Bundestag, AI sohbet robotlarının incelenen eğitim üzerindeki sonuçlarına sahiptir

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bundestag’ın ChatGPT’nin eğitim ve araştırma üzerindeki etkileri incelendi

Bundestag, metin robotu ChatGPT’nin incelenen eğitim ve araştırma üzerindeki olası etkilerine sahiptir.

© Kaynak: Richard Drew/AP/dpa

AI chatbot ChatGPT, son haftalarda hararetle tartışılıyor. Federal Meclis şimdi yapay zekanın eğitim ve araştırma alanındaki teknik, etik ve sosyal etkilerinin incelenmesini istiyor. İlgili bir çalışma yaptırıldı.

Berlin. Bundestag, metin robotu ChatGPT’nin incelenen eğitim ve araştırma üzerindeki olası etkilerine sahiptir. Parlamentonun Cuma günü açıkladığı üzere, eğitim, araştırma ve teknoloji değerlendirmesinden sorumlu komite bir çalışma görevlendirdi.

Bu nedenle, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’nün Teknoloji Değerlendirme ve Sistem Analizi Enstitüsü uzmanları bu konuyu önümüzdeki haftalarda ele alacaktır. Gelişme eğilimleri, olası uygulama senaryoları ve ChatGPT ve benzeri sistemlerin eğitim ve bilim sisteminin çeşitli alanlarında kullanılmasının etkileri incelenecektir.

Komite başkanı Kai Gehring (Yeşiller), “Teknik, etik ve sosyal etkilerin kapsamlı bir incelemesine ihtiyacımız var” dedi. Çalışmanın bulgularına dayanarak, eğitim ve araştırma politikasında – “okuldan bilime ve ileri eğitim sektörüne” hangi sonuçların çıkarılması gerektiği tartışılmalıdır. Nisan 2023’te eğitim komitesi bunu uzmanlarla halka açık bir toplantıda tartışacak.

Haberler