Bembibre'deki Alto Bierzo Müzesi'nde yer alan Leon eyaletine ait fosiller ve mineraller

Adanali

Global Mod
Global Mod
27 Temmuz 2024 Cumartesi, 09:21

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• İş Parçacığı

Zamanda bir yolculuk hayal ettiğinizde, bu otomatik olarak zihninizde, içine girdiğiniz ve bir tarihi veya belirli bir tarihsel anı işaretleyerek bu aktarımı gerçekleştirdiğiniz, kesinlikle hantal bir tür kapsülü çağrıştırır.

Ancak Bembibre'deki Alto Bierzo Müzesi çok daha az fütürist ama aynı derecede etkili bir deneyim sunuyor. Koridorlarında ve vitrinlerinde yapacağınız bir yürüyüş, milyonlarca yıl öncesine yolculuk yapmanıza ve denizin topraklarını kapladığı ve bugün hayal bile edilemeyecek türlerin buralara yerleştiği Leonese eyaletinin nasıl bir yer olduğunu öğrenmenize olanak tanır.

Juan Manuel Rincón hem yönetmen hem de organizatörüdür. İki odada 1.200'den fazla parça sergileniyor ve depoda 10.000'e kadar parça bulunuyor: “Bir gün bunları sergileyip büyümeye devam edebilmeyi umuyoruz.”

“Yaşayan” bir müze: “Her zaman yeni bir şeyimiz var”

Aylar ve yıllar boyunca mineralleri, kayaları ve fosilleri toparladıktan, araştırdıktan ve elde ettikten sonra bunlarla ne yapacağını düşündü. Daha sonra, on yıldan fazla bir süre önce, Bembibre Kent Konseyi'nin desteğini alarak kasabanın Kültür Merkezi'nin üçüncü odasında bu müzeyi açtı.

“Yaşayan bir müze. Her geldiğinizde yeni bir şeyler çıkıyor. Bu müzenin, bir ziyaretçi bizi görmeye geldiğinde yenilenmesi bizim dikkat ettiğimiz bir konu,” diye açıklıyor Rincón.

Peki Rincón bu tutkuya nasıl ulaştı? Alicante'de okurken jeoloji 'zehirini' vücuduna koyan kişinin bir profesör olduğunu hatırlıyor. “İnanılmaz bir çakıl taşı koleksiyonu vardı ve bunu bana her gösterdiğinde, bir tanesini saklamaya çalıştım. “İşte bu şekilde dışarı çıkmaya, mineral toplamaya, onları araştırmaya başladım… Profesörlüğüm olmayan, hüsrana uğramış bir jeologum ama bu benim tutkum.”

En değerli parçalardan biri Torre de Bierzo'da bulunan bu sürüngen ayak izi fosilidir.

En değerli parçalardan biri Torre de Bierzo'da bulunan bu sürüngen ayak izi fosilidir.

Genel Müdürlük

Leon'un paleontolojik zenginliği

Ve sonra kendisi için “daha iyi söylenemez”, bir maden olan León eyaletindeki El Bierzo'ya düştü. Jeolojinin eğitim sisteminde “kötüye kullanıldığı”ndan üzüntü duyan Rincón, “Burası büyük fosil ve maden zenginliğine sahip, farklı jeolojik bloklara sahip ve onu çok çeşitli bir alan haline getiren bir ülke” diye açıklıyor: “Yıllar önce bu zorunlu bir dersti, sonra isteğe bağlı ve şimdi ortadan kayboldu.

Sadece bu anlamda değil, örneğin restore edilen madenlerde “araştırılmamış” malzemenin gömülmesinden de üzüntü duyduğu için, bu nedenle büyük önem taşıyan bu malzemenin araştırılabileceği “jeolojik yolların” açılmasını talep ediyor. keşfedilebilir.” mineral ve paleontolojik ilgi. Bu anlamda çeşitli bürokratik prosedürlerin üstesinden gelen Médulas-Teleno jeoloji parkı önemli bir adım olacak: “Her türlü yardımda bulunacağız ama bu politikacılara bağlı.”

En değerli parçalar

Hem uzmanların hem de sıradan vatandaşların, “özellikle okullarda yaptığımız farklı atölye çalışmaları ve etkinliklerden bizi tanıyan ailelerin” ziyaret ettiği müzenin koleksiyonunun çok çeşitli ve zengin olduğunu söyleyebiliriz.

İçinde değerli taşlar, mineraller, kayalar ve fosiller bulunur. Ve hepsi çok değerli, ama birçoğu benzersiz bir zenginliğe sahip. Rincón'a göre Torre del Bierzo'da bulunan bazı sürüngen ayak izleri, Pleistosen'den kalma bir sırtlan çenesi veya Tremor de Arriba'da Leon'lu genç bir adam olan Óscar de Castro tarafından bulunan bir böceğin cins ve türü bakımından benzersiz bir fosili en özel olanları. . “Ama hepsinin kendi önemi ve değeri var, hepsi benzersiz.”

Bu sergi odası bu sayede aynı yerden ayrılmadan zamanda yolculuk yapmanızı sağlıyor. Alto Bierzo Müzesi, vitrinlerinde muhafaza ettiği mekânlar ve parçalar arasında bu kez gezinin kapısını aralıyor.

Yorum

Hata bildir