Asteroit Sar2667 İngiliz Kanalı üzerinde yanıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Doğru tahmin nadirdir

‘Gördüğüm en harika şey’: Asteroid İngiliz Kanalı üzerinde yanıyor

BK, Brighton: Küçük asteroidin Brighton’dan görüldüğü haliyle Dünya atmosferine girdiğini gösteren, @KadeFlowers tarafından Twitter’da yayınlanan videodan bir kare.

© Kaynak: @kadeflowers/PA Media/dpa

Pazartesi sabahı erken saatlerde bir asteroit Dünya atmosferine girdi ve yandı. Bunu yaparken, Büyük Britanya’dan Fransa’ya kadar görülebilen muhteşem bir ışık gösterisi yarattı.

Resimli bir kitaptaki gibi parlıyordu: Pazartesi sabahı erken saatlerde, dünya atmosferine girerken İngiliz Kanalı üzerinde bir asteroid yandı. Gece gökyüzünü gösteren parlak ateş topu, güney İngiltere ve Galler’den Fransa’ya kadar görülebiliyordu. Le Havre’den gelen web kameraları, sanki biri fotoğraf çekiyormuş gibi kısa bir an için Fransız liman şehrini aydınlatan beyaz bir ışık çakması kaydetti.

Doğal gösteri çok sayıda uzay tutkununu cezbetti. Bir Twitter kullanıcısı, yanan asteroitin “gökyüzünü muhteşem bir pembe parıltıyla aydınlattığını” yazdı. Bir Brighton gözlemcisi, İngiltere’nin PA haber ajansına gösterinin “şimdiye kadar gördüğüm en harika şey” olduğunu söyledi. Asteroitin yanmasını gösteren sayısız resim ve video internette dolaşıyor:

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Harici içeriği göster

Asteroit etkileri nadiren tahmin edilebilir

Asteroidi ilk keşfeden Krisztián Sárneczky idi. Amatör gökbilimci gök cismini 12 Şubat akşamı tespit ettiğinde, Dünya’dan 233.000 kilometreden daha az uzaktaydı – yani Ay’dan daha yakındı. Sárneczky bulgusunu hemen küçük gezegenler ve kuyruklu yıldızlar hakkında veri toplayan, değerlendiren ve yayınlayan Küçük Gezegen Merkezi’ne bildirdi. Kuruluş, asteroitin dünya atmosferine tam giriş zamanını hesaplayabildi: 13 Şubat Pazartesi, Evrensel Koordineli Saat (UTC) 3:00 – yani Orta Avrupa Saati 4:00. Etki alanı: Normandiya kıyısı yakınında.

Asteroit etkilerini doğru bir şekilde tahmin etmek çok nadiren mümkündür. Avrupa Uzay Ajansı, ESA’ya yaptığı açıklamada, böyle bir gök cismi çarpmadan önce yalnızca yedinci kez keşfedildi. Twitter. Yaklaşık bir metre büyüklüğündeki asteroidin adı olan 2023 CX1’in erken bulunması, kayaların tespitinde “hızlı ilerlemenin işareti”. Bununla birlikte, otorite asteroit gözlemini daha da genişletmek ve iyileştirmek için çağrıda bulundu.

Şimdiye kadar ESA tarafından 1,1 milyondan fazla asteroit biliniyor. Yaklaşık 30.600 tanesi, onları Dünya’ya yaklaştıran bir yörüngede. Uzay ajansı, küçük, metre büyüklüğündeki asteroitlerin Dünya’yı birkaç haftada bir etkileyeceğini söylüyor. Ancak hiçbiri Dünya için gerçek bir tehdit oluşturmuyor.

Haberler/lb/dpa