‘Blinken gelecek’ argümanı

celikci

New member
Yunan medyasına nazaran, evvelde programlanmış olmamasına karşın, Blinken’ın Türkiye ve ve Yunanistan’ı ziyaret sebebi, seçim öncesi periyotta, rastgele bir gerginlik yaşanması ihtimalini önlemek. Tıpkı haberlerde, Yunanistan’a 21 Şubat’ta gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı’nın Atina ve Ankara’nın yanı sıra Kudüs’ü de ziyaret edeceği açıklandı.

BÜYÜKELÇİDEN ÖLÇÜLÜ MESAJ

Bu ortada, haftalık To Vima gazetesine konuşan ABD’nin Atina Büyükelçisi George Tsunis, Ukrayna’da savaşın devam ettiği bir sırada, NATO müttefiklerinin daha epeyce birlik ortasında olmaları gerektiğini söyleyerek “ABD, gerginlikleri daha da tırmandırabilecek retorikten kaçınılması için tarafları cesaretlendiriyor. Müttefiklerimiz Türkiye ile Yunanistan’ın,bölgede barış ve güvenliğin korunması ve ortalarındaki sorunları milletlerarası hukuka uygun biçimde, diplomasi yoluyla çözmeleri son derece önemlidir” dedi.

Yunan asıllı Tsunis, demecinde şunları söylemiş oldu: “Boğazlar ve Türkiye ehemmiyetini muhafazaya devam edecek. Yunanistan’ın bir şey kazandığında, Türkiye’nin bir şey kaybettiğini düşünmemiz yanlış. İstikrarlı, barışsever ve refah ortasında olan bir Türkiye, en çok Yunanistan’ın faydasınadır. Ben, hem ailemin doğduğu ülkedeki (Yunanistan kastediyor)çocukları, hem ABD’deki, birebir vakitte Türkiye’deki çocukları seviyorum. Her ülkenin çocuklarını seviyorum.”