Gazeteci Glòria Serra: “Sokakta ağzımı açar açmaz beni tanıyorlar”

Adanali

Global Mod
Global Mod
24 Ekim 2024 Perşembe, 00:57

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Kayıt olmak

• Bağlantıyı kopyala

• WhatsApp

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• Konular

Glòria Serra (Barcelona, 60 yaşında), La Sexta'nın Cuma geceleri (22:30) yayınladığı rapor formatı 'Investigative Team'in sunucusu olarak yaklaşık on dört yıldır ve 500 program yayınlıyor. Gazeteci, bu süre zarfında özellikle La Palma yanardağıyla ilgili canlı yayınlanan yayınların kendisini nasıl etkilediğini hatırlıyor. İletişimci, “Her programı sanki ilki ya da en önemlisiymiş gibi ele alıyoruz” diye açıklıyor.

-'Araştırma ekibi' yuvarlak bir rakama ulaştı. Özellikle haftalık formatta bu kadar uzun süre kalıp bu 500 programa ulaşmak günümüz televizyonunda bir mucizedir.

-Her zaman söylüyorum, eğer program şimdi bitseydi çoktan televizyon tarih kitaplarına girmiş olurduk. Ocak ayında tamamladığımız, on dört yıldır özel bir ağda kalan, ciddi ve inandırıcı bir habercilik programımız olduğu söylenebilir.

– Özel bir kutlama planınız var mı?

Bize hayat vermiyor (gülüyor). Alcàsser kızlarının katili Antonio Anglés'in kaçışını konu alan programı yaptığımız zaman, iki yıldır hazırladığımız programa denk geldi. O kadar sıkı bir üretim sistemimiz var ki kutlamalara vaktimiz olmuyor.

-Birçok kişi raporların konularını tartışıyor mu?

-Hepimiz çok yoğunuz (gülüyor). Bir program önermeye başladığınız andan itibaren ilk tartışmayla başlar ve her şey çok tutkuludur. İşimize gösterdiğimiz tutkunun sırrımızın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Her programı sanki ilki ya da en önemlisiymiş gibi ele alıyoruz.

-Bu tartışmalarda sunum yapan kişinin fikri daha mı değerli?

-Hiç de bile. Geçenlerde ortaya çıkan ve büyük bir başarı elde eden bir şarkı önerdim, ancak bu başarısızlıkla sonuçlanabilirdi. Amadeo Lladós'du ve ben fikir veriyordum. Tartışma vardı. Bazıları bunu açıkça göremedi. Biz bir takım programıyız ama gerçekten.

-Herhangi bir özel programa bağlı kalıyor musun?

-Bu bir annenin çocuklarını seçmeni istemesi gibi (gülüyor). Bu çok zor. Arkasında uzun bir geçmişi olan 500 program var. Alcàsser gibi bazıları var ki, gerçekten fark yaratan bir şey yapmanın getirdiği sorumluluk nedeniyle özel bir deneyim yaşadık. La Palma yanardağında canlı yayınladığımız tüm programları etkiledi. İnanılmaz derecede yoğundu. O dönemde bu kadar acı çeken herkesi onurlandıran, kınayan ve onların sesini duyuran muhteşem bir program hazırlamayı başardık.

-Sosyal ağlardaki 'memler' ve taklitlerle nasıl başa çıkıyorsunuz?

-İnekle bana yaptıkları meme'i hatırlıyorum, çok komikti. Hareketsiz kalmayacaktı. Onu seviyorum çünkü bu içsel bir şeydi ve onu benden aldılar. Bu ülkedeki en büyük taklitçilerin bana yaptıklarının yanı sıra en çok hoşuma giden, en çok heyecanlandığım taklitler özel olanlardır. İnsanların yaptığı şeyler. Bekarlığa veda partisinde ya da doğum gününde birdenbire seni taklit etmeye başlamaları bana çok hoş geliyor.

-Sokakta sizi sesinizden tanıyorlar mı?

-Evet, evet. Sokakta yürürken makyaj yapmıyorum ve daha çok farkedilmiyorum. Ama ağzımı açtığım anda her şey daha da karmaşıklaşıyor (gülüyor).

-Peki ona özel bir şekilde bakılıyor mu?

-Gerçek şu ki hayır ve ben de çok sigara içiyorum. Sesime pek dikkat etmiyorum. Boynum üşümesin diye her zaman atkı taşıyorum. Ama vuruntayım, bu yıllarda konuşamadığım için program yapmadan hiç kalmadım.

-'Araştırma Ekibi'ni sunan 500 program daha görüyor musunuz?

– 'Araştırma Ekibi'nin profesyonel kariyerimin doruk noktası olduğunu düşünüyorum. Bu formatta son yıllarda öğrendiğim her şeyi gazeteciliğe, enformasyona ve yayıncılığa yatırdım. Olayları tersine çevirerek ve düşünerek ırkçılık raporu gibi karmaşık bir konuda bile ilerleyebileceğinizi gösteren bir programdır. 'Araştırma ekibinin', başlangıçtaki amaca sadık kaldığımız sürece uzun bir ömrü vardır.

Yorum

Hata bildir