Inés Hernand, Sunucu ve 'etkileyici': “Cifuentes politikaya devam etseydi onunla bu kadar iyi bir ilişkim olmazdı”

Adanali

Global Mod
Global Mod
3 Aralık 2024 Salı, 13:19.

| 13:30'da güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

'Masterchef ünlüleri' finali için yaptığı teklifle şef David Muñoz'u suskun bıraktı. Sunucu ve 'etkileyici' Inés Hernand (Madrid, 32 yaşında), çok duygusal bir final düellosunda Marina Rivers'ı yenerek kazanan oldu. Bunu hayatının farklı aşamalarından ilham alan bir menüyle yaptı: Morina küreleri, kurutulmuş yumurta sarısı ve brandadan oluşan önemli patatesler; düşük sıcaklıkta bir güvercin kondu; ve yeşil fasulye ve naneli pandispanya ile beyaz fasulye ve bademli dondurma. Finali La 1'de neredeyse bir milyon izleyici ve %15,6'lık izleyici payı izledi.

Diğer 'Masterchef ünlüleri' yarışmacıları ise her zaman bu yarışmaya katılmanın üzerlerinde yarattığı baskıyı dile getirdiler. Deneyiminiz neydi?

Deneyimimin son derece olumlu olduğunu düşünüyorum. Ben bu formatta yer alacak kişiliğe sahip bir insanım. Londra'da bir barda çalıştım, yerde şilte üzerinde yattım, yaşayacak param bile olmadığı için aynı yatağı paylaştım… Yani tabii ki 'Masterchef' benim için lüks . Bana olağanüstü davrandılar ve bu bir gerçek. Sonuçta, sertlik meselesi veya önceki baskıların sahip olabileceği tartışmalar açısından kendini de gözden geçirmeyi amaçlayan on iki yıllık bir programdır. Güncel olmaya çalışan bir program ve bunun kanıtı da bugün burada bu ödülle oturuyor olmam. Sonuçta makro bir yapım ve ben de bu düzeyde bir çalışma yapmadığım için içinde yer almaktan gerçekten keyif aldım.

Aktör Ruben Ochandiano'nun terk edilmesini anlıyor musunuz?

Rubén'in kararına çok şaşırdım. Bunu neden kabul ettiğini gerçekten anlamadım, çünkü sanırım hepimiz aynı fikirdeydik, iyi bağlantılarımız vardı, gezilere çıktık ve biraz güldük. Sanırım bu karar birdenbire hepimizi şaşırttı. En çok konuştuğum insanlardan biriydi.

Cristina Cifuentes ile olan iyi uyumu ön plana çıkarıldı.

Cristina Cifuentes siyasette devam etseydi şu anki kadar iyi bir uyum olmazdı diye düşünüyorum açıkçası. Aktif siyasetin içinde olmak bugün beni etkileyen şeyleri yapmayı gerektiriyor. Cifuentes'in almış olabileceği siyasi kararlar beni etkilemiş olabilir ve belki de bugün sağlık hizmetleri veya kamu eğitimi hakkında bildiklerimiz üzerinde kelebek etkisi yarattı. Kendisiyle siyasi görüşmelerim oldu ve elbette pek çok konuda fikir ayrılığımız var. Benimle zıt bir ideolojiye sahip olan biriyle otobüse binip konuşmamak benim için çok zor. Sonuçta artık ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğumu ve genel olarak insanlarla yaşamaya devam etmem gerektiğini düşünüyorum. Pedro Sánchez yarın hükümette olmazsa sanırım ben de çalışmaya devam etmek zorunda kalacağım. Cristina Cifuentes'le olan ilişkinin eleştirilmesi bana insan ilişkilerinin ne olduğuna dair yüzeysel bir yansıma gibi görünüyor. Bu insanların bu Noel'de akrabalarına nasıl sarıldıklarını görmek isterim ve bir arada yaşama uğruna şöyle diyeceklerini hayal ediyorum: 'Lanet olsun, bu kızıl saçlı ya da fachorro beni gerçekten berbat ediyor'.

Inés Hernand, 'MasterChef' jürisi üyeleri ve şef David Muñoz ile birlikte.

RTVE

Finaldeki yemeklerden birini büyükannesine ithaf etti. Sana ne öğretti?

Büyükanne ve büyükbabaların bize büyük ilgi gösterdiği bir neslin parçasıyız çünkü ebeveynler işe çok fazla enerji harcadılar. Anneannem kendini çok yeni keşfeden, aileye nasıl bakacağını bilen, eşi ve çocuklarıyla birlikte iş bulmak için ülkenin dört bir yanına göç eden bir insandı. Çok göreceliydi, çok soğukkanlıydı ve iyi adamların her zaman kazandığını, hiçbir şeyin önemli olmadığını söyleyenlerdendi.

Programda ayrıca ebeveynlerinin olmadığı çocukluğundan da bahsetti. İlişkinin kaybolduğunu mu düşünüyorsunuz?

Ailemle ilişkim yedi yıldır yok. Kaybolmuş ya da kurtarılabilir olduğunu düşünmüyorum, öyle ilişkiler var ki. Bazen sağlıklı bir şekilde arkadaşlar, partnerler veya kardeşler geride bırakılır, sonuçta aile kurumunun esas olduğu bir toplumda yaşarız. Bana öyle geliyor ki, bir ilişki yaşamamaya saygı göstermek her iki taraf için de sağlıklı ve yetişkinlere yönelik bir egzersiz gibi görünüyor.

Finalde, PSOE'de terimin kaldırılmasına ilişkin tartışmanın tam ortasında, 'queer'i savunarak çeşitlilik lehinde bir mesaj verdi.

Evet, klasik feministler sanki altın çağdan gelmişler gibi falan…. 'Queer', önceki kısaltmaların tamamını tam olarak kapsamayan her şeydir. Etiketlenmez, daha ziyade belirli bir andaki kimlikleri ve yönelimleri korur veya kaydedersiniz. Ve bu korumaya ihtiyacı olan insanlar var. Birisinin aseksüel ya da interseks olması ve 'queer' kısaltmasıyla özdeşleşmeye ihtiyaç duyması sizi etkilemez. Bir kurumun ya da kamu yönetiminin sizi korumak yerine, size hayır demesi için biraz aleyhinize olan bir dünyada olmak yeterince kötü. Modern demokrasilere karşı saldırgan söylemlerle deneyimlediğimiz küresel aşırı sağın yükselişiyle birlikte, 'queer' artık her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Senin için ne önemi var?

Yorum

Hata bildir