İran: ABD’nin talebi üzerine Yunanistan petrol gemimize el koydu

celikci

New member
İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafınca yapılan açıklamada, Yunanistan’ın İran’a ilişkin petrol gemisine el koyduğu bildirildi. Açıklamada, petrol gemisine ABD’nin talebi üzerine el konulduğu aktarılarak, “İran İslam Cumhuriyeti bayrağı taşıyan petrol gemimiz Yunanistan hükümeti tarafınca taşıdığı petrol ile bir arada durduruldu ve gemiye el konuldu. Bu aksiyon ABD’nin talebi ve işbirliği ile gerçekleştirildi. Yunanistan’ın bu yaptığı deniz korsanlığıdır” denildi.

‘TEKNİK BİR SORUN YAŞAYAN GEMİMİZ EN YAKIN ÜLKENİN KIYISINA YAKLAŞTI’

Geminin teknik bir sorun niçiniyle Yunanistan kıyısına yaklaştığı ve yardım talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada, “Tıpkı milletlerarası deniz nakliyeciliği kurallarında olduğu üzere teknik bir sorun yaşayan gemimiz en yakın ülkenin kıyısına yakınlaştı ve yardım talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda geminin teknik sorunu giderilmeli ve gemi milletlerarası nakliyeciliğine devam etmeliydi. Fakat Yunanistan hükümeti ABD ile işbirliği içerisinde yardım talebinde bulunan gemimize el koydu. Yunanistan milletlerarası kurallara uyarak petrol gemimizi özgür bırakmalıdır” sözlerine yer verildi.