Duane Michals, Düşünceler Hunter

Adanali

Global Mod
Global Mod
28 Mayıs 2025 Çarşamba

| Güncellendi 06/01/2025 07: 03H.

«Görünmez'e inanıyorum. Görünür olana inanmıyorum ». Duane Michals Word (McKeesport, Pennsylvania, 1932) 93 yılda, bu maksimumu takip eden ve onu düşünce avcısı ve bakma işinin yaşayan bir efsanesi yapan gerçek dışı fotoğraf ve videoları çekmek için bu maksimum. Zihinle göze göre daha fazla, uygun olduğunda. İronik ve yansıtıcı, “kurallar olmadan” oynamaya ve görüntü ve kelime ile evlenmeye devam ediyor. Örnek 'Duane Michals tarafından kanıtlanmıştır. Görünmez fotoğrafçısı 'Kanal y Photospaña Vakfı'nın 24 Ağustos'a Madrid'de adadığı.

Michals “hiç” gerçekle ilgilenmiyor. “Gerçek dışı bir dünyada” yaşamayı tercih ediyor, “daha uyarıcı” yargılar. “Benim için gerçeklik sezgisel, fantezi ve kafamdaki bana söyleyen o küçük seste: Bu olağanüstü değil mi?” “Fotoğraflarıma baktığınızda düşüncelerime bakıyorsunuz,” diyor görüntülerin bu filozofu. Onlarla gerçek ve rüya arasındaki sınırların seyreltildiği bir evreni keşfedin, fotoğrafçılığı içgözlem, oyun ve felsefi sorgulama alanına dönüştürün.

'Magritte, şövale, 1965'.

'Magritte, şövale, 1965'.

© Duane Michals Inc. / Admira Milano'nun izniyle

Fotoğraf dilinin en büyük yenileyicilerinden biri ve Honda etkisinin avant -garde'sinin referansıdır. Kavramsal fotoğraf öncüsü, paradigma 60'larda değişti, “görünmez” ü fotoğraflamayı seçerek, gerçekliğin sahnelerini yakalamak yerine düşüncelerini ifade etti. Diziler ve fotoğraflardaki anlatı, maneviyat, zaman, ölüm, sevgi ve kendi benlik gibi soyut kavramları temsil etmek için fotoğrafçılığa katkıda bulundu ».

“Fotoğraflarıma baktığınızda düşüncelerime bakıyorsunuz,” diyor 93 yılda hala aktif olan bir Michals

Kendini savunma ve ikonoklast, böylece bir görüntünün bin kelimeye bedel olduğu fikrini dinamik. Güzel sanatlarda kurulan referansları fotoğrafçı değil, Chirico, Balkus veya Magritte gibi ressamlar, Belçika'nın bir fotoğrafın nasıl olması gerektiğine dair sözleşmelerden “serbest bırakan” gerçeküstücülük ustası.

Yıkıcı

Enrica Viganò sergiyi Michals'ın kendisiyle yakın işbirliği içinde küratörlüğünü yaptı. Bu yılın bir dizisi de dahil olmak üzere, 1964'ten bugüne, yirmi yıla seyahat eden 150 fotoğraftan oluşan 51 eser seçtiler. Viganò, “Michals'ın kavramsal fotoğrafçılığı, muhabirlik altmış yıl zafer kazandığında yıkıcıydı” diyor.

'Sıradan toplantı, 1970'.

'Sıradan toplantı, 1970'.

Bir filmin fotogramları olarak sıralanan cesur ve anlatı görüntüleri, “Zamanında, eşsiz kaligrafisi ile fotoğraf makalesi hakkında yazmaya başladığında kötüleşen bir skandaldı.” Komiser, “Duygusal, metafizik ve şiirsel üzerine odaklanarak belgesel kanonuna meydan okuyor ve fotoğrafçılığını sinemaya veya edebiyata en yakın foto muhabiri geleneğinden daha yakın yerleştiriyor.”

'Tek boynuzlu at olarak kendiliğinden. 2022'.

'Tek boynuzlu at olarak kendiliğinden. 2022'.

Deneysel, lirik ve sınıflandırılamayan, tuhaf görünümü kuantum fiziğinden – Heisenberg'in belirsizliği ilkesiyle uğraştığı bir moda komisyonu için – 'Alicia'nın aynasının' rekreasyonuna, lewis Carrol'un çalışması yoluyla gerçekliğin anlayışımıza meydan okuyan algısı ve mantığı olan bir oyunda.

Örnek, 'gündelik toplantı' (1970) veya 'işler nadirdir' (1973) gibi en ikonik dizilerinden bazılarını, dönüşüm veya açıklanamaz tanıma anlarını ortaya çıkarır. Fotoğraf dizileri, sözlü dilden kaçan bir iç deneyimin evrimini yakalamaya izin verir.

Düzyazı portreleri

Portreist olarak tasvir edilen kişiyi “keşfedin”, diyalog, bağlam ve o anın atmosferinden doğan “nesir portreleri” olarak adlandırılır. '' Portrelerinden daha fazlası bir kişidir. Andy Warhol, René Magritte veya Marcel Duchamp gibi çok yakın arkadaşlardan ve Pasolini, Tilda Swinton veya Grace Coddington gibi figürlerden, son renkli birkaç ironik ve duygusal renge ek olarak, son renkli yazarlara ek olarak gidiyorlar.

'Andy Warhol, 1958'.

'Andy Warhol, 1958'.

Işık kutularının etrafında mafsallı bir montajla, Michals'ın siyah beyaz fotoğraflarının küçük formatı, çalışmalarındaki temel kavramlarla bağlantılı altı bölümde onlara yakından bakmaya zorlanır: hayal gücü, görselleştirme, duyum, sezgi, öfke ve vahiy. Viganò'a göre, fotoğrafların küçük boyutu “izleyiciyle büyük kopyaların muhteşemliğine karşı bir samimiyet yaratmak” istiyor. Ayrıca “insan durumu, maneviyat, ölüm, uyku veya korku gibi tekrarlayan temalar hakkında düşünmeye ve duygulara neden olmak.”

'Işıklı Adam, 1968'.

'Işıklı Adam, 1968'.

Birkaç ay önce çekilen beş kısa otobiyografik video seti ile sona erer ve Michals'ın zaman, bellek, kimlik ve ölüme çok samimi bir şekilde yansıttığı. Bir zamanlar evi çağıran ev 'seride aile sırları. Eve döner ve mevcut fotoğrafları çocukluğunun görüntüleriyle estetik ve terapötik bir egzersizde üst üste bindirir. El yazması metinlerinde, annesinin onu bir giyim mağazasında bir sandalyede oturduğunu nasıl bıraktığını anlatıyor ve “Burada kal, hemen geri dönüyorum” dedi. Michaals, Tanrı'nın 1932'de onu bu gezegende bıraktığını ve beni unuttuğunu belirtiyor. Beni terk etti. Asla geri dönmeyecek ».

Yorum

Bir Hata Bildir