Carlos Sobera, Sunucu: “Bir sunucu için en büyük sorun aşırı başarıdır”

Adanali

Global Mod
Global Mod
11 Kasım 2024 Pazartesi 00:07

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

İki bin akşamlık aşk, formatı kaçınılmaz bir günlük olaya, çeşitlilik ve hoşgörü örneğine dönüştürdü. Sunucu Carlos Sobera (Baracaldo, Vizcaya, 64 yaşında) yarın Cuatro'da (21:45) 'İlk Buluşmalar'ın çok özel yıldönümünü ikonik restoranda buluşan dört çifti bir kez daha ağırlayacak bir programla kutluyor. Popüler 'flört şovunu' Mediaset ve tiyatrodaki diğer programlarla uyumlu hale getiren iletişimci, “Yeni ve farklı insanlar bulmak giderek zorlaşıyor, ancak ekip bunu yapıyor” diye itiraf ediyor.

-Neredeyse dokuz yıl yayın ve 2.000 program. Televizyonda bir mucize.

– Biraz baş dönmesi veriyor, evet. Kimse bir programın ne zaman çalışıp ne zaman çalışmayacağını bilemez. Kutlamamız gereken bir mucize. Benim için önemli olan bu programın oyuncu seçimine dayalı olmasıdır. Bunlar az çok kendiliğinden kalplerini açan, ancak bedenlerini ve ruhlarını formata veren, gerçekten bir partner bulacaklarını veya yalnızlık sorununu çözeceklerini düşünen insanlardır. Yeni ve farklı insanları bulmak giderek zorlaşıyor ama ekip bunu başarıyor.

-Sizce en karmaşık olanı nedir?

-Benim için her gün erken kalkmak (gülüyor). Bu, her gün kaydedilen, bildiğim tek günlük program. Pazartesiden cumaya kayıt yapabilmek için büyük bir sevgiye ve büyük bir tutkuya sahip olmanız gerekir. Dinlenmiyor. Her çiftle ilgilenmek, şımartmak ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlamak bir özellik ve üretim çabasıdır.

Yönetmenlerin Mart ayı

-Hiç döngünüzü 'İlk Buluşmalarda' kapatmayı düşündünüz mü?

-Bu meslekte her şey var. Kendini bir program başlatmaya adayan insanlar var ve program bittiğinde, ki bu genellikle kamera önünde duran bizler için geçerli değil, daha çok yönetmenler veya yapımcılar için geçerli, ayrılıyorlar. Sunucular olarak bir başarı elde ettiğimizde, ölene kadar onunla yaşamak isteriz. Bu kadar iyi bir programa sahip olduğunuzda keyif almalısınız.

-2.000 teslimattan sonra bu programdan ne gibi bilgiler ediniyorsunuz?

-Jesús Calleja ile programa gittiğimde öğrendiklerimi fark ettim. Aniden, piç benden bir anket aldı ve bana her türlü cinsiyet ve cinsel eğilim hakkında sorular sormaya başladı. Kendimi, “Lanet olsun, yedi yıl boyunca bana bunu sordular ve beni iç çamaşırlarımla yakaladılar” diyen bir doğallık ve bilgelikle cevap verirken gördüm. Evet, birçok şey öğrendim. Her zaman hoşgörülü oldum ama artık hoşgörüyü bayrağım olarak görüyorum. İdeolojileri, yaşam idealleri veya cinsel yönelimleri ne olursa olsun herkesi anlayın.

-Bu sezondan beri Broncano ile aynı şeritte yaşıyor. TVE'ye gelişinizi nasıl deneyimlediniz?

-Gerçek şu ki 'First Dates' neredeyse hiçbir şeyin farkına varmadı. İlk başta evet, ancak birçok durum ve program değişikliği nedeniyle. La 1 'Telediario'nun sonunu öne aldı ve Antena 3 kendi 'prime time'ını yedi, bu da beni endişelendiriyor. 'Gece yarısı' bir süre önce ortadan kalktı ve 'prime time' da bunu yapmak üzere. Kovid'den sonra kamusal davranış biçiminin değiştiğini tam olarak anlamıyoruz çünkü insanlar artık geç saatlere kadar kalıyor ve en geç saat on ikide yatıyor. Bu nedenle, onlardan sabahın ikisinde sonucunu görmek için üç saat süren bir programı izlemek için çaba göstermelerini istemek karmaşık bir iş. Broncano tsunamisi bizi etkiledi ama su zaten kanalına geri dönüyor. Şikayet edemeyiz.

-Aynı zamanda Mediaset'te harika programlarından biri olan 'Survivientes'e de ev sahipliği yapıyor. Yeni baskıyı şimdiden beğendiniz mi?

-Her zaman derim ki, bir sunum yapan kişinin muhtemelen en büyük sorunu programdaki aşırı başarısıdır çünkü o tüm hayatı boyunca bunu yapıyor. 'İlk Tarihler'i 'Hayatta Kalanlar' gibi diğer formatlarla birleştirebilmeniz, işinizi daha eğlenceli hale getirmenize olanak tanır. Daha çok gelişiyorsunuz, farklı ekiplerle çalışıyorsunuz ve konfor alanınızdan çıkıyorsunuz. Diğer bir şey, yerleşik başarı da harikadır, ancak paslandığınız bir zamanın geldiği de doğrudur. Aşırı konaklama biraz umudunuzu kaybetmenize neden olur. 'İlk Buluşmalar'da bu başıma gelmedi çünkü her gün buradan çok farklı insanlar geçiyor ve değişiklikler çok acımasız.

-Bu kadar saat televizyon ve ardından tiyatrodayken, zamanı nereden buluyorsunuz?

– Günüm çok güzel. Kalkıyorum ve kahvaltı yapıyorum, saat 15:00'e kadar 'First Dates' ile birlikteyim, öğle yemeği yiyorum, biraz dinleniyorum ve gösteri için Reina Victoria Tiyatrosu'na gidiyorum ('Olgunlaşmamışlar' komedisinde başrol oynuyor). Saat 22.00 civarında o eve geliyor ve ben akşam yemeği yiyorum. İçeri girip “Merhaba, beni tanıyor musun?” diyorum. Bazıları bana evet diyor, bazıları ise kim olduğumu bilmiyor (gülüyor). Ama şikayet etmiyorum çünkü mesleğimde harika vakit geçiriyorum ve kızımın okulda nasıl olduğunu ya da karımın boşanmayı düşünüp düşünmediğini öğrenecek zamanım var. Her şey için zamanım var.

Yorum

Hata bildir