Henar Álvarez: “Anlatacak ilginç şeyleri olan insanları seviyorum”

Adanali

Global Mod
Global Mod
24 Kasım 2024 Pazar, 00:10

| 01:39'da güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

Yeni programı tasarlandığında Jordi Évole ile yapılan bir röportajdaydı. Komedyen ve senarist Henar Álvarez (Madrid, 40 yaşında), 'geç şov'un en saf tarzıyla yeni RTVE Play programı (bugün halka açık radyo ve televizyon platformunda mevcuttur) 'Al cielo con ella'dan sorumludur. Röportajların, işbirlikçilerle bölümlerin ve hatta bir müzik grubunun yer alacağı yer. Madrid'deki Quique San Francisco tiyatrosunda kaydedilen filmin ilk bölümünde yazar Elvira Lindo ve Las Kellys de Barcelona'nın sözcüsü Vania Arana ile bir röportaj sunuluyor.

– Eva Hache'nin Cuatro'da bir kadın tarafından sunduğu son 'geç gösterinin' üzerinden on beş yıldan fazla zaman geçti.

–Dümende bir kadının olduğu başka bir 'geç gösterinin' gelmesi neden bu kadar uzun sürdü, ofislerde bulunan ve programı tasarlayan kişilere sormanıza neden olabilir. Uzun zamandır bunu yapabilen kadınlar var. Ama bu doğru ve bu bizim programda da tartıştığımız bir konu. Eva Hache bir kamera hücresi yapıyor ve üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra 'Noche hache'yi unutmamın normal olduğunu söyleyen bir şaka yapıyor. Bunun çok açık bir fırsat eksikliğiyle ilgisi var.

– Kamera önünde sana başka tavsiyelerde bulundun mu?

–Gerçek şu ki hayır. Kamera arkasında her programda olduğu gibi yürekten gülüyor, ilahi ve insani olandan bahsediyorduk ama hiçbir tavsiye yoktu.

– Peki sana 'Onunla birlikte cennete gitmeyi' teklif ettiklerinde ne düşündün?

–Program, La Sexta için 'Lo de Évole'de kaydettiğim röportajın ardından geldi ('Al cielo con ella'nın yapımcılığını RTVE'nin Katalan sunucusu yapıyor). Kayıt sırasında ben de teklifin ciddi olması ve o da ısrar etmesi durumunda bunu yapacağımı söyledim. Daha sonra konuyu tekrar gündeme getirdi ve bana kendi programımı nasıl hayal ettiğimi sordu. Misafir hayalleri kurmaya, projelendirmeye ve bugüne taşımaya başladık.

– 'Geç gösteriyi' farklı kılan nedir?

– Ben tamamen farklı görüyorum. Ama bunun nedenini gerçekten söyleyemedim. Bir kadın tarafından sunulmasının yanı sıra, diğer programların hiçbirinde sunulmayan, pek fazla olmayan, hatta yayınlanmayan bir 'şov'da üslup olduğunu düşünüyorum. artık 'gece geç saatlerde' slotu. Farkın üslupta ve içeriğe yaklaşım tarzında olduğunu söyleyebilirim.

– Röportaj yapmak için kırmızı halıyı kiminle açarsınız?

–Genel olarak anlatacak bir şeyi olan insanlarla ilgileniyorum. Yani onun tanınmış bir erkek ya da kadın olması umurumda değil, sadece ilginç bir insan olması. Kültür dünyasını, yazarlarla, film yönetmenleriyle ve diğerleriyle konuşmayı gerçekten seviyorum. Gerçek şu ki, bunlar ilgimi çeken konular, ancak 'Al cielo con ella'da şu ana kadar yaptığımız şey, daha iyi bilinen isimlere sahip, inanılmaz ve tanıdığım diğer insanlardan oluşan bir karışımdı. İnsanların ilgileneceğini olumlu bir şekilde bilin.

–Bu programı günlük olarak sunar mısınız?

–Kendimi herhangi bir şey yaparken görüyorum ama şimdilik çalışması gereken yerde, yani RTVE Play platformunda çalışıyor. Ve sonra göreceğiz. Ya da değil. Sütçü kızın hikâyesindeki gibi şeyleri öngörmeyi sevmiyorum.

–İlk monolog konuşmasına yarım ölçüler olmadan başlayın.

–Birçok konuda sessiz kalıyorum ve bu beni birçok kez etkiledi elbette. Ama aynı zamanda bana kötüden çok iyi şeyler de getirdi. Bana programı verip bunu Instagram'da duyurmaları ve mutlu insanlardan beni tebrik eden ve beni gerçekten görmek istediklerini söyleyen çok sayıda mesaj almaları basit bir gerçek. Ve sadece burada değil, İspanya dışından da bana yazanları gördüm. Bu bana bir zarar vermedi, faturaları ben ödüyorum (gülüyor).

– Sizden de herhangi bir misafir çıkarmaya çalıştılar mı?

–Hayır dostum. Ben onların rakibi değilim. Programım hakkında konuşmayı tercih ederim.

–Vox, Bay Jägger'in sosyal ağlarda “terörist mağdurları ve kadınları rahatsız eden” ifadesinin imzalanması için Kongre'ye şikayette bulundu. İşbirliğinizi yeniden mi düşünüyorsunuz?

–Twitter'ı üç yıl önce bıraktım, sırf bu tür şeylere katılmak zorunda kalmamak için.

Yorum

Hata bildir