temel tarifenin aylık maliyeti 20 ila 25 avro civarında; Düşme tespiti veya duman ve su dedektörlerine bağlantı gibi ek hizmetler eklenirse 30 ile 50 Euro arasında ödeme yaparsınız.

Anahtar depozitosu olarak adlandırılan ödeme genellikle ek bir hizmet olarak rezerve edilir. Sağlayıcılar müşterilerinin ev ve daire anahtarlarını saklar. Ciddi acil durumlarda servisler kilitleri kırmaya gerek kalmadan daireye girebilmektedir.

Yaşlı bir bayan uyanık yatıyor ve uyuyamıyor (sembolik görüntü).

Yaşlı bir bayan uyanık yatıyor ve uyuyamıyor (sembolik görüntü).

Yaşlandıkça neden daha kötü uyuyorsunuz ve bunak uyku vaktinin anlamı nedir?

Yaşlandıkça uyku süreniz ve uykuya dalma şekliniz değişir. Bunlar normal biyolojik süreçlerdir. Ancak yaşlıların birçoğu sağlıklarını zayıflatan uyku bozukluklarından şikayetçi. Ancak tamamen çaresiz değiller.

Ek eğitim almış eski sağlık görevlileri ve diğer acil servis çalışanları genellikle merkezde çalışır. Acil bir çağrının ardından öncelikle durumu değerlendirmeli ve ardından yardım ayarlamalısınız.

Kural olarak, acil durum çağrısı kurulduğunda iletişim bilgileri saklanan akrabalar veya komşular ilk önce bilgilendirilir. Şüpheniz varsa, mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünmenizi öneririz.

Belirli bir düzeyde bakıma sahipseniz genellikle ücretsizdir

Tüketici danışma merkezlerine göre, kullanıcıların yüzde 75'i evdeki acil durum çağrısını kendi cebinden ödüyor. Tüketici savunucusu Bellendorf, “Uzun süreli bakım sigortası kapsamında bakıma muhtaç olduğu kabul edilen herkes, bakım sigortası şirketinden teknik bakım yardımı olarak evde acil çağrı sistemine başvurabilir” diyor. “Bakım düzeyi 1 veya daha yüksek olduğu teşhis edilen kişiler, 25,50 Euro tutarında sabit bir yardım alma hakkına sahiptir.”

Bir diğer gereklilik ise bakıma muhtaç kişilerin tek başına ya da acil durumlarda bağımsız olarak yardım çağıramayacak durumda olan başka bir kişiyle birlikte yaşamasıdır. Bellendorf, “Sağlık durumunuz veya belirli hastalıklarınız nedeniyle, örneğin bilinç bozukluğu veya baş dönmesi nedeniyle herhangi bir zamanda acil bir durumun ortaya çıkma riski de olmalıdır” diyor.

“Bu nedenle evde acil durum çağrı cihazı, engellilik, hastalık veya yaşla ilgili nedenlerden dolayı acil durumlarda telefonla yardım çağırmada sorun yaşayan kişiler için özellikle uygundur.” Ancak evdeki acil durum çağrı sistemini anlamaları önemlidir.

Bellendorf: “Evdeki acil durum çağrı cihazı demans hastaları için pek uygun değil. Ne zaman yardıma ihtiyaçları olduğuna karar veremeyebilirler ya da kontrolsüz bir şekilde 911’i arayabilir.”

Doğru sözleşmeyi nasıl bulacaksınız?

Kirsten Schiekiera, “Diğer sözleşmelerde olduğu gibi, burada da karşılaştırmalı ve küçük yazıları okumalısınız” tavsiyesinde bulunuyor. Stiftung Warentest'in sigorta ve hukuk departmanı editörü beş ipucu veriyor:

1. Sitede rezervasyon yapın: Mümkünse bölgesel bir sağlayıcı aramalısınız çünkü yolculuk süreleri nispeten kısadır. Bilinmesi gereken önemli noktalar: Bazı servislerin kendi merkez ofisi yoktur; örneğin akrabalara ait anlaşmalı telefon numaralarına geçerler. Acil bir durumda bu, kurtarma işlemini geciktirir. Zaten bir ayakta tedavi hizmeti mevcutsa, ilgili ev acil durum numarasını rezerve etmek pratik olacaktır; çünkü tüm önemli tıbbi bilgiler zaten orada mevcuttur.
  2. Uygun teknolojiyi arayın: Büyük evlerde veya bahçeli mülklerde acil durum butonunun, tek odalı dairelere göre daha geniş bir kapsama alanına sahip olması gerekir. Burada 50 metrelik bir yarıçapla sınırlı olmayan bir mobil ev acil çağrısı yararlı olabilir. Gittikçe daha fazla yaşlı insan acil durum aramaları yapmak için akıllı saatlerini kullanıyor.
  3. Ekstra hizmetleri kontrol edin: Neye ihtiyacınız olduğunu düşünmelisiniz. Bazı acil çağrı servisleri, gerekiyorsa ücretli olarak ilaç almanızı hatırlatır veya her gün basılması gereken “her şey yolunda” butonu bulunur. Kararlaştırılan zamanda rapor vermezseniz, kontrol etmek ve gerekirse yardım göndermek için merkezi arayacaksınız.
  4. Sözleşmeyi kontrol edin: Hangi teknik gerekliliklere ihtiyaç duyulduğu, kurulum, talimat, tamir ve bakım masraflarının ne olduğu ve cihazdan kimin sorumlu olacağı düzenlenmelidir. Ayrıca süreye de dikkat etmelisiniz – kişi huzurevine giderse sözleşme kolayca feshedilebilir mi? Son olarak, bir acil durumda tam olarak ne olacağı açık olmalıdır.
  5. Bilgileri güncel tutun: Acil bir durumda doğru tepki verebilmek için acil çağrı hizmetine sağlık durumunuz ve ilaç gereksinimleriniz hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle yaşam koşullarındaki değişiklikler derhal bildirilmelidir.
Evde acil durum çağrı sağlayıcılarıyla iletişim burada bulunabilir.