Dev arı sürüsü atağa geçti! Beşerler araçlarını yolda bırakıp kaçıştılar…

celikci

New member
Uruguay’ın Melo kenti akılalmaz bir olaya sahne oldu. Toplumsal medyaya düşen imgeler fazlaca kısa müddette viral oldu ve lokal basında da dış basında da kendine geniş yer buldu.

Olay ülkenin Brezilya sonuna yaklaşık 35 km uzaklıkta olan ve 50 bin nüfusuyla Uruguay’ın en kalabalık dokuzuncu kenti olan Melo’nun merkezinde meydana geldi.

ARABALARINI SOKAK ORTASINDA BIRAKIP KAÇIŞTILAR

Dev bir arı sürüsü kentin en işlek caddelerinden birinde hücuma geçti, ne olduğunu anlayamayan vatandaşlar araçlarının camlarından içeri giren arıları görür görmez dehşete kapılarak arabalarını sokak ortasında bırakıp kaçışmaya başladı.

KORUYUCU KIYAFETLER İLE MÜDAHALE ETTİLER

Vatandaşların acil durum için yardım istemesi ile bölgeye uzaman içinder gönderildi.

Koruyucu kıyafetleri ortasında bölgeye gelen yetkililer caddenin giriş çıkışlarını kapatarak olaya müdahale etti.

Ekiplerin bir çeşit zehirli gazla müdahale ettiği operasyon bir saatten uzun sürdü.

8’İ ÇOCUK 40 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Bugün lokal basında yer alan bilgilere nazaran hadisede 8’i çocuk 40 kişi hastaneye kaldırıldı. Çocuklarından ikisinin durumunun önemli olması sebebi ile geceyi hastanede geçirdikleri bildirildi.

SEBEBİ KORNA SESİ Mİ?

bir daha lokal basında yer alan haberlerde, arıların saldırısının sebebinin bir meskende müsaadesiz olarak tutulan iki büyük kovan olduğu öne sürüldü.

Arıların niye akına geçtiği çabucak hemen aşikâr olmadı fakat uzmanlar, arıların korna sesi üzere seslerle gerilime girmiş olabileceklerini söylemiş oldu.

“OĞLUM MECZUP ÜZERE KOŞTU FAKAT ARILAR ONU 15 DEFA SOKTU”

arı atağında yaralanan vatandaşlardan birisi, “Bir arı sürüsü birden teğe belirip otomobilimin camından içeri girdi. İnsanların hepsi büyük bir çaresizlik ortasındaydı. Herkes otomobillerinden çıkıp koşmaya başladı. Oğlum meczup üzere koştu fakat bir daha de arılar onu 15 kere soktu.” sözlerini kullandı.

Olaya şahit olan mahallî bir gazeteci Silvia Techera ise her yerde koşuşan beşerler gördüğünü ve siren sesleri duyduğunu belirterek, “Arabalar, motosikletler sokağın ortasına bırakılmıştı. Esnaf kapılarını kapatmıştı .Arılar saldırmaya başlayınca bir yere sığındım ve bu sayede kurtuldum” dedi.