Benim için doğru kursu nasıl bulabilirim?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Eğitim ihtiyaçlarınıza uygun olmalıdır

Kendini Savunmayı Öğrenmek: Sizin İçin Doğru Kursu Nasıl Bulursunuz?

Meşru müdafaa (sembol imgesi) konusunda birçok kurs var.

© Kaynak: Dan Burton/Unsplash

Kendini savunma kursları insanları şiddetli saldırılara hazırlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli dövüş sanatları stilleri vardır. Peki sizin için doğru yöntemi nasıl bulacaksınız? Ve pratikte ne getiriyor?

Ben Kendal

Bir diz darbesi, mankenin karnına çarpar. Sert bir yumruk yumruk tablasına çarpar, dirsek saldırganın yüzünü hedef alır. Kendini savunma kurslarında, insanlar acil bir durumda kendilerini fiziksel saldırılardan nasıl koruyacaklarını öğrenirler. Toplum içinde kendilerini daha güvende ve özgüvenli hissetmek ve şiddet yanlısı suçluların insafına kalmamak istiyorlar. “İnsanlar çeşitli nedenlerle kendini savunma eğitimini seçiyor. Köln’deki Alman Spor Üniversitesi’nden eğitim eğitmeni Swen Körner, bazıları şimdiden şiddetin kurbanı oldu, diğerleri proaktif davranmak istiyor” diyor.

Körner, çatışma dinamiklerini araştırır ve çeşitli kendini savunma stilleri öğretir. Vurguluyor: Kendini savunma Almanya’da yüksek talep görüyor. Ama aslında neden? Almanya çok güvenli bir ülke olmasına rağmen, birçok insan saldırıya uğramaktan korkuyor. Çatışma araştırmacısı, “Özellikle medyada özellikle korkutucu eylemler tartışıldığında, birçok insan şiddetin giderek daha vahşi ve daha kötü hale geldiği izlenimine kapılıyor” diye vurguluyor.

Kendini koruma talebi arttığında

Geçmiş, dramatik olaylardan sonra insanların kendini savunma araçlarını kullanma eğiliminde olduğunu göstermiştir. Örneğin ABD’de nefsi müdafaa için ateşli silah pazarı 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarından sonra patlama yaşadı. Almanya’da, yedi yılı aşkın bir süre önce, Köln’de Yılbaşı Gecesi, meşru müdafaa kurslarına olan talebi önemli ölçüde artırdı. . O dönemde yüzlerce kadın cinsel tacize ve saldırıya uğradı.

Ve daha yeni ceza davaları da korku ve güvensizliğe katkıda bulunuyor. Örneğin, Ocak ayında Hamburg ile Kiel arasında bir bölgesel trene düzenlenen ve bir adamın iki kişiyi öldürdüğü bıçaklı saldırı. Körner, “Bir eğitmen olarak, her zaman şiddet içeren suç raporlarından endişe duyan ve bu nedenle eğitime gelen insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorum” diyor.

Genç, kadın, şiddet yanlısı: kızlar neden ve nasıl şiddete başvurur?

Kızların şiddete başvurması tipik rol modeline uymuyor. Ancak kızların saldırgan olabileceği, vurabileceği, kavga edebileceği ve hatta öldürebileceği uzun zamandır açıktı. Bu, örneğin Luise davasıyla gösterilmiştir. İki psikolog kız çocuklarına yönelik şiddetin nasıl meydana geldiğini ve neden erkekler arasındaki şiddetten farklı olduğunu açıklıyor.

Kendini Savunma Teknikleri

Teklif sıkıntısı yok: kulüpler, dövüş sanatları okulları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, diğerlerinin yanı sıra, Almanya genelinde çok çeşitli yöntemler için kurslar ve eğitim sunuyor. Örneğin Krav Maga popülerdir: İsrail’den gelen kendini savunma sistemi tehditleri ve saldırıları savuşturmak için kullanılır. Teknikler ve kulpların öğrenilmesi kolaydır ve bu nedenle yüksek stresli tehlikeli durumlarda bile hızlı bir şekilde kullanılabilir. Wing Chun aynı zamanda saf savunma biçimlerinden biridir: efsaneye göre, bir kadın Çin dövüş sanatını özellikle fiziksel olarak üstün rakiplere karşı kendini savunma için geliştirdi.

Kurslarda her şeyden önce katılımcılara tek bir strateji öğretiliyor: Kendimi korumak için ne yapabilirim? Aşağıdakiler geçerlidir: her durum farklı bir direnç türü gerektirir. Bu nedenle, eğitim sırasında mümkün olduğunca çok sayıda gerçekçi durum uygulanmalıdır. Ve Körner’e göre istatistiksel olarak nadir görülen şiddetli bir suçlunun soğukkanlı saldırıları da değil. Her şeyden önce, eğitim katılımcıları “ateşli saldırganlığın” meydana geldiği durumlara, yani birisinin öfkeden fizikselleşmeye başladığı durumlara – örneğin park yerindeki bir kavgada veya bir barda hararetli bir tartışmada – hazırlar.

Fiziksel direnç dışındaki çözümler

Körner, “İnsanların eğitimden artan öz-yeterlik ile ayrılmaları önemlidir – yani egzersizlerde ele alınan durumlara daha iyi hazırlandıklarını hissederler” diyor Körner. Eğitimde katılımcılar saldırganları durdurmak için en etkili teknikleri öğreniyor. Örneğin fiziksel saldırılarda amaç, saldırganda çok net bir ağrı uyarısını tetiklemektir. Duruma bağlı olarak, bu karında bir tekme olabilir.

İyi bir kendini savunma eğitimi, fiziksel dirençten başka çözümler de gösterir. “Kendini savunma sadece son çare. Eğitim sırasında gerilimi nasıl azaltacağınızı öğrenmek de önemlidir çünkü sıcak çatışma durumlarında genellikle sözlü olarak çok fazla etki yaratabilirsiniz. Eğitim gören birçok kişi, bir özrün diğer kişi üzerinde yaratabileceği etki karşısında hayrete düşüyor” diyor eğitim eğitmeni.

Yalan, psikolojik terör, fiziksel şiddet: Kadınlar bazen yıllarca zehirli bir partnerden muzdariptir.

Yalan, psikolojik terör, fiziksel şiddet: Kadınlar bazen yıllarca zehirli bir partnerden muzdariptir.

“Zehirli partnerler genellikle narsisistik özellikler gösterir – ve ardından ilk hakaret gelir”

İlişkilerde, kadınların aile içi ve psikolojik şiddetten etkilenme olasılığı erkeklerden önemli ölçüde daha fazladır. Avukat Sandra Günther ve aile danışmanı Ruth Marquardt da toksik bir partnerle karşılaştı ve şimdi etkilenenlere yardım etmek istiyorlar. Kadınların dikkat etmesi gereken uyarı işaretleri nelerdir?

Kurs kendi ihtiyaçlarına uygun olmalıdır

Judo, karate ve tekvando gibi dövüş sanatları da kendini savunma tekniklerini öğretir. Ancak, teknik ve koordineli olarak çok talepkarlar, bu nedenle çok fazla sabır gerektiriyorlar ve daha çok uzun vadeli katılım için tasarlandılar. Körner’e göre öğretilen stratejilerin gerçekten gerçekçi olup olmadığını kontrol etmek de önemlidir. “Boks veya kickboks gibi dövüş sanatlarında, fiziksel çatışma durumlarına iyi fiziksel çözümler öğrenirsiniz” diyor, “ancak bunlar genellikle sizi günlük yaşamın çatışma durumlarına pek iyi hazırlamıyor, ki bu da tüm sorunların çoğunu oluşturuyor. Şiddet eylemleri.”

Körner’e göre, insanlar uygun bir kendini savunma eğitimi ararken, teklifin kişisel ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmalıdır. Örneğin, birçok kadın geceleri sokakta meydana gelen saldırılara karşı kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrenmek istiyor. Diskoteklerdeki güvenlik güçleri ise sarhoş kişilerle çatışmaya hazırlanmak istiyor. Özellikle büyük şehirlerde belirli insan gruplarına ve mesleklere yönelik birçok kurs bulunmaktadır. Her şeyden önce kadınlara yönelik teklifler rağbet görüyor – çünkü kadına yönelik şiddet Almanya’da da bir sorun: Federal Aile İşleri Bakanlığı’na göre, bu ülkedeki her üç kadından biri yılda en az bir kez fiziksel ve/veya cinsel şiddet mağduru. onun hayatı.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Instagram, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Queer insanlar için eğitim

Örneğin Berlin’de, kendilerini şiddet eylemlerinden korumak isteyen ancak klasik karma kurslarda kendilerini rahatsız hissedebilecek eşcinseller ve translar da dahil olmak üzere queer kişilere yönelik kurslar da sunuluyor. Sadece başkentte, yıllardır homoseksüel veya trans karşıtı suçlar giderek daha fazla işleniyor. 2021’de Senato Adalet Bakanlığı, bir önceki yıl 377’ye kıyasla 456 dava kaydetti.

Körner, insanların umut verici bir teklif bulduklarında önce bir deneme eğitimi kursunu tamamlamalarını tavsiye ediyor. Bunu yaparken, ihtiyaçlarının gerçekten yeterince dikkate alınıp alınmadığını ve gerçekçi durumların ele alınıp alınmadığını öğrenirler. Şiddet mağduru kişiler de önceden eğitmenle kişisel bir görüşme yapmalıdır. “Nefsi müdafaa eğitiminde gerçekçi senaryolar uygulanırsa insanlar yeniden travma geçirebilir. Sağlayıcılar bu tür durumlara hazırlıklı olmalı” diyor Körner.