Ángeles Agrela, sanatçı: “Çizim en iyi anları geçirdiğim zamandır”

Adanali

Global Mod
Global Mod
20 Nisan 2025, 00:06 Pazar

Angeles Agrela, úbeda'da durmadan çeken küçük bir kız olduğunda, hayranlarının onu en büyük uluslararası tanınmaya sahip çağdaş sanatçılardan biri olmasını sağlayacağını bilmiyordu. Ne de tarih boyunca kadınların sanatsal temsilini araştıran ve resim, kumaş, fotoğraf, video sanatı veya heykel yoluyla kendini gösteren eserleri, dünyada maruz kalacak, prestijli ödüllerle tanınan ve koleksiyonların ve müzelerin bir kısmını oluşturacaktı. Agrela, en son kadın portreleri serisinde algılanan, renk dolu ve saçları kültürel ve tarihsel çağrışımlarının sembolü olarak kullandığı belirli bir ironiden muaf olmayan bir şeyden zevk aldı ve tadını çıkardı.

Koreli karakterlerle Pepo Devesa sanatçısı tarafından müdahale eden bu portrelerden biri, bu yıl Güney Kore'ye adanmış Cartagena festivali La Mar de Musicas'ın 30 baskısının imajı.

– Meze Pazar günü hangi sanatçıyı alır?

– Çok kendine özgü olmayan ve sadece sanatından bahsetmeyen herkesle.

– İşlerinizden birinin La Mar De Müzik Festivali'nin imajı olduğunu varsayarız?

– Çok hayran olduğum bir festivalin posterini yapmak bir zevkti. Sanattaki farklı disiplinleri her zaman bu kadar çok işbirliği yapmıyoruz ve örgütün sanatçılara başka bir alandan güvenmesi ve toplam özgürlük bıraktığı övgü.

“Durmadan çizen bir kız olduğunu okudum.

– Bu doğru, etrafımdaki kişilerin söylediği şey bu. Herkes çocukken çok şey çiziyor ve sonra bırakıyor. Ama inanıyorum ki, hem o zaman hem de şimdi çizimin hayatımın en iyi anlarını geçirdiğim zamandır.

– Çalışmalarında, sanat tarihi boyunca kadınsı nasıl temsil edildiğine dair bir inceleme var.

– Niyetim, kadınlık ve güzelliğin geleneksel arketiplerini bozmak ve bunları belirli bir mizah anlayışı ile, bazen de uğursuzluğun mevcut bağlamında yeniden işleyen bir araç olarak kullanan sanat yoluyla kadınsı sanat yoluyla kendi çağdaş vizyonunu sağlamaktır.

– Bir şekilde sosyal ağlarda kendi imajımızı oluşturan kendimiziz.

– Etkili bir şekilde, bir kadın olarak kendimizi başkalarına gösterdiğimiz bu görüntüyü inşa etmek için sosyal talebi ve bu inşa edilmiş görüntünün kendimizi inşaattan daha az tanıdığımız kendi çıplaklığımızı nasıl üstlendiğini düşünüyorum.

– Saçların işinizde olağanüstü bir varlığı var. Bazen yüze eşlik eder, bazen gizler, hatta onu ezer.

– Saçlar çok güçlü kültürel ve tarihsel çağrışımlara sahiptir ve işimin sembolik yükünün çoğunun düştüğü yer burasıdır. Bazen bunu güç ve benlik saygısının sembolü olarak kullanıyorum, ama diğerleri karakteri bastırıyor gibi görünüyor. Bir ortamda kamufle etmek ve kaybolmak için bir araç olabilir, ancak aynı zamanda tasvir edilen kişiyi daha garip ve rahatsız edici hale getirir. Her çalışmanın kendi tarihi ve gelişimi vardır. Saç güç ve suçluluk, homojenleşme ve bireysellik, yükümlülük ve özgürlüktür. Bazı kültürlerde doğrudan bir tehlike. Sizden büyüyen bir şey, siz kendiniz ve onunla nasıl yaşamak istediğinize karar vermelisiniz, ancak onu görmezden gelemezsiniz veya başkaları onu görmezden gelemezsiniz. Bu yüzden çok büyüleyici ve metaforu kullanarak bu sorunları keşfetmeme yardımcı oluyor.

– Sanırım teknik düzeyde, saçınızı boyamanın kolay olması gerekmiyor. En azından çok sabır gerektirecek.

– Evet, bu doğru, ama onların en soyut resimsel yönünde bile, detaylarda, detaylarda, kromatik aralıklarda güzel olmaları gerekiyor. Aradığım belirli sofistike sınırlara ulaşmak ve böylece resmi yürütmenin kavramsal hedefi maksimum için desteklemesini sağlamak başka bir araçtır.

– kumaş, video sanat, heykel, fotoğraf veya boyayı kullanın. Her proje için hangi tekniğin kullanımına nasıl karar veriyorsunuz?

– Her seriyi kanalize etmek ve kavramsal ve teknik olarak biçimlendirmek kolay değildir, ancak sonunda, sadece uygunluk açısından karşılaşılan stil veya teknik; Onlar asla son değiller. Şu anda yaptığım iş portre ile yakından ilişkilidir, bu yüzden çizim ve resim uygundur.

– Modanın sanatla ilişkisi ile de ilgileniyor. Sizin için hangi tasarımcılar sanatçı olarak kabul edilebilir?

– Moda hepsini seviyorum ve bence tüm büyük tasarımcılar, bir şekilde sanatçılar. Alexander McQueen, Iris van Herpen veya Comme des Garçons'tan Rei Kawakubo'nun çalışmalarını, günlük kullanım için kıyafet yapmanın yanı sıra, giysi ve heykel arasındaki ayrımları bulanıklaştıran ve bazen de maskül ve femin arasındaki basılı göz ardı eden haute couture tasarımlarıyla bilinen çalışmalarını adlandırabilirim.

– Çalışmanız için yapay zeka bir müttefik mi yoksa düşman mı yenilecek?

– Şu anda kullanmadığım bir araç, sonuçta bir araç ve dolayısıyla bir müttefik. İşim başkalarından gelen istekleri karşılamak olsaydı daha fazla endişelenirdim, bu durumda araç olurdum ve değiştirilebilirim, ama değil.

Yorum

Bir Hata Bildir