Bu plan Alman eğitim sistemini kurtarmalı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Öğretmen eksikliği, kusurlu okul tuvaletleri ve PISA sonuçları kötü olarak sonuçlanıyor-Alman eğitim sisteminde sorunlar artıyor. Şimdi üç farklı partiden üç Eğitim Bakanı, ülkeyi eğitim krizinden çıkarmak istedikleri ortak bir temel plan geliştirdi. Model, Kanada'nın Alberta eyaletinin eğitim stratejisidir.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Daha İyi Eğitim 2035” başlıklı konsept de ülke çapında daha da fazla dikkat çekebilir. Yazarlardan biri Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı ve CDU Federal Başkan Yardımcısı Karin Prien. Gelecekteki olası bir Federal Eğitim Bakanı olarak takas edildi.

Bakan meslektaşları Stefanie Hubig (SPD) Rhineland-Palatinat'tan (SPD) ve Baden-Württemberg'den Theresa Schopper (Yeşiller) ile Federal Devletlerin egemen olduğu okul politikasında ilk kez savunuyor. Örneğin, okul bırakma oranı azaltılmalı, önemli ölçüde daha fazla öğrenci gerçekleştirilir ve eşit fırsatlar artırılır. Ek olarak, ilerleme dijital olarak ölçülebilmeli ve değerlendirilebilmelidir.

Hedefler tüm ülkelere eşit olarak uygulanmalıdır – ancak bunları nasıl somutlaştırdıkları onlara bağlıdır. “Kavram aşağıdaki gibi olmalı ve kaynakları hedeflenmiş ve odaklanmış bir şekilde kullanmaya yardımcı olmalı” diyor Wubben Vakfı Eğitimi Genel Müdürü Markus Warnke, editör ağı Almanya (Haberler). Vakıf, teklifin organizatörü ve editörü olarak hareket eder. Warnke, “Tüm ülkeler bunu kabul edebiliyorsa, bu Alman eğitim federalizmi tarihinde bir yenilik olurdu” diyor.

Özellikle, bakanlar aşağıdakilerde diğer şeylerin yanı sıra Düşünülen hedefler:

• Almanca ve matematikte asgari standartlara ulaşmayan öğrencilerin oranı yüzde 50 azalmalıdır.
  • Bugünden yüzde 20 daha fazla öğrenci Alman ve matematikte kural standartlarına ulaşmalı veya aşmalıdır.
  • Yüzde 30 daha fazla öğrenci Almanca ve matematikte en çok performansa ulaşmalıdır.
  • Sosyal köken ve okul becerileri arasındaki bağlantı yüzde 20 azalmalıdır.
  • İlk okul bırakma sertifikası olmadan okuldan ayrılanların sayısı yarıya inmelidir.

Hayat ve biz

Sağlık rehberi, kuyu ve tüm aile – her ikinci Perşembe.

Karşılaştırma Politik Olarak Aranmadı

Şimdiye kadar, federal devletler genellikle federal hükümete eğitim politikası becerilerini vermediklerinden emin olurlar. Şimdiye kadar, ülke çapında zorunlu hedefler henüz uygulanmadı. “Karşılaştırma politik olarak istenmedi,” diye açıklıyor Susanne Lin-klitzing Haberler'ye. Eğitim Bilimleri Profesörü ve Alman Filologlar Derneği (DPHV) federal başkanıdır. Yani Pisa-e, ülkeler arasındaki karşılaştırmayı ortadan kaldıracak bir çalışma kaldırıldı. Diyerek şöyle devam etti: “Hedefin karşılaştırmanın kendisi değil, ondan ne öğrenebileceğimiz açık olmalı.”

Prensip olarak, bu nedenle üç bakanın önerisini memnuniyetle karşılıyor. “Üç eğitim bakanının partiler arasında bir araya gelmesi ve ilgili hedefleri işaretlemesi akıllıca” diyor. “Hedefler için desteğimiz var. Yollarda kesinlikle farklılıklar var. “

Teklif ayrıca Alman eğitim sisteminin zayıf yönlerini de ortaya koyuyor – ayrıca Almanya'da okul performansı hakkında tekdüze bir veri olmadığı için. Lin-Klitzing, “Bakanlar parmaklarını yaralara koydu” diyor. “Alberta konsepti, kişiselleştirilmiş öğrenci kimliğiyle veri tabanlı öğretim ve okul gelişimine dayanmaktadır. Onlara sahip değiliz. “

Aslında, örneğin okulların kapanış ve terk oranlarına, öğrencilerin performans testlerinin sonuçları ve öğrencilerin memnuniyetine yönelik anketlerin sonuçlarını ölçmek için Kanada'da öğrencilerden ve okullardan bir dizi veri toplanır. öğretmenler ve ebeveynler.

