Alaska’nın gece gökyüzünde keşfedilen devasa ışık sarmalı – arkasında ne var?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Olağandışı ışık gösterisi

Alaska’nın gece gökyüzünde keşfedilen devasa ışık sarmalı – arkasında ne var?

Aniden, Alaska gece gökyüzünde parlak mavi bir spiral belirdi.

© Kaynak: AP

Bu keşif bir heyecan yarattı: Aniden, Alaska gece gökyüzünde parlak mavi, parlak bir sarmal belirdi. Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, çok uzaktaki bir galaksi ve hatta bir uzaylının ziyareti hakkında spekülasyon yaptı. Ama gökyüzünde gerçekten ne gördüler?

Alışılmadık bir ışık fenomeni Alaska’da bir sansasyon yarattı: büyük mavi-beyaz bir ışık sarmalı, parlayan kuzey ışıkları altında gece gökyüzünde hareket etti. Sadece birkaç dakika sonra tekrar ortadan kayboldu. Aslında kuzey ışıklarını fotoğraflamak isteyen doğa gözlemcileri, gizemli yapıyı keşfetti ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Bazı kullanıcılar, görüntünün uzak bir galaksi veya hatta bir UFO olduğunu düşündü. Ama gerçekten arkasında ne var?

Alaska Üniversitesi Fairbank Jeofizik Enstitüsü’nden Don Hampton, “Size bunun bir galaksi olmadığını söyleyebilirim” dedi. haber servisi AP’ye. Enstitüsü, gösteriyi sözde “tüm gökyüzü” kamerasıyla filme aldı.

Araştırmacılar ayrıca olası bir uzaylı istilasını da dışlıyorlar. Bunun yerine, açıklama çok daha sıradan: fenomen, bir roketten atılan fazla yakıtı içeriyordu. Elon Musk’a ait bir uzay şirketi olan SpaceX’in Falcon 9 roketi, Alaska üzerindeki muhteşem gözlemlerden yaklaşık üç saat önce fırlatıldı. Yük olarak yaklaşık 25 uydu ile Kaliforniya’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden kalktı.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Alaska üzerinde etkileyici ışık gösterisi

Roket dünyaya dönmeden önce yakıtın boşaltılması gerekiyordu. Uzay fizikçisi Hampton’ın AP’ye açıkladığı gibi, fazla roket yakıtının kalıntısı üzerinde dönen bir buz kristalleri bulutu oluşmuştu. Güneş ek olarak ışık sarmalını aydınlattığı için mavi-beyaz manzara görünür hale geldi. Bu olaydan nihai olarak güneş ışığını yansıtan su buharı sorumludur. Girdap, Kuzey Işıkları ile birlikte, 15 Nisan sabahı 2 civarında Alaska gece gökyüzünde alışılmadık ve etkileyici bir ışık gösterisi yarattı.

Işık girdabının görünümü, Jeofizik Enstitüsü’nün tüm gökyüzü kamerası tarafından hızlandırılmış olarak kaydedildi ve yayıldı. Diğer gözlemciler de kayıtları sosyal medyada paylaştı. AP’ye, fotoğrafçı ve görgü tanığı Todd Salat’ın başlangıçta kafasının karıştığını söyledi. “Artık bunun roket bilimi ile açıklanabileceğini biliyorum, ancak deneyim sırasında ve hemen sonrasında bilinmeyenin gizemli hissinden gerçekten zevk aldım” dedi.