ABD bu gizemi çözmeye çalışıyor… 1 lise 100 beyin kanseri vakası!

celikci

New member
ABD, New Jersey eyaletinde yer alan Woodbridge Lisesi’ni konuşuyor.

Çünkü tek ortak noktaları birebir lisede eğitim almak olan yüz bireyde son derece ender görülen bir beyin kanseri tespit edildi.

Olay Al Lupiano isimli vatandaşın gayretleri ile ortaya çıktı. Kansere yakalanan 50 yaşındaki adam kardeşini de birebir kansere kurban verdiği için mevzuyu araştırmaya karar verdi.

Eşi de Glioblastoma ismi verilen ender bir beyin kanserine yakalanan adam mevzuyu toplumsal medyaya taşıdı.

ONLARCA KARŞILIK GELDİ: BEN DE KANSERE YAKALANDIM

Kendisi, kardeşi ve eşinin tek ortak noktasının tıpkı liseye gitmeleri olduğunu belirleyen adam bu ihtimali araştırmak için bir Facebook kümesi kurdu ve birebir okula giden öteki insanlarda da emsal olay olup olmadığını sordu.

Aldığı yanıtlar Lupiano’nun kuşkularını doğrular cinstendi. Kısa müddette onlarca bireyden karşılık alan Lupiano geçen hafta prestiji ile bu liseye gidip beyin kaserine yakalanan kişi sayısının 100’e ulaştığını deklare etti.

GÖRÜNTÜ VİRAL OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu olayı TikTok’ta paylaşan ABD’li adam mevzunun bir anda ülke gündemine girmesini sağladı. Görüntü kısa mühlet ortasında milyonlarca kez izlendi ve yetkililer gizemi çözmek için soruşturma başlatma sonucu aldı.

Yapılan birinci incelemelerde okulun 20 kilometre uzağında artık kapalı olan uranyum sürece tesisi Middlesex olağan kuşkulu olarak belirlendi.

BİRİNCİ ATOM BOMBASI İÇİN ÇALIŞTI

Çünkü ülke basınında yer alan haberlere bakılırsa, atom bombası için uranyum cevherini eritmek, kurutmak ve depolamak için kullanılan kelam konusu tesisteki toprağın okul bahçesinde kullanıldığı yahut bir biçimde toprağa bulaştığı düşünülüyor.

Kelam konusu tesisin 1940’lı senelerda dünyanın birinci atom bombasını üretmek için faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Woodbridge Belediye Lideri John McCormack, bu irtibatın araştırılması için resmi sürecin başladığını duyurdu.

Yetkililer okulun eski mezunlarına ulaşarak kesin olay sayısını belirlemeye çalışırken sayının daha da artabileceği belirtiliyor.