Bunu değiştirmek için ilk girişimler var, ancak ülke çapında değil. Örneğin Aşağı Saksonya'da, “Hannoversche Allgemeine Zeitung” un bildirdiği gibi, 2027'de böyle bir kimlik numarası getirilmesi planlanmaktadır.

Önce inşaat sitelerini al, sonra tekrar düşün

Ölçülebilirlik, yeni kavram uygulanmadan önce Lin-Klitzing'in bununla başa çıkmanız gerektiği önemlidir. “Gerçekler, sahip olduğumuz gibi, düşünülmeli ve özellikle düzenlenmeli” diyor. “Okul binasında bir değişiklik için önkoşullar siyasi olarak düşünülmezse, genç fuarın kuyu hakkında düşünmezsem ne faydası var?”

Örneğin “Better Education 2035”, ilköğretim alanının ve ilkokulun daha iyi entegrasyonunu sağlar. Lin-klitzing bunu selamlıyor, ama yeterince uzak değil. “Teşhis kaynaklı bağlayıcı bir okul öncesi finansmana ihtiyacı var.” Bu: çocuklar okuldan önce okul yeteneği açısından kontrol edilmeli ve özel ihtiyaçları varsa hedefli bir şekilde terfi etmelidir. “Bu aynı zamanda fırsatları da geliştirecektir.”

Lin-Klitzing, yeni standartlar geliştirmede başka bir merkezi bileşen görüyor. Bir hizmet ne zaman tatmin edici olarak kabul edilir? O ne zaman harika? “Şu anda kendimizi düzenli standartlara yönlendiriyoruz. Önemlidirler, ancak eğitim seviyesini güvence altına almazlar ”diyor. “Ulusal asgari standartlar karşılaştırılabilirlik ve hedefli finansman için gereklidir. Ayrıca optimal standartlara ihtiyacımız var. “

Çocukların heterojen için gereksinimleri

Ancak Kanada konsepti Almanya'ya aktarılabilir mi? Eğitim ve Eğitim Derneği (VBE) federal başkanı Gerhard Brand'a göre evet. Haberler, “Veri korumasını gözlemlemek, gerekli teknolojiyi sağlamak ve başlangıçtan beri katma değerin nerede olduğunu göstermek için üç kültür bakanının dürtüleri Almanya için aktarılabilir.” Dedi.

Ancak, çocukların ve gençlerin becerileri söz konusu olduğunda okul kurumuna bakmak çok kısaydı. Brand, “Çok çeşitli faktörler, okul giriş aşamasında bile çocukların ön koşullarının ne kadar heterojen olduğu anlaşıldığı anlamına geliyor” diyor. “Bu sadece bir öğretim öğretmeni için telafi edilemez.” Çocukların ve ergenlerin eğitimsel başarısı için, diğer uzmanların öğrencilerin kişisel ve bilişsel daha fazla gelişimini desteklemesi zorunludur.

Ülkelerden gelen sinyaller çoğunlukla olumlu. Brandenburg “eğitim sistemindeki önemli bir tartışma ve değişiklikler için itici gücü” övüyor. Thuringia'da “sunulan makale hakkında iletişim kurmak için genel açıklık” vardır. Saarland Eğitim Bakanı Christine Streichert-Clivot, “tüm çocuklar ve ergenler için eğitim fırsatlarını sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek ve demokrasiyi somut hale getirmek” için partiler arası öneriyi görüyor. Bremen ve Hamburg da yaklaşımı memnuniyetle karşıladı.

Uygulamaya kadar, bazı iknaların muhtemelen ayrıntılı olarak yapılması gerekecektir. 20 Mart'ta kavram, Mecklenburg-Batı Pomerania, Simone Oldenburg (solda) Başkanı ve Eğitim Bakanı gibi Eğitim Konferansı'nda tartışılacak. Borsayı dört gözle bekliyor. “Ayrıca Almanya'daki çocuklar ve ergenler için fırsatların eşitliğini artırmamız gerektiğine inanıyorum” diyor. “Bununla birlikte, Mecklenburg-Batı Pomerania'da on yıl içinde on yıl içinde gerçekçi olup olmadığı kesin bir analiz gerektiriyor.”

Saksonya-Anhalt, Hesse, Aşağı Saksonya ve Bavyera da gazetenin değerlemesine kadar Bakan Bakanları Konferansı'nı beklemek istiyor